Steegoversloot 56 3311 PP Dordrecht

€ 1.850.000 k.k.

Omschrijving

Te koop: Registergoed Steegoversloot 56 te Dordrecht

In de historische binnenstad van Dordrecht bevindt zich dit voormalige woonhuis uit circa 1670. Het Rijksmonument is volledig ontwikkeld tot boetiekhotel. Naast 12 hotelkamers beschikt het over een privé woonruimte op de begane grond. Het gebouw is naast (boetiek)hotel ook uitermate geschikt als bijvoorbeeld bed and breakfast of shortstay faciliteit. De aansluitende stadswoning op de begane grond kan uiteraard ook uitstekend dienst doen als vergaderruimte of restaurant behorende bij het hotel.

Het pand bevindt zich aan een van de mooiste straten van de stad, het Steegoversloot, gevestigd op steenworp afstand van de Voorstraat en het park en onderdeel van het beschermd stadsgezicht van Dordrecht. Kenmerkend aan het Steegoversloot zijn de vele karakteristieke panden, monumentale gevels, leilinden en authentieke klinkers. Huidige eigenaar heeft bij de volledige renovatie de basis gelegd voor de exploitatie van een hoogwaardig hotel. Van deze renovatie is de binnenzijde nog niet volledig voltooid. De nieuwe eigenaar heeft daardoor de mogelijkheid het naar eigen idee en wens af te maken. Momenteel zijn 8 van de 12 kamers gerealiseerd. De overige 4 kamers, gelegen op de derde verdieping, kunnen nog naar eigen smaak worden afgewerkt.

Alle kamers zijn per lift te bereiken en sfeervol en gezellig ingericht. De tweepersoonskamers zijn allen voorzien van een eigen badkamer (douche en toilet). Iedere kamer heeft een eigen kleurstelling waarover uitvoerig is nagedacht. Per verdieping zijn 4 kamers aanwezig.

De stadswoning aan de achterzijde heeft prachtige monumentale details en aansluitend een heerlijke ruime binnenplaats.

Omschrijving registergoed:

Het pand is omstreeks 1670 gebouwd als woonhuis en is eind negentiende eeuw voorzien van een nieuwe lijstgevel. In de loop der jaren is het pand uitgebreid met oog voor detail en specifieke charme. Het interieur toont diverse waardevolle onderdelen waaronder het trappenhuis uit de jaren '20 van de twintigste eeuw, maar heeft ook veel andere monumentale details.

Tijdens de recente volledige renovatie is het object verbouwd tot boetiekhotel, voorzien van verschillende kamers, een ontbijtruimte en receptie. Daarnaast bevindt zich op de begane grond een prachtige stadswoning van circa 148 vierkante meter.

Ligging:

Het registergoed is gevestigd aan een verbindingsweg in het centrum van Dordrecht op de hoek van het Steegoversloot en de Schoolstraat. Het hotel bevindt zich in een gebied dat is aangemerkt als beschermd stadsgezicht.

Locatie:

Het voormalige woonhuis bevindt zich aan de rand van het centrum van Dordrecht, nabij de verschillende bekende winkelstraten en het oudste Dordtse stadspark 'Park Merwestein', theater 'Kunstmin' en het Dordrechts Museum. Bezienswaardigheden zoals de Grote Kerk, Groothoofdspoort en Het Hof van Holland bevinden zich op nog geen 10 minuten loopafstand van het hotel.

Bereikbaarheid:

Het Steegoversloot en de historische binnenstad zijn per auto uitstekend te bereiken vanaf de Rijksweg A15 via de Randweg N3 en vanaf de Rijksweg A16 (binnen 10 minuten, ongeveer 5 kilometer). Parkeren kan direct om de hoek aan de Schoolstraat, hier bevindt zich een ruim parkeerterrein. De binnenstad heeft verder goede openbaar vervoersverbindingen door middel van trein (station op slechts 1 kilometer afstand), bus (100 meter) en vanaf het water met de waterbus (500 meter) van en naar omliggende gemeenten Zwijndrecht, Papendrecht en Sliedrecht en van en naar Rotterdam.

