NESTA Bakenessergracht 109 2011 JV Haarlem

€ 2.260 /mnd

Omschrijving

Een prachtige plek voor restaurant, eetcafé aan het Spaarne!   

Ligging: Haarlem Centrum, aan de rivier het Spaarne. Wat een prachtige plek: aan de allermooiste gracht van Haarlem, én aan het Spaarne! Daar vind je restaurant NESTA.

Omschrijving
Wat een mooie plek: de Bakenessergracht is met haar maar liefst 50 monumentale panden één van de mooiste grachten van Haarlem. Daar vind je restaurant NESTA in een prachtig pand op de hoek van de Bakenessergracht en de rivier het Spaarne die door de stad Haarlem loopt.
In deze buurt wonen voornamelijk hoogopgeleide tweeverdieners en jonge gezinnen met een bovenmodaal inkomen.
Het bedrijf ligt aan de rand van het centrum, tegenover de rivier de Spaarne. Het leuke terras onder grote parasols ligt aan de Bakenessergracht. Tot de naaste buren behoort het Teylermuseum. Parkeergarage de Appelaar ligt op een steenworp afstand.

NESTA betekent ‘puur’ in het Latijn. En dat is dit restaurant! Puur. Leuk bedacht, en samen met het uitzicht over het Spaarne is het hier goed toeven.

Historie
Van oudsher is er op deze locatie een horecabedrijf gevestigd. Dit sfeervolle horecabedrijf vervult een waardevolle plek zo direct aan het Spaarne. Het winkelend publiek waardeert de ligging van dit horecapand zeer, het ligt op de looproute vanuit het centrum naar de parkeergarage en nodigt uit voor een ‘opsteker’.

Indeling
NESTA bestaat uit twee verdiepingen; de parterre en het souterrain. Bij binnenkomst op de parterre, 57m², ziet u gelijk de bar met daarachter de compleet ingerichte keuken. Aan de bar en aan weerszijden hiervan is zitgelegenheid. Totaal is er plaats voor ca. 50 gasten (staand en zittend).
In het restaurant wordt een moderne inrichting gecombineerd met lekker eten en een relaxte sfeer. Een huiskamersfeer met cactussen, groene muren, design tegels, lange stoere banken met veel kussens en praktische tafels en stoelen. Stoer en Puur.

Het souterrain, 61m², beschikt over een eigen ingang aan de rivierzijde en biedt plaats aan 40 gasten (staand en zittend). Ook hier staat een grote bar en is uitermate geschikt voor bruiloften, feestjes en partijen. De ruimte kan volledig zelfstandig worden gebruikt. Ook de toiletten bevinden zich in het souterrain. Totaal BVO 120m².

Terras
Tegen de gevel van het pand en aan de overzijde van het water bevindt zich het terras met 25 zitplaatsen.
                          
Bestemming
Het monumentale pand valt onder Beschermd Stadsgezicht, heeft een horeca-bestemming Gemengd 2 bestemd voor: maatschappelijke voorzieningen, dienstverlening, sport, horeca type Horeca-III en bedrijven uit ten hoogste categorie B1 van de Staat van Bedrijfsactiviteiten 'functiemenging', met dien verstande dat:

Bereikbaarheid en Parkeren
De bereikbaarheid is uitstekend. Het Horecapand ligt aan het Spaarne, dat met de auto via de N200 en de Catharijnebrug prima te bereiken is. Parkeergarage Appelaar ligt op 2 minuten lopen, het centraal Station ligt op 10 minuten lopen. De meeste gasten komen lopend of met de fiets.

Installaties
Het betreft de verhuur van een casco ruimte met nutsaansluitingen (gas/water/elektra) gebaseerd op de huidige capaciteit.

Het concept is prima en is uitermate geschikt om op de huidige voet verder te gaan, maar een concept-wijziging is eveneens zeer goed mogelijk!
 
Juridische informatie
Rechtsvorm: Vennootschap onder firma.
Drank- en Horecawet: Er is een drank- en horecavergunning afgegeven.
Terrasvergunning: Is verstrekt
Brandveiligheid: Het bedrijf voldoet volgens de eigenaar aan alle gestelde eisen. Er is een gebruiksvergunning afgegeven.
Brouwerijverplichtingen: Er zijn geen brouwerijverplichtingen.
Speelautomatenverplichting: Er is geen speelautomatenverplichting van toepassing.
Huur/bruikleenovereenkomst: De inventaris is in eigendom.
Inrichtingseisen: Het bedrijf voldoet volgens opgave van de opdrachtgever aan de gestelde inrichtingseisen conform de Drank en Horecawet.
Personeelsverplichtingen: Geen 
Wet milieubeheer: De melding in het kader van de AMvB Horecabedrijven is gedaan. De inrichting valt onder de werking van het nieuwe Besluit Horeca,   Recreatie en Sport.

Verkoop / verhuur
Vraagprijs bedrijfsexploitatie:  € 72.500,=  voor Bedrijfsinrichting, inventaris, handelsnaam,  website en goodwill
Huurprijs registergoed:  €    2.259,25 per maand excl. BTW
Verkoper is eventueel bereid onder gepaste condities een gedeeltelijke financiering te verstrekken.

Contactpersoon
Johan Jonk

06-11335308
06-11335308

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 2.260 per maand
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Overname

Bedrijfsovername
€ 72.500 (inventaris + goodwill)
Personeel
Nee

Bouw

Hoofdfunctie
Horeca
Soort horeca
Bistro
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1800

Oppervlakten

Oppervlakte
118 m²
Verkoopvloeroppervlakte
61 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
2 bouwlagen
Gelegen op
-1e woonlaag

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern en aan vaarwater
Welstandsklasse
A1

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

NESTA Bakenessergracht 109

€ 2.260 /mnd