Noordeinde 96 2514 GM Den Haag

€ 650,000 k.k.

Description

BEDRIJFSRUIMTE MET SERRE (CA. 103 M2), KELDER (CA. 29 M2) EN PATIO IN EEN UITERST KARAKTERISTIEK RIJKSMONUMENTAAL PAND AAN HET ALOM GELIEFDE NOORDEINDE MIDDENIN DE HAAGSE BINNENSTAD.

LOCATIE:
Het pand is op één van de voornaamste locaties van de chique Haagse binnenstad gelegen op steenworp afstand van Paleis Noordeinde en het stadsplein met ruiterstandbeeld van stadhouder Prins Willem de 1e. Dit gedeelte van het Noordeinde is nog toegankelijk met de auto en er is parkeergelegenheid direct voor de deur, ideaal voor de clientèle en bezoekers. Diverse openbare parkeergarages bevinden zich op loopafstand. Ook met openbaar vervoer is de bedrijfsruimte goed bereikbaar. NS station Den Haag Centraal, alsmede diverse tramhaltes (lijn 1 en 16) zijn op loopafstand gelegen. Ook zijn er diverse opstapplaatsen van regionale en lokale buslijnen (22, 23 en 24) in de directe omgeving gesitueerd.

RIJKSMONUMENTAAL PAND HET MARISHUIS:
Van oorsprong is het een 17e eeuws pand, maar in 1916 werd het exterieur en interieur ingrijpend verbouwd naar ontwerp van de architect J. Duynstee. De voorgevel is bekleed met natuursteen en bezit ornamentiek in de stijl van de “Um-1800 Bewegung”. De natuurstenen pilasters aan weerszijden bezitten een gestileerd medaillon met daarboven een fors natuurstenen reliëf van een pelikaan. De authentieke winkelpui op de begane grond heeft bovenlichten met kleine roedenverdeling en een kwartrond gebogen etalageraam. De oorspronkelijk in het pand gevestigde kunsthandel verkocht veel werk van de Haagse School schilders de gebroeders Jacob, Matthijs en Willem Maris, wier natuurstenen portretten in de voorgevel zijn aangebracht en aan wier het pand de naam dankt. Dankzij de cultuurhistorische waarde is dit pand een beschermd rijksmonument. (bron: monumentenzorg Den Haag)

INDELING:
Ook het winkelinterieur is in 1916 door architect J. Duynstee ontworpen en geïnspireerd op de Lodewijk XVI-stijl, welke authentieke details gedeeltelijk bewaard zijn gebleven. In totaal is de begane grond ruim 18 meter diep en op het breedste gedeelte ruim 5,6 meter breed. Daarachter is nog een serre van 20 m2 met een deur naar de buitenruimte/patio. Momenteel beschikt te ruimte over een open keuken, badkamer en toilet. Daarbij is er nog een ruime kelder van ca. 29 m2 met een hoogte van ca. 1,9 meter, ideaal voor de opslag van e.e.a.

BIJZONDERHEDEN:
- Eigen grond
- Rijksmonument
- Bestemming ‘Gemengd-1’ conform bestemmingsplan ‘St. Jacobskerk e.o.’
- Ca. 103 m2 bruikbaar oppervlakte op de begane grond
- Ca. 29 m2 bruikbaar oppervlakte in de kelder
- CV-combiketel (2012) met huurovereenkomst (maandelijkse bijdrage € 32,-)
- Actieve winkeliersvereniging (jaarlijkse bijdrage € 350,-)
- Zie aanvullende verkoopdocumenten voor relevante informatie en afspraak m.b.t. ruilverkaveling

Features

Transfer of ownership

Asking price
€ 650,000 kosten koper
Listed since
2 months
Status
Available
Acceptance
Available in consultation
Ownership situation
Full ownership

Construction

Main use
Retail outlet
Building type
Resale property
Year of construction
1916

Surface areas

Area
103 m²
Sales floor area
103 m²
Front width
3.6 m

Layout

Number of floors
1 floor

Energy

Energy label
Not available

Surroundings

Location
Town center
Accessibility
Bus stop in less than 500 m, Dutch Railways Intercity station in 1000 m to 1500 m, motorway exit in 1000 m to 1500 m and Tram stop in 500 m to 1000 m
Shopkeepers' association contribution
No
Socio-economic classification
A1

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

Gain insight into the reachability of this object, for instance from a public transport station or a home address.

Noordeinde 96

€ 650,000 k.k.