Haarlemmerweg 705 1067 HP Amsterdam

€ 3.200.000 k.k.

Omschrijving

Een hotelvergunning voor 29 personen in Amsterdam en de mogelijkheid om 1000 m2 geheel nieuw te bouwen!

De Locatie

Deze ruime woonboerderij is gelegen in recreatiegebied “Tuinen van West”, met groene weiden aan weerszijden en wordt omringd door de Hoofdgroenstructuur van Amsterdam. Het vogelrijke natuurgebied de Bretten ligt op steenworpafstand. De grote natuurtuin met enkele oude bomen biedt de gasten ruimte en rust. Nederland en met name Amsterdam worden voor de toerist ook in de toekomst steeds gewilder. De Nederlandse marketingmachine draait op volle toeren en men verwacht dat in 2030 het aantal buitenlandse toeristen in Nederland met minimaal 50% groeit en het aantal Nederlandse bezoeken met 27% (NBTC 2019). De grote publiekstrekkers zoals het Anne Frankhuis, Het van Goghmuseum, het Rijksmuseum en natuurlijk de grachten trekken bezoekers van over de hele wereld. Maar ook rondom Amsterdam liggen veel bezochte locaties zoals het strand en circuit van Zandvoort, Alkmaar met haar kaasmarkt, Aalsmeer met haar kassen, de Keukenhof en de bollenvelden. De gunstige ligging ten opzichte van Schiphol, Sloterdijk, het Centrum van Amsterdam en uitvalswegen is ook voor zakelijke gasten aantrekkelijk.

De mogelijkheden

Het bestemmingsplan laat veel ruimte tot het bouwen van het door u gewenste hotel.

U kunt het huidige pand vervangen en op het bouwvlak van 200 m2 een nieuw hotel bouwen wat het maximaal toelaatbare aantal gasten van 29 (volgens vergunning) makkelijk kan herbergen. U mag maximaal 12,5 meter hoog bouwen volgens het bestemmingsplan, met een goothoogte van 6 meter. Deze hoogte is gemeten vanaf de nabij gelegen dijk. Omdat het bouwvlak lager ligt (circa 1,8 meter) kunt u minimaal 1000 m2 gebruiksoppervlak realiseren. De dakhelling ligt niet vast, een mansarde dak van 80 en 15 graden behoort dus tot de mogelijkheden. Daarnaast is het mogelijk om vergunningsvrij aan te bouwen. Het bouwwerk mag onder voorwaarden oversteken op het bouwvlak, daar is dus nog ruimte te winnen.

Het is uiteraard ook mogelijk om het bestaande pand uit te breiden met topgevels of door het invoegen van verdiepingen. Hiermee kunt u het gebruiksoppervlak behoorlijk vergroten omdat het schuine dak weg valt.

Schetsen en ideeën voor de bouw van een hotel heeft de eigenaar voldoende, hij zal u graag persoonlijk op de hoogte brengen van de mogelijkheden. Te denken valt bijvoorbeeld aan een restaurant of conferentieruimte op de bovenste verdieping met zicht op natuurgebied De Bretten en de havens van Amsterdam.

Uiteraard kunt u ook beslissen zelf de afbouw ter hand te nemen en het hotel zoals het is te exploiteren. De vergunning Brandveilig Gebruik is voor 6 appartementen in bezit.

Een deel van het pand moet een woonfunctie behouden, u kunt zich dus ook zelf vestigen op deze heerlijke plek. Ook zou u een kleine studio kunnen maken voor de manager of brandwacht.

Parkeren dient (vooralsnog, hierover volgt nog overleg) te gebeuren op eigen terrein, of een parkeerkelder realiseren tot de mogelijkheden behoort wordt momenteel met het Waterschap besproken.

De bereikbaarheid

Met de auto

Centraal gelegen tussen Amsterdam, Zandvoort, Alkmaar, Schiphol en Aalsmeer is het hotel zeer goed te bereiken. Via de nieuwe A5 en Coentunnel heeft u bijna een sluiproute naar Noord-Holland.

Parkeren is in de buurt gratis en op eigen terrein mogelijk.

Met het OV

Op een kleine kilometer ligt de bushalte voor de (nacht)bus van- en naar het Centraal Station (32 minuten). Tevens rijden er bussen van- en naar Station Sloterdijk (10 minuten). Het is goed mogelijk dat de bushalte op de J.M. den Uylstraat weer terug komt als het aantal reizigers toe neemt. Er wordt vanuit de ondernemersvereniging druk gelobbyd hiervoor. Er wordt door de eigenaar gewerkt aan een vergunning voor een brug zodat gasten vanaf de zuidzijde het hotel kunnen bereiken. Op 3,5 kilometer ligt Station Sloterdijk, vanaf hier is Schiphol binnen 10 minuten te bereiken. Op 3 kilometer afstand ligt Station Halfweg/Zwanenburg. Vanaf hier rijden treinen in 20 minuten naar Zandvoort.

Op de fiets

De Dam is zonder af te hoeven slaan makkelijk te bereiken. De gasten geven in de zeer goede beoordelingen dan ook aan dat het fijn is om als een “Dutchman” de stad te kunnen verkennen. De Dam ligt op 8 kilometer en de fietsroute leidt u langs een molen, Sloterdijk, Het Westergasterrein, De Jordaan, de Haarlemmerdijk, het begin van alle grachten, het Centraal Station en winkelstraten naar de Dam. Er zijn diverse voorzieningen binnen 5 minuten op de fiets te bereiken zoals een winkelplein, postkantoor, huisartsenpost met apotheek en een pizzeria. Op het winkelplein treft u een Albert Hein, Kruidvat, Zeeman, viswinkel, Jumbo, slager, groenteman, bakker, diverse andere winkels en een restaurant.

Te voet

Gelegen in recreatiegebied Tuinen van West is er veel op loopafstand bereikbaar. Zo is er een Sauna, een trouwlocatie met restaurant, een biologische fruitteler met diverse activiteiten, een kaasmaker en festivalterrein. Ook worden er jaarlijks drie grote rugby evenementen gehouden en ligt de tennisbaan op steenworp afstand van het hotel. De supermarkt Lidl is te voet te bereiken en ligt tegenover de bushalte. Onderweg komt u tevens langs een kapper.

Het huidige gebruik

Momenteel is de eigenaar bezig met de afbouw van 5 van de 8 uiteindelijke appartementen. 3 appartementen zijn reeds in gebruik voor logies. Aan marketing wordt nog maar mondjesmaat gedaan, daar liggen dus nog volop kansen. In overleg is de eigenaar graag bereid openheid van zaken te geven zodat een winstprognose aangevuld kan worden met reële verwachtingen.

De goede beoordelingen van gasten prijzen met name de rust en het gemak waarmee men de stad kan bereiken. Natuurlijk is het gratis parkeren voor met name Duitse, Belgische en Franse gasten een fijne bijkomstigheid.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 3.200.000 kosten koper
Aangeboden sinds
4 maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Overname

Personeel
Nee

Bouw

Hoofdfunctie
Horeca
Soort horeca
Hotel (café-restaurant), luxe hotel, congreshotel en hotel-garni
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
2010

Oppervlakten

Oppervlakte
360 m²
Verkoopvloeroppervlakte
360 m²
Perceel
1.036 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
3 bouwlagen
Gelegen op
Begane grond

Energie

Energielabel
D

Omgeving

Ligging
Landelijk gebied

Parkeergelegenheid

Parkeerplaatsen
3 niet-overdekte parkeerplaatsen

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Haarlemmerweg 705

€ 3.200.000 k.k.