Bedumerweg 15 -15a 9716 AA Groningen

€ 19.500 /jr € 375.000 k.k.

Omschrijving

Bedumerweg 15 Groningen
De mogelijkheden zijn als volgt:
Huur begane grond (bedrijfsgedeelte) a € 19.500,- excl. BTW per jaar + overname exploitatie (vraagprijs € 150.000,-)
Koop geheel (bedrijfsgedeelte plus bovenwoning) + koop exploitatie. Totale vraagprijs € 525.000,- k.k.

Welkom in de beste cafetaria van de stad Groningen, aldus een veelvoud aan recensies. Deze dijk van een bedrijfsnaam staat nu te koop!

Het betreft wellicht ook wel één van de kleinste cafetaria’s van de stad en dat maakt de bovengenoemd prestatie extra knap. Het betreft cafetaria Koning, waar men bij binnenkomst een bonk nostalgie aantreft. En dan denkt men niet alleen aan het schattige interieur of lichtbakken uit vervlogen tijden, maar vooral de gemoedelijkheid die deze zaak uitstraalt, die mede door de eigenaren is gecreëerd. Tel daarbij op de hoge kwaliteit van de te verkopen producten en er staat een topzaak. Een topzaak die ook nog eens gunstig is gelegen. Aan de Bedumerweg voelt men het begin van het centrum van de Stad. Het wordt drukker, verkeer komt uit alle hoeken en gaten tevoorschijn en steeds meer winkels en horeca domineren de begane grond van veelal oude objecten. Maar de andere kant op is de Ring berijdbaar in krap 2 minuten tijd. Parkeren is beperkt mogelijk voor het object tegen betaling.

Hoewel de uitstraling van het object al vele jaren hetzelfde is, is het geheel keurig onderhouden. De inventaris is overigens volledig up-to-date en goed onderhouden. Het appartement op de bovenverdieping is keurig onderhouden en regelmatig gemoderniseerd.

Zoals benoemd wordt er veelal gesproken over de kwaliteit van zowel het eten, alsook de gastvrijheid van de ondernemers. Er is altijd tijd voor een praatje en kwaliteitsbewaking van de producten staan hoog in het vaandel. Deze cafetaria maakt zoveel mogelijk snacks zelf en staan vooral bekend om hun eierballen (beste eierbal van Groningen 2017), maar ook de bamiballen, gehaktballen en verschillende salades worden zelfgemaakt en vallen flink in de smaak. Ook qua omzet is er weinig aan te merken op deze zaak. Men draait al jaren een keurige omzet en dito resultaat. Winst zou er nog te behalen zijn in het hanteren van iets hogere verkoopprijzen, maar die lage prijzen zijn nou net dat kleine stukje extra dat dit bedrijf zo sympathiek maakt. Overigens begrijpen de huidige ondernemers best dat zij een flink onderdeel uitmaken van deze succesformule, waardoor ook een geleidelijke bedrijfsovername op de werkvloer tot de mogelijkheden behoort.

INDELING
De onderneming bevindt zich op de begane grond, op de verdieping vindt men een zelfstandig appartement. Bij binnenkomst bevindt men in de cafetaria, keuken en daarachter de voorbereidingskeuken met koel/vriescel. Verder is er een toilet aanwezig en enkele ruimten voor opslag. Op de eerste en tweede verdieping bevindt zich middels een eigen opgang en goed onderhouden appartement, welke beschikt over een keuken, slaapkamer, badkamer en een ruim dakterras.

De oppervlakten van het object zijn als volgt:

Cafetaria ± 18 m²
Keuken ± 12 m²
Voorbereidingskeuken ± 13 m²
Opslag ± 7 m²
Toilet ± 1 m²
Koel-vriescel ± 4 m²
Opslag ± 2 m²
=========
Totaal ± 57 m²
Woonruimte met eigen opgang + 54 m²

De mogelijkheden zijn als volgt:
Huur begane grond (bedrijfsgedeelte) + overname exploitatie
Koop geheel + koop exploitatie.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 375.000 kosten koper
Huurprijs
€ 19.500 per jaar
Aangeboden sinds
4 maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Overname

Bedrijfsovername
€ 150.000 (inventaris + goodwill)
Personeel
Nee

Bouw

Hoofdfunctie
Horeca
Soort horeca
Snackbar
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1898

Oppervlakten

Oppervlakte
111 m²
Verkoopvloeroppervlakte
18 m²
Perceel
70 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
3 bouwlagen
Gelegen op
Begane grond
Woonruimte
Aanwezig (inpandig, 54 m²)

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
In woonwijk
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op minder dan 500 m en snelwegafrit op 500 m tot 1000 m
Welstandsklasse
B1

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Bedumerweg 15 -15a

€ 19.500 /jr € 375.000 k.k.