Dunne Bierkade 3 - 3a,3g 2512 BC Den Haag

€ 725.000 k.k.

Omschrijving

HORECA-RUIMTE MET BOVENWONING + EXPLOITATIE
Totaal € 825.000, -- = OG € 725.000, -- k.k. + goodwill / inventaris € 100.000, -- excl. B.T.W.

Algemeen:

Restaurant Basaal is gevestigd aan de Avenue Culinair van Den Haag. Dit restaurant is al meer dan 20 jaar gevestigd aan de Dunne Bierkade te Den Haag en staat onder de bezielende leiding van Bas Oonk. Het restaurant met 36 tot 40 zitplaatsen binnen en tot maximaal 50 zitplaatsen op het terras aan de kade, is erkent en geprezen. Zo is Basaal lid van Euro Toques, een club restaurants waarbij het gebruik van natuurlijke, bij voorkeur, streek en seizoensgebonden producten centraal staat volgens de Code van Eer van Euro Toques.

Ook voor 2020 beloont de Michelin gids de inspanningen en constante kwaliteit met een BiB Gourmand. “Bib” de afkorting is van Bibendum, het Michelinmannetje, dit is het onderscheidingsteken voor ‘een eetgelegenheid die een prima maaltijd serveert (3 gangen keuzemenu van maximaal € 39,- exclusief dranken)’.

Bas Oonk woont zelf rechtsboven de zaak en heeft aangegeven een nieuwe uitdaging te willen aangaan en ook zelf te gaan verhuizen. Derhalve worden zowel de exploitatie van restaurant Basaal als het vastgoed (restaurant + bovenwoning boven rechterdeel) in zijn geheel voor verkoop aangeboden.

Verkoper verkoopt alles in huidige staat zoals dit thans wordt aangeduid als ‘as is, where is’.

Openingstijden:
maandag : gesloten;
dinsdag : vanaf 18:00 uur;
woensdag : vanaf 16:00 uur;
donderdag : vanaf 16:00 uur;
vrijdag : vanaf 16:00 uur;
zaterdag : vanaf 13:00 uur;
zondag : gesloten.

De huidige exploitant opent op aanvraag voor lunch zijn restaurant op dagen die normaal gesloten zijn. Er is zeker nog voor opvolgende exploitanten uitbreiding van de exploitatie denkbaar.

Avenue Culinair:

in juni 2000 is het concept van een internationale eetstraat (werktitel ‘Avenue Culinaire’) aan de raadscommissie voorgelegd. De commissie heeft positief geadviseerd ten aanzien van het door het bureau Seinpost ontwikkelde concept op de locatie Dunne Bierkade. Gekozen is voor de Dunne Bierkade, omdat zich hier een ‘stepping stone’-situatie voordoet: de ontwikkeling van de binnenstad, de Wagenstraat (Chinatown) en de Stationsweg (Quartier Latin-sfeer), Station Hollands Spoor en de Haagse Hogeschool. Deze situatie biedt kansen voor het realiseren van een internationale eetstraat aan de Dunne Bierkade. Het idee van een internationale eetstraat is in 1999 door het bureau Seinpost uitgewerkt tot een concept van een toeristisch product als onderdeel van City Mondial. Toerisme is één van de belangrijkste pijlers onder het economisch beleid van de gemeente Den Haag. Jaarlijks bezoeken gemiddeld 25 miljoen toeristen Den Haag. City Mondial met zijn exotische karakter speelt in op de moderne stedenbezoeker/toerist.

Thans zijn onder meer de navolgende café/restaurants aan de kades gevestigd, te weten:

- Restaurant Ethica Dunne Bierkade 34-35;
- Restaurant Yuzu Bierkade 6;
- Café/Restaurant De Kade Dunne Bierkade 1a;
- Restaurant Kaai 13 Dunne Bierkade 13;
- Restaurant Setare Bierkade 13;
- Restaurant Eten bij Werelds Bierkade 16a;
- Bierspeciaal Café De Paas Dunne Bierkade 16a;

Gemeentelijk monument:

Dunne Bierkade 3-3a valt onder werking van de wetgeving omtrent Rijksbeschermde stadsgezichten en Gemeentelijke monumenten en is gebouwd in 1875.

Het appartementsrecht Dunne Bierkade 3g (op de begane grond) is een onderdeel van een gebouw (3g- 3h) dat in 2005 na een brand geheel opnieuw is opgetrokken en hier is uitsluitend de werking van de wetgeving omtrent Rijksbeschermde stadsgezichten van toepassing.

Energielabels:

in verband met de monumentale status van de Dunne Bierkade 3-3a, is het pand vrijgesteld van de labelplicht. Voor Dunne Bierkade 3g zal verkoper zorgdragen voor een energielabel.

Zakelijke lasten 2020:

WOZ waarde 2020 € 520.000, --
Onroerende zaak belasting eigenaar € 1.358,24
Rioolrecht € 148,85
Afvalheffing € 297,60

Metrage NVO:

op basis van de aanwezige meetstaat NEN 2580 (opgemaakt door FemVisie d.d. 19 juli 2019) omvat het object:

begane grond (3 en 3g) 97,00 m2 horeca-ruimte c.a.
1e verdieping (3a) 44,10 m2 woonruimte
2e verdieping (3a) 44,10 m2 woonruimte
3e verdieping (3a) 26,70 m2 woonruimte
totaal NVO 211,90 m2

Buitenruimten:

dakterras 13,40 m2
balkon 13,70 m2

Metrage BVO:

het totale BVO metrage intern omvat 254,30 m2.

