Eemplein 132 3812 EA Amersfoort

€ 140.000 /jr

Omschrijving

Algemeen:

Het Eemplein, inmiddels een begrip in Amersfoort. Een geweldige plek met een geheel eigen identiteit, sfeer en karakter waar wonen, winkelen en leisure optimaal worden gecombineerd binnen een decor van gebouwen met een diversiteit aan hoogwaardige architectuur. Met het icoon Eemerald als bekroning. Op het ruim opgezette plein worden jaarlijkse verschillende activiteiten georganiseerd, zoals verschillende festivals, de kerstmarkt en de ijsbaan. De verbinding met de Eem met haar vele mogelijkheden en horeca-gelegenheden maakt deze plek uniek in de stad.
Het Eemplein is uitstekend bereikbaar met uiteenlopende vervoersmiddelen, waardoor het hier altijd gezellig druk is. Een directe fietsroute naar de historische binnenstad loopt langs het Eemplein, de bus stopt voor de deur, het treinstation ligt op loopafstand en de auto kan eenvoudig worden geparkeerd in de grote parkeergarage. Niet voor niets is deze locatie en het omliggende gebied al jaren in ontwikkeling. Een plek die ruimte biedt aan vele woningen, appartementen, die qua aantallen door diverse ontwikkelingen in de omgeving de komende jaren sterk worden vergroot. Woningen met bewoners die straks allemaal lopend ook jou kunnen bezoeken om te genieten van al het heerlijks dat je hen voorschotelt.

Het Eemplein kent een mix van retail, horeca, leisure en cultuur. Het inmiddels wereldberoemde Eemhuis huisvest bibliotheek Eemland, scholen in de kunst, de kunsthal KAdE en archief Eemland.

Aan het Eemplein exploiteren verschillende horeca ondernemers, zoals La Cubanita, De Beren, Susai Today, Oliva, Subway, Tuuti Gelati, Patates, King of the Ribs, Italian restaurant A la Minute. Aan de Eem liggen hoogwaardige restaurants zoals Merlot en Dara, maar ook restaurantboten zoals het voormalige Michelin restaurant De Saffraan. Naast het Eemplein ligt het rauwe woon-/werkgebied in ontwikkeling De Nieuwe Stad, met o.a. Food en Horeca concept Het Lokaal en buiten restaurant Zandfoort aan de Eem.
Aan het Eemplein zijn er diverse winkelketens en supermarkten gehuisvest, o.a. AH, Ekoplaza, Gall&Gall, MediaMarkt, Van Haren schoenen, Blokker, Zeeman, Primera, HizoHair, Etos en Casa.

Qua leisure en kinder- en familie vermaak maakt Pathe bioscoop het totaal compleet.

Bereikbaarheid:

Het Eemplein is gelegen tegen de oude stadskern van Amersfoort en vanuit de binnenstad en de omliggende woonwijken heel makkelijk lopend en met de fiets bereikbaar. Met de auto is de locatie via de Stadsring en/of de Amsterdamseweg uitstekend bereikbaar. De Amsterdamseweg is een verlengde van de N199 Bunschoterstraatweg welke uitkomt op de rijksweg A1 Amsterdam-Enschede.

Vloeroppervlakte:

Voor verhuur is beschikbaar een totale oppervlakte van circa 680 m².

Indeling:

Het object is als volgt ingedeeld:
Verdiepingen Unit m²
Begane grond Unit 1 262
Unit 2 341
1ste verdieping Unit 1 77
Totaal 681

Het bovenvermelde metrage is afgeleid van de meetstaat conform NEN 2580, meetcertificaat no. C-19-261 van Metavast B.V. d.d. 30-10-2019 en is dus indicatief.

Opleveringsniveau:

De winkelunits worden casco in de huidige staat opgeleverd.

Parkeren:

Onder het Eemplein ligt de parkeergarage Eemplein met 625 parkeerplaatsen. Tevens kan er naast de Nieuwe Stad uitstekend op het maaiveld worden geparkeerd en is er een apart gebied voor elektrisch opladen.

Welstandsklasse: A2.

Bestemming: Horeca
Informatie inzake gebruiksmogelijkheden en voorschriften is te verkrijgen via ons kantoor, bij de gemeente of via de website van ruimtelijke plannen.

Huurprijs: € 140.000,- per jaar te vermeerderen met de geldende BTW.

BTW: Uitgangspunt is een met BTW belaste huurprijs. Indien een huurder niet voldoet aan de voor belaste verhuur gestelde criteria zal de huurprijs zodanig worden verhoogd dat het voor verhuurder ontstane financiële nadeel volledig wordt gecompenseerd.

Servicekosten: Verrekenbaar voorschot van € 1.578,- per jaar, te vermeerderen met de geldende BTW.

Huurtermijn: Huurperiode van 10 jaar gevolgd door verlengingstermijnen van telkens 5 jaar.

Opzegtermijn: 12 maanden maanden.

Huurbetaling: De totale betalingsverplichting dient per maand vooruit te worden voldaan.

Zekerheidstelling: Een bankgarantie ter grootte van drie maanden huur en servicekosten te vermeerderen met de geldende BTW.

Huurindexatie: De huurprijs zal jaarlijks, voor het eerst 1 jaar na de huuringangsdatum, worden verhoogd op basis van de consumentenprijsindex (CPI) zoals wordt gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Huurovereenkomst: De huurovereenkomst zal zijn gebaseerd op het model zoals is vastgesteld door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) 2015, inclusief de algemene bepalingen.

Aanvaarding: In overleg.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 140.000 per jaar
Servicekosten
€ 1.578 per jaar (21% BTW van toepassing)
Aangeboden sinds
4 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Overname

Personeel
Nee

Bouw

Hoofdfunctie
Horeca
Soort horeca
Café-restaurant en luxe restaurant
Soort bouw
Nieuwbouw
Bouwjaar
Momenteel in aanbouw

Oppervlakten

Oppervlakte
680 m²
Verkoopvloeroppervlakte
680 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
2 bouwlagen
Gelegen op
Begane grond

Energie

Energielabel
Niet verplicht

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Welstandsklasse
A2

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Eemplein 132

€ 140.000 /jr