Herestraat 7 9711 LA Groningen

€ 37.000 /jr

Omschrijving

Herestraat 7 te Groningen
Huurprijs € 55.850,-- per jaar excl. BTW
Huurinkomsten kantoren € 18.876,-- per jaar excl. BTW
Vraagprijs Inventaris Goodwill Handelsnaam € 89.500,--

Deze sfeervolle espressobar is gelegen aan het begin van de Herestraat in de stad Groningen. Deze zeer drukke locatie, waar meerdere passantenstromen elkaar kruisen (Vismarkt, Grote Markt, Herestraat) is perfect gelegen om passanten een pauze te gunnen. Daarnaast kan deze locatie ook voor zakelijke klanten interessant zijn, daar de gemeente Groningen met 157.000 arbeidsplaatsen (2019) met afstand de grootste banenmotor van het noorden is. Kortom, voldoende aanbod van potentiële gasten dus!

Favolosa ligt direct naast het “Koude Gat”, het meeste beroemde doorsteekje van Groningen, tussen de Herestraat en de Vismarkt. Het maakt het object als geheel, maar ook Favolosa, een haast niet te missen spot in het centrum van Groningen. Eén van de leukste aspecten van Favolosa is dat men vanaf de 1e etage heerlijk de hedendaagse drukte van de binnenstad van Groningen kan gadeslaan, onder het genot van een bijzonder goede kop koffie van eigen brand.

Favolosa ligt op een kruising van wegen en is daarmee prima te bereiken. ’s Ochtends kan de leverancier zorgen voor nieuwe voorraad, verder is gemotoriseerd verkeer niet toegestaan in de straat. In de binnenstad van Groningen bevinden zich meerdere parkeergarages, waarvan de dichtstbijzijnde de garage aan de Haddingedwarsstraat is. Ook per openbaar vervoer is de binnenstad vanzelfsprekend erg goed bereikbaar. De bushalte op de Grote Markt (welke binnen enkele jaren zal verdwijnen) is de dichtstbijzijnste, met bussen die in vrijwel alle windstreken rijden. Ook bereikt men vanaf hier snel het hoofdstation van Groningen.

In 2005 heeft er een volledige verbouwing plaatsgevonden. Deze verbouwing heeft het object veranderd van winkelruimte naar espressobar. De huidige uitbaatster heeft het interieur in 2020 volledig aangepast om de sfeer van het pand meer in het interieur tot zijn recht laten komen. Ook de 3 bovengelegen kantoren zijn gerenoveerd en beschikbaar voor verhuur, of worden al verhuurd!

Favolosa is een coffee concept c.q. espressobar op een van de fijnste plaatsen van Groningen. Hoewel de huur redelijk fors genoemd mag worden (maar voor de Herestraat zeker acceptabel), is de stroom passanten bijna gegarandeerd. Ook heeft men dan een horecazaak in een straat die met name grote (Inter)nationale merken huisvest. Daarnaast wordt de huur fors gedrukt door de verhuur van een aantal kantoren/werkplekken op de verdieping van het pand. Deze dragen voor meer dan een derde bij aan de te betalen huur. Hierdoor kan er gesteld worden dat er sprake is van een gezonde exploitatie. Meer informatie over o.a. de huurcontracten voor de kantoren zijn beschikbaar bij gebleken interesse.

De huidige ondernemers van Favolosa krijgen het te druk met het runnen van meerdere zaken. Om deze reden wordt Favolosa afgestoten, om extra vrije tijd te genereren. Met een overname van Favolosa wordt een nieuwe ondernemer een perfecte kans gegeven om dit merk, dat sinds 2016 hier is gevestigd, verder uit te bouwen. Een andere optie is om een vliegende start te maken op deze hotspot met de uitrol van een nieuw concept. Mogelijkheden te over!

De oppervlakten van het object zijn als volgt:
Begane grond
Café met bar ± 30 m²
Eerste etage
Café ± 35 m²
Toiletten ± 15 m²
Tweede etage
Opslag ± 35 m²
Overig
Kelder ± 30 m²
=======================================
Totaal ± 145 m²

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 37.000 per jaar
Aangeboden sinds
4 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Overname

Bedrijfsovername
€ 89.500 (inventaris + goodwill)
Personeel
Nee

Bouw

Hoofdfunctie
Horeca
Soort horeca
Café
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
Voor 1906

Oppervlakten

Oppervlakte
145 m²
Verkoopvloeroppervlakte
65 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
4 bouwlagen
Gelegen op
-1e woonlaag

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Welstandsklasse
A1

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Herestraat 7

€ 37.000 /jr