Horeca terrassen:

voor de horecagelegenheid ligt aan de gevel een terras ter grootte van ongeveer 28 m2, rekening houdend met de normale doorgang voor de rolstoelgebruikers. Aan de Kade zelf is een terras gesitueerd over de volle breedte van de exploitatie, totaal groot circa 42 m2. Voor deze terrasruimte op openbaar terrein zijn jaarlijks precariorechten verschuldigd (ca. € 600, -- per jaar).

Bestemming:

het object valt binnen de bepalingen van het bestemmingsplan Het Oude Centrum (Binnenstad). Binnen dit plan staat het object aangeduid als “gemengd – 5” (artikel 8.1), waarbij de navolgende bestemmingen worden genoemd:

a. cultuur en ontspanning;
b. dienstverlening;
c. horeca in de categorie middelzwaar;
d. wonen in gehele pand.

N.B. het verdient aanbeveling, om ondanks deze omschrijvingen in het bestemmingsplan, het voorgenomen gebruik te toetsen bij de gemeente.

Parkeergelegenheid:

dit object beschikt niet over parkeergelegenheid op eigen terrein. In de directe omgeving zijn in voldoende mate betaalde parkeermogelijkheden aanwezig, waaronder de parkeergarage aan het Spui.

Overname exploitatie:

ten behoeve van de overname goodwill/inventaris hanteert de huidige exploitant een bedrag ad € 100.000, --, indien en voor zover noodzakelijk te vermeerderen met de B.T.W.

financiële stukken:

bij concrete interesse is het mogelijk inzage te krijgen in de jaarcijfers van Restaurant Basaal over de jaren 2019, 2018 en 2017. Deze stukken zijn bij ons kantoor in bezit.

inventaris:

bij concrete interesse is het eveneens mogelijk om via ons kantoor een inventarislijst te ontvangen.

Koopvoorwaarden Onroerende zaken:

koopsom:

€ 725.000, -- kosten koper.

B.T.W.:

het object valt niet in de B.T.W. - sfeer.

overdracht:

zo spoedig mogelijk na wilsovereenstemming over vastgoed en exploitatie.

notaris:

keuze koper.

koopakte:

standaard NVM koopakte.

waarborgsom:

10 % waarborgsom binnen 14 dagen na wilsovereenstemming door koper te storten op derdenrekening van de notaris.

overige kenmerken:

de overige kenmerken zullen in de koop- c.q. overdrachtsakte worden omschreven, te weten:

het is verkoper niet bekend dat er asbesthoudende materialen zijn verwerkt in onderhavig object, doch dit is gezien de ouderdom van het object wel mogelijk (‘ as is, where is’).

het is verkoper niet bekend dat er sprake is van bodemverontreiniging dan wel dat er sprake is van de aanwezigheid van een ondergrondse tank t.b.v. de opslag van vloeistoffen (‘ as is, where is’).

verkoper zijn geen voor het oog verborgen, doch aan verkoper bekende gebreken aan onderhavige onroerende zaak bekend anders dan die met het oog waarneembaar zijn (ouderdomsclausule van toepassing).

verkoper zijn geen eigendom belemmerende erfdienstbaarheden dan wel kwalitatieve verplichtingen, welke zouden kunnen rusten op onderhavige onroerende zaak bekend anders dan deze die mogelijk zijn omschreven in de akte van verkrijging.

verkoper zijn geen belemmeringen met betrekking tot het huidige gebruik en de bestemming van onderhavige onroerende zaak (horeca-ruimte met bovenwoning) bekend.

‘as is, where is’:

het object wordt verkocht en geleverd ‘as is, where is’, dat wil zeggen in de staat ten tijde van de levering door verkoper aan koper, met alle aan het object verbonden rechten en plichten, alsmede eventuele zichtbare en onzichtbare gebreken, in de staat waarin het zich ten tijde van de levering bevindt en zonder garantie van enig soort, waaronder die met betrekking tot technische, bouwkundige, juridische, fiscale, milieukundige, huur- en commerciële aspecten van het verkochte. Koper aanvaardt uitdrukkelijk het risico voortvloeiende uit de ‘as is, where is’ koop en levering. Koper doet afstand van aanspraken uit hoofde van artikel 7:15 lid 1 en 7:17 BW.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 725.000 kosten koper
Aangeboden sinds
3 maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Overname

Bedrijfsovername
€ 100.000 (inventaris + goodwill 21% BTW van toepassing)
Personeel
Nee

Bouw

Hoofdfunctie
Horeca
Soort horeca
Bistro
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1875

Oppervlakten

Oppervlakte
212 m²
Verkoopvloeroppervlakte
97 m²
Perceel
114 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag
Gelegen op
Begane grond
Woonruimte
Aanwezig (inpandig, 115 m²)

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern en in woonwijk
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 1000 m tot 1500 m, snelwegafrit op 1000 m tot 1500 m en Tramhalte op minder dan 500 m
Welstandsklasse
B1

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Dunne Bierkade 3 - 3a,3g

€ 725.000 k.k.