Noord Schalkwijkerweg 117 2034 JA Haarlem

€ 250.000 k.k.

Omschrijving

Unieke herontwikkelingskans aan het Spaarne in Haarlem.

Namens de gemeente Haarlem wordt een unieke herontwikkelingskans te koop aangeboden, het betreft een perceel grond met opstal aan het Spaarne.

Het perceel en opstal wordt verkocht ten behoeve van horeca, de ligging aan een wandel- en fietsroute met uitzicht op het water maakt deze bestemming voor deze locatie zeer geschikt.

Het pand is een gemeentelijk monument en is in 1916 oorspronkelijk gebouwd en in gebruik geweest als glasfabriek. Het rationalistische ontwerp van de fabriek komt waarschijnlijk van de verder onbekende bouwkundige J. Bijl. In 1920 liet de glasfabriek een uitbreiding aan de oostgevel bouwen met hierin een kleedkamer en een schaftlokaal. Een jaar later werd het terrein met de glasfabriek verkocht aan de NV. Amsterdamse Watermeterfabriek, waar het pand zijn huidige naam aan te danken heeft. In datzelfde jaar verbouwde de Watermeterfabriek het pand met twee kleine bergingen tegen de westgevel, kantoren in de zuidzijde van de hal en de door standvinken ondersteunde zoldervloer. De watermeterfabriek maakte gebruik van het gebouw tot 1937, waarna zeepfabriek het Spaarne er introk. De zeepfabriek liet in dat jaar een houten droogloods langs de oostzijde van de fabriek bouwen, waar het dak nog van zichtbaar is. In 1955 trok een meubelmakerij in het gebouw die tot 2015 een gedeelte van het gebouw gebruikte.

Het gebouw is thans niet meer in gebruik en wordt beheerd door een vastgoedbeheerder. Omdat het een monument betreft zal er geen sprake kunnen zijn van sloop. Voor meer informatie over de restauratie van het pand wordt verwezen naar het Monumentenpaspoort.

Het betreft het perceel grond conform verkooptekening met nummer 2019/115-041 met opstal en verdere aanhorigheden:

Noord Schalkwijkerweg 117, 117 A t/m D, te 2034 JA Haarlem;
kadastraal bekend gemeente Haarlem02, sectie Q, no. 1856 (gedeeltelijk) ter grootte van 2989 m². De huidige opstal heeft een oppervlakte van 462,5 m² op de begane grond en 52,4 m² op de eerste verdieping. Het betreft een gemeentelijk monument.

De vraagprijs bedraagt € 250.000,-- kosten koper.

De gemeente is tevens eigenaar van een aangrenzende strook grond, kadastraal bekend gemeente Haarlem02, sectie Q, no 1856 ter grootte van ca. 365 m². Koper dient deze aangrenzende strook grond verplicht aan te kopen nu blijkt dat ter plaatse een noodzakelijke watergang niet zal worden aangelegd door Rijnland. De koopsom van de aanvullende strook grond van ca. 365 m² heeft een vaste koopprijs en bedraagt € 17.000,-- kosten koper.

Over de koopsom van de onroerende zaak is geen omzetbelasting verschuldigd, die niet in de koopsom is begrepen.

Geïnteresseerden kunnen het verkoopdossier opvragen door middel van het sturen van een mail aan Mark Roos en Rick van Ginkel van Adhoc horecamakelaars.

Biedingen
De biedingen kunnen tot uiterlijk dinsdag 5 januari 2021, vóór 12:00 uur ingediend worden bij het notariskantoor Smith Boeser Van Grafhorst notarissen, t.a.v. de heer mr. Th. Van Grafhorst, Julianastraat 1, 2012 ER Haarlem. Ongeldig zijn biedingen die niet conform de voorwaarden (o.a. inschrijvingsformulier) zijn gedaan.

Gunning
Gunning zal plaatsvinden aan de hoogst ontvankelijke bieder tegen de marktwaarde in lege en ontruimde staat en die voor eigen rekening en risico de Watermeterfabriek restaureert en transformeert tot horecagelegenheid conform de gemeentelijke wensen, vastgelegd in het bestemmingsplan.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 250.000 kosten koper
Oorspronkelijke vraagprijs
€ 267.000 kosten koper
Aangeboden sinds
3 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Overname

Personeel
Nee

Bouw

Hoofdfunctie
Horeca
Soort horeca
Café-restaurant
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1916

Oppervlakten

Oppervlakte
515 m²
Perceel
2.989 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
2 bouwlagen
Gelegen op
Begane grond

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

NVM makelaar

Adhoc horecamakelaars b.v.

Telefonisch bereikbaar tot 17:30
Bel 0182-533355

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Noord Schalkwijkerweg 117

€ 250.000 k.k.