• Rented

Bergse Dorpsstraat 86 3054 GG Rotterdam

€ 30,000 /yr

Rental history

Listed since
November 7, 2018
Date of rental
July 31, 2020
Term
20½ month

Description

Betreft:
Te huur, een karakteristiek winkelpand van in totaal ca. 153 m² aan de Bergse Dorpsstraat 86 in het hart van het winkelgebied van de populaire Rotterdamse wijk, Hillegersberg-Noord.

De Bergse Dorpsstraat vormt tezamen met de Weissenbruchlaan, Freericksplaats, Streksingel en Argonautenweg het primaire winkelgebied van Hillegersberg, alwaar vele speciaalzaken en grootwinkelbedrijven als L’altra Donna, Forte, HEMA, McGregor Womanswear, Ici Paris XL, Parfumerie Douglas, Simon Lévelt, Riverwoods, Tommy Hilfiger, Country House, Kruidvat, Marqt, Rituals, Gall&Gall, Etos, Bruna en AH XL gevestigd zijn.

Tevens is er een aanzienlijk aanbod van horecagelegenheden en delicatessenzaken/ versspecialisten. De onderhavige winkelruimte is gesitueerd nabij o.a. Van den Assem, Pauw, De Bonte Koe, Flow Wonen, Superdry & Blokker. Het hoofdwinkelgebied van Hillegersberg kenmerkt zich door het gevarieerde aanbod van hoogwaardige winkelformules en lokale ondernemers, aangevuld met meerdere horecagelegenheden.

Ligging en bereikbaarheid:
Het object is uitstekend bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. In de directe omgeving is voldoende betaalde parkeergelegenheid beschikbaar. Op loopafstand bevindt zich een tramhalte, met aansluiting richting NS Station Rotterdam-Noord en Centraal Station.

Oppervlakten:
Voor verhuur is totaal ca. 153 m² VVO beschikbaar, verdeeld over:
Begane grond: ca. 85 m²
1e verdieping: ca. 68 m²
Totaal: ca. 153 m²

Parkeren:
In de directe omgeving is ruim voldoende (betaald) parkeergelegenheid.

Huurprijs:
De huurprijs bedraagt € 30.000,- per jaar exclusief BTW en servicekosten.

Huurtermijn:
5 jaar alsmede aansluitende verlengingsperioden van telkens 5 jaar.

Datum van oplevering:
Per direct beschikbaar.

Servicekosten:
Er zijn geen servicekosten van toepassing. Huurder dient zelf zorg te dragen voor haar nutsvoorzieningen alsmede het onderhoud van de CV installatie.

Staat van oplevering:
Het gehuurde wordt als casco verhuurd en te zijner tijd in de alsdan bevindende staat opgeleverd. De in het gehuurde aanwezige voorzieningen - welke niet tot het casco/gehuurde behoren - worden om niet aan huurder overgedragen, derhalve heeft verhuurder hiervoor geen onderhouds-, vervangings- en/of reparatieplicht.

Het gehuurde is o.a. voorzien van de navolgende voorzieningen:
• Buitenzijde grondig gerenoveerd in mei 2018, nieuwe kozijnen, schilderwerk, dubbel glas etc.
• aansluitingen op gas, water en elektra;
• centrale verwarming;
• houten vloeren;
• toilet en pantry op de 1e verdieping.

Separaat is het mogelijk een reclame aanduiding aan te brengen op de zijgevel van het winkelpand. De maandhuur hiervoor bedraagt € 500,- excl. BTW een en ander onder voorbehoud van goedkeuring door het bevoegd gezag.

Publiekrechtelijke bestemming:
Thans vigeert op de onderhavige locatie het bestemmingsplan ‘’Kern en Plassen’’, onherroepelijk sinds 16 november 2011. Conform het vigerend bestemmingsplan beschikt het object over de bestemmingsaanduiding ‘’Gemengde bebouwing I’’, als omschreven in artikel 9 van de voorschriften.

1. De gronden aangewezen voor "gemengde bebouwing I" zijn onder andere bestemd voor:
a. woningen, uitsluitend op de verdiepingen;
b. winkels, op de begane grond;
c. horeca resp. verkooppunt motorbrandstoffen (zonder LPG), op de
begane grond, waar zulks op de plankaart is aangegeven.
d. overbouwde doorgang, waar zulks op de plankaart is aangegeven.
e. archeologisch waardevol gebied (als bedoeld in artikel 30).

Het bestemmingsplan kan via geraadpleegd worden.

Bankgarantie:
Huurder dient aan verhuurder een onherroepelijke ROZ-bankgarantie te stellen of waarborgsom te storten ter grootte van drie maanden huur, servicekosten alsmede de hierover verschuldigde omzetbelasting.

Huurindexering:
Jaarlijks, op basis van de wijziging van het prijsindexcijfer volgens de Consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-Alle Huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Omzetbelasting:
Verhuurder wenst te opteren voor BTW-belaste huur en verhuur. Ingeval huurder niet aan de gestelde criteria voor belaste verhuur voldoet, wordt de huurprijs verhoogd ter compensatie van de gevolgen van het vervallen van de mogelijkheid om te opteren voor BTW-belaste huur.

Huurovereenkomst:
Standaard ROZ-Model winkelruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van art. 7:290 BW zoals vastgesteld d.d. 30 juli 2003, de daartoe behorende algemene bepalingen alsmede aangevuld met bepalingen van verhuurder.

Algemeen:
De informatie is met zorg samengesteld, maar voor de juistheid ervan kan door Parc Makelaars geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatie verstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd.

Features

Transfer of ownership

Last rental price
€ 30,000 per year
Listed since
November 7, 2018
Status
Rented

Construction

Main use
Retail outlet with showroom
Building type
Resale property
Year of construction
1896

Surface areas

Area
153 m²
Sales floor area
85 m²
Front width
7 m

Layout

Number of floors
1 floor

Energy

Energy label
Not available

Surroundings

Shopkeepers' association contribution
No
Socio-economic classification
B1
Involved real estate agent

Real estate agent

Parc Makelaars

Call 010-4365700

Map

Map is loading...

Cadastral boundaries Buildings

Travel time

Gain insight into the reachability of this object, for instance from a public transport station or a home address.