Kenmerken omgeving:

Dordrecht (de oudste stad van Holland) kenmerkt zich als een van de eerste steden van Nederland met talloze monumenten, bezienswaardigheden, musea, eeuwenoude pakhuizen en de druk bezochte handelsstraten die herinneren aan het welvarende verleden van de stad. In de directe omgeving bevinden zich met name woningen, restaurants en andersoortige bedrijvigheid. Het algehele voorzieningsniveau in de directe omgeving is hoog.

Indeling:

Begane grond
Via de centraal in de monumentale gevel gelegen entree komt men binnen in de centrale hal met trappenhuis en lift. Aan de linkerzijde is een ruimte gerealiseerd die uitstekend dienst kan doen als receptie. Rechts bevindt zich een (ontbijt)zaal met achterin de gescheiden dames- en herentoiletten. Aan het einde van de hal is de toegang tot de maar liefst 148 vierkante meter grote stadswoning met achterliggende binnenplaats annex parkeerplaats (3 tot 4 auto's) van 66 vierkante meter.

Eerste verdieping
De karakteristieke trap en de lift geven toegang tot de verdiepingen. De eerste verdieping meet in totaal circa 118 vierkante meter. De totale oppervlakte gebruikt voor de realisatie van 4 hotelkamers is circa 101 vierkante meter. De kamers meten circa 21 tot 27 vierkante meter. Een van de aan de voorzijde gelegen hotelkamers beschikt over een sfeervol balkon met uitzicht over het Steegoversloot en de Museumstraat.

Tweede verdieping
De tweede verdieping heeft net als de daaronder gelegen verdieping een oppervlakte van circa 118 vierkante meter, met ook 4 hotelkamers, waarbij net als bij de beneden gelegen verdieping circa 101 vierkante meter is gebruikt voor de realisatie van de kamers. De kamers op deze verdieping meten circa 21 tot 27 vierkante meter. Deze verdieping heeft verder ook een opslagruimte (circa 4 vierkante meter).

Derde verdieping
De derde verdieping beschikt over een oppervlakte van circa 82 vierkante meter met bovengelegen een entresol. Ook hier bevinden zich 4 hotelkamers. Door de split-level indeling onder het hoge dag zijn deze kamers minstens zo ruim als de ondergelegen kamers en hebben een oppervlakte tussen de 22 en 32 vierkante meter. De hotelkamers op deze verdieping zijn reeds ingedeeld, maar nog niet volledig afgewerkt. Op deze verdieping bevindt zich tevens de installatieruimte.

Kenmerken:

Aantal hotelkamers: 12
Aantal bouwlagen: 4
Oppervlakte horeca (hotel): 413 m²
Oppervlakte stadswoning: 148 m²
Totale oppervlakte: 561 m²
Perceeloppervlakte: 372 m²
Bouwjaar: 1670
Bouwvorm: Monumentale bouw met restauratie
Bestemming: Gemengd-2

Vraagprijs:

De vraagprijs voor het registergoed is bepaald op € 1.850.000,- kosten koper.

Aanvaarding:

In overleg

Algemeen:

Deze informatie is door forvalue met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven mater en oppervlakten zijn indicatief.

Meer informatie?

Forvalue vastgoedspecialisten
Smallepad 32 5.08
3811 MG Amersfoort
T: 033-800225

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 1.850.000 kosten koper
Aangeboden sinds
5 maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Overname

Personeel
Nee

Bouw

Hoofdfunctie
Horeca
Soort horeca
Hotel (café-restaurant) en hotel-garni
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1670

Oppervlakten

Oppervlakte
558 m²
Verkoopvloeroppervlakte
320 m²
Perceel
372 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
5 bouwlagen
Gelegen op
Begane grond

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern en in woonwijk
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, busknooppunt op 500 m tot 1000 m, NS Intercitystation op 500 m tot 1000 m en snelwegafrit op 4000 m tot 5000 m
Welstandsklasse
A2

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Steegoversloot 56

€ 1.850.000 k.k.