Waertmolenpad 1 2036 ES Haarlem

Prijs op aanvraag

Omschrijving

Te koop: Restaurant 'De Molenplas'.

Fraai gelegen en met uitzicht over het water bieden wij u restaurant 'De Molenplas' te koop aan. Het restaurant bevindt zich in een vrijstaand pand aan het Waertmolenpad en heeft direct uitzicht over het water 'de Molenplas'. Het restaurant is goed te bereiken en er is ruime parkeergelenheid (openbaar vrij parkeren). Aankomst en vertrek per boot behoort ook tot de mogelijkheden om dit mooie stekje te kunnen bezoeken. Dit water verbindt de drukbezochte 'Ringvaart en het 'Spaarne'. Restaurant 'De Molenplas' bevindt zich in het het 'Molenplas Park'. Op circa 200 meter afstand van het restaurant bevindt zich het 'Molenplas Strandje'. In het park is een speeltuin en het 'Molenplas strandje' betreft een zandstrandje met de mogelijkheid tot veel waterpret. Bezoekers van het 'Molenplas Park' en 'Molenplas Strand' kunnen bij restaurant 'De Molenplas' terecht voor een heerlijke lunch of diner.

Bedrijfsomschrijving
Restaurant 'De Molenplas' biedt ruimte aan grote en kleine gezelschappen. Of het nu om een ‘high tea’ gaat of een geheel verzorgde bruiloft, zij kunnen het voor u verzorgen. Ze bieden verschillende arrangementen en buffetvormen aan voor recepties, feestavonden en lunches. Met als doel de gast(heer/vrouw) te kunnen laten genieten van een welverzorgde middag/avond.

Van april tot en met september zijn zij zeven dagen per week geopend. Van oktober tot en met maart 6 dagen per week (maandag gesloten).

Indeling restaurant
Het restaurant bestaat uit twee zalen, een rechthoekige zaal en een ronde zaal, met ieder hun eigen bar. Hierdoor is het mogelijk een deel van het restaurant te verhuren voor feesten en partijen. In totaal bieden beide zalen de mogelijkheid tot 140 zitplaatsen. Temidden van beide zalen grenst de gang die beide zalen met elkaar verbindt. Aan deze gang bevinden zich de dames- en herentoiletten en de garderobe. Tevens is er een toilet voor mindervaliden aanwezig. Tot slot bevindt de keuken zich achter de rechthoekige zaal.

Terras
Het restaurant 'De Molenplas' heeft een ruim terras met uitzicht over het water ‘de Molenplas’. Het biedt ruimte aan 300 zitplaatsen. Doormiddel van zonneschermen kan een groot deel van het terras overdekt gemaakt worden. Tevens is een deel van het terras af te huren voor feesten en partijen.

De bovenwoning
Boven het restaurant is een royale bovenwoning aanwezig. De woning bevindt zich op de eerste verdieping en beschikt over een zelfstandige entree. Het bestaat uit een woonkamer, hal, keuken, badkamer, 3 slaapkamers, kantoor en een breed terras met uitzicht over het water. Ook is er bergingsruimte gecreëerd onder de schuine kap en is er een technische ruimte aanwezig. Tevens is er de mogelijkheid een dakterras te realiseren op het dak van de ronde zaal.

Locatie en bereikbaarheid
Haarlem is een gemeente en hoofdstad van de Nederlandse provincie Noord-Holland. De stad heeft een oppervlakte van 32,11 km² en een bevolking van 155 105 inwoners. Haarlem staat bekend om zijn vele historische gebouwen en prachtige oude pleinen. Het ligt vlakbij het strand aan de oevers van de rivier het Spaarne. Haarlem wordt ook wel de meest Vlaamse stad van het noorden genoemd.

Vanaf het restaurant bereik je met de auto de oprit van de A9 binnen circa 10 minuten. Het centraal station ligt op circa 15 minuten afstand en op 7 minuten loopafstand bevindt zich busstation Baronie. vanaf hier vertrekken verschillende buslijnen meerdere keren per uur.

Vloeroppervlakte
Het aangeboden geheel bestaat uit twee kadastrale percelen. De totale verhuurbare vloeroppervlakte van het restaurant betreft 385 m². De verhuurbare vloeroppervlakte van de bovenwoning bedraagt 109 m².

Kadastrale gegevens
Kadastrale gemeente: Haarlem
Sectie: Y
Nummers: 1978 en 2389
Grootte: 455 m² en 194 m²

Vraagprijs onroerende zaak
Prijs op aanvraag.

Vraagprijs bedrijfsexploitatie*
Prijs op aanvraag.
*Bestaande uit goodwill, inventaris en handelsnaam

Bankgarantie/waarborgsom
Na het ondertekenen of zoveel later partijen overeenkomen, dient koper een waarborgsom van 10% van de koopsom te storten tot zekerheid van de nakoming van de verplichting van koper. Deze waarborgsom zal bij de notaris worden gestort als er sprake is van onroerende zaak of op stichting Derdengelden forvalue vastgoedspecialisten, als er sprake is van de verkoop van een bedrijfsexploitatie in een gehuurd pand of alle andere gevallen. Indien de notaris over de waarborgsom rente vergoedt, komt koper deze rente toe. Het is ook mogelijk een bankgarantie van 10% van de koopsom te stellen in plaats van een waarborgsom te storten.

Algemeen
Deze informatie is door forvalue met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Meer informatie
FORVALUE
Smallepad 32 5.08
3811 MG Amersfoort
033-800225

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
Prijs op aanvraag
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Overname

Personeel
Nee

Bouw

Hoofdfunctie
Horeca
Soort horeca
Luxe restaurant
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1983

Oppervlakten

Oppervlakte
494 m²
Verkoopvloeroppervlakte
385 m²
Perceel
649 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
2 bouwlagen
Gelegen op
Begane grond

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Landelijk gebied
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 5000 m of meer en snelwegafrit op 5000 m of meer

Parkeergelegenheid

Parkeerplaatsen
35 niet-overdekte parkeerplaatsen

NVM makelaar

Forvalue

Maandag bereikbaar vanaf 9:00
Bel (+31) 33 800 32 25

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Waertmolenpad 1

Prijs op aanvraag