Edisonplein 5 5A 4816 AM Breda

€ 589,000 k.k.

Description

Op gunstige locatie gelegen woon-winkelpand in de dynamische (woon) wijk Doornbos-Linie. Het object is gelegen nabij de ontwikkelingslocatie van het stationsgebied waarbij o.a. op het achtergelegen (voormalige) Euretco-terrein 200-250 wooneenheden worden gerealiseerd. Het woon-winkelpand bevindt zich op de winkelstrip op het Edisonplein en bestaat uit een winkelruimte op de begane grond (kapsalon ca. 42m² en afscheidsruimte ca. 78m²) en daarboven een drietal verdiepingen met (studenten)kamers. Het bruisende stadscentrum van Breda is nabij gelegen, evenals diverse winkels, het NS-station Breda Centraal en uitvalswegen.

Bouwjaar ca. 1955
Gebruiksoppervlakte begane grond ca. 120m²
Woonoppervlakte verdiepingen ca. 117m²
Perceeloppervlakte 150m²

LIGGING EN OMGEVING
Dit woon-winkelpand is midden in de dynamische wijk “Doornbos-Linie” gelegen. Deze winkelstrip heeft een duidelijke lokale functie, met onder meer een cafetaria, bakker en kapsalon. Het Edisonplein ligt ten noordoosten van het centrum van Breda en het centraal station (5 minuten loopafstand). De uitvalswegen naar de snelwegen (A16/A27) zijn nabij gelegen en daardoor is er een goede verbinding binnen ca. 10 autominuten.

ONTWIKKELINGEN OMGEVING
Achter het pand start de herontwikkeling binnenkort op het voormalige “Euretco”-terrein waar een geheel nieuwe woonwijk met 200 tot 250 wooneenheden gerealiseerd wordt. Meer informatie hierover vindt u op het Faam-terrein naast het "Euretco" terrein zal op termijn herontwikkeld worden naar (voornamelijk) wooneenheden.

HUIDIGE HUURINKOMSTEN
De huidige netto huurstroom bedraagt voor de afscheidsruimte per heden ca. € 9.600,- op jaarbasis. Deze ruimte heeft zijn eigen gas + electra aansluiting.
De huidige netto huurstroom bedraagt voor de studentenkamers per 01-08-2022 ca. € 18.300,- op jaarbasis (inclusief servicekosten).
Op verzoek kunnen wij u inzage geven in de lopende huurovereenkomsten.

TOEKOMSTIGE HUURINKOMSTEN
De ruimte waar momenteel de kapsalon in is gevestigd kan na verkoop opnieuw verhuurd worden (richtprijs huursom ca. € 800,- / € 1000,- per maand).
Desgewenst kan de ruimte waar momenteel de badkamer is gesitueerd teruggebracht worden naar de originele slaapkamer om zodoende hier een extra studentenkamer te realiseren. Hierdoor kan de huurstroom met ca. € 4560,- (inclusief servicekosten) per jaar toenemen. Hiervoor dient bij de gemeente wel een vergunningsaanvraag ingediend te worden.

BOUWKWALITEIT
- BEGANE GROND AFSCHEIDSRUIMTE
In warm water en verwarming wordt voorzien middels een eigen HR Combiketel (merk Intergas, jaar 2022). Daarnaast is deze ruimte in 2022 geheel gerenoveerd en voorzien van vloerverwarming en mechanische ventilatie. De vernieuwde meterkast (2022) is voorzien 6 groepen. De afscheidsruimte is voorzien van een eigen gas + electra aansluiting. Het waterverbruik loopt via de hoofdmeter vanuit de kapsalon aan de voorzijde.

- BEGANE GROND KAPSALON + STUDENTENKAMERS
In verwarming wordt voorzien middels een eigen HR ketel (merk Remeha, jaar 2022) en in warm water wordt voorzien middels een gasboiler. De kapsalon beschikt over een meterkast met 4 groepen en krachtstroom en de studentenwoningen beschikken over een meterkast voorzien van 3 groepen. De gas + electra aansluiting geldt zowel voor de kapsalon als studentenwoningen. Het waterverbruik loopt gezamenlijk via de hoofdmeter vanuit de kapsalon aan de voorzijde.

- ALGEMEEN
De woning is aan de achterzijde voorzien van dakisolatie en volledig voorzien van houten/kunststof kozijnen met dubbele beglazing, deels voorzien van handmatig/elektrisch bedienbare rolluiken. Het energielabel is een definitief energielabel A+ voor huisnummer 5 en een definitief energielabel D voor huisnummer 5a.

BESTEMMINGSPLAN
Het pand is gelegen in bestemmingsplan “Linie-Doornbos” en kent de aanduiding “Centrum” met als functieaanduiding “Centrum-1”.

PARKEREN
Het plein aan de voorzijde beschikt over voldoende parkeergelegenheid. Recent is overgegaan tot betaald parkeren / vergunningsbeleid. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de Gemeente Breda.

INDELING

BEGANE GROND
Overdekte entree met directe toegangsdeur tot de kapsalon of toegangsdeur tot de gezamenlijke hal/entree van de studentenkamers. De kapsalon (ca. 7.63 x 4.20 / 3.30m.) staat aan de achterzijde eveneens in verbinding met deze hal/entree. Deze ruimte is voorzien van een verdiepte trapkast, toiletruimte met closet en fonteintje, meterkast, bergkasten met opstelplaats voor HR ketel en trapopgang naar de eerste verdieping.

De afscheidsruimte en alle bijbehorende voorzieningen zijn bereikbaar vanuit het naastgelegen pand, Edisonplein 7. Deze afscheidsruimte (in totaal ca. 78m²) is in 2022 geheel gerenoveerd en beschikt over een hoogwaardige pvc-vloer met vloerverwarming, toiletruimte met wandcloset, bidet en wastafel. Daarnaast beschikt de ruimte over een tweetal opslagmogelijkheden en de aansluitingen ten behoeve van de wasapparatuur, praktische bergkast met meterkast en opstelplaats voor de HR-Combiketel (2022) en de verdeler van de vloerverwarming.

1e VERDIEPING
Vanuit de hal/entree met meterkast op de begane grond is de trap naar de eerste verdieping te bereiken. De eerste verdieping beschikt over een overloop met toegang tot de toiletruimte, keuken en (slaap)kamer I; Toiletruimte met closet en fonteintje; Keuken (ca. 2.60 x 3.07m.) in wandopstelling met 4 pits gasfornuis, close-in boiler, losse koel/vriescombinatie, spoelbak en toegang tot het balkon (ca. 6.40 x 1.17m.) met zonnescherm; royale (slaap)kamer I (ca. 7.50 x 4.20/3.10m.) met toegang tot het balkon (ca. 1.50 x 1.95m.) aan de voorzijde. De slaapkamer is voorzien van vloerbedekking en (elektrische/handmatig bedienbare) rolluiken.

2e VERDIEPING
Overloop met trapopgang naar 3e verdieping en toegang tot de overige vertrekken; Waskamer (ca. 1.95 x 0.90m.) met
aansluitingen ten behoeve van de wasapparatuur; badkamer (ca. 3.06 x 2.60m.) voorzien van douche en dubbele wastafel met meubel en praktische bergkast; Slaapkamer II (ca. 3.20 x 4.20m.) aan de voorzijde gelegen met vaste kast en deur naar het balkon (ca. 1.95 x 1.50m.); Slaapkamer III (ca. 4.20 x 3.10m.) aan de achterzijde gelegen.

3e VERDIEPING
Overloop met tweetal bergruimtes en toegang tot slaapkamer IV (ca. 4.20 / 3.90 x 3.65m.) met dakkapel en laminaatvloer; Bergruimte I aan de achterzijde met opstelplaats gasboiler ten behoeve van de badkamer en keuken; Bergruimte II aan de voorzijde onder het schuine dak.

OVERIGE BEPALINGEN
Voor de vastlegging van een koopovereenkomst maken wij gebruik van het model van de NVM. In dit model is standaard de verplichting voor een koper opgenomen om een zekerheid te stellen (bankgarantie/waarborgsom) ter grootte van 10% van de koopsom.

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 589,000 kosten koper
Listed since
3 months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation
Ownership situation
Full ownership

Construction

Main use
Retail outlet
Building type
Resale property
Year of construction
1955

Surface areas

Area
120 m²
Sales floor area
120 m²
Front width
4.2 m
Plot size
150 m²

Layout

Number of floors
1 floor

Energy

Energy label
A+

Surroundings

Location
In residential district and railway station site
Accessibility
Bus stop in less than 500 m, bus junction in less than 500 m, Dutch Railways Intercity station in less than 500 m, Dutch Railways train station in less than 500 m and motorway exit in 2000 m to 3000 m
Local facilities
Bank in 500 m to 1000 m, recreation in less than 500 m, restaurant in less than 500 m and retail outlet in less than 500 m
Shopkeepers' association contribution
No
Socio-economic classification
C1

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

Gain insight into the reachability of this object, for instance from a public transport station or a home address.

Edisonplein 5 5A

€ 589,000 k.k.