Helling 44 8621 CP Heeg

€ 2.150.000 k.k.
Blikvanger Horecabedrijf op prachtige locatie aan doorgaand vaarwater!

Omschrijving

" Prachtige locatie aan doorgaand vaarwater! Horecabedrijf met 6 appartementen t.b.v. eigen gebruik en/of verhuur "

Wegens gezondheidsredenen zien de eigenaren zich met veel pijn in hun hart gedwongen om hun prachtige bedrijf ten verkoop aan te bieden.

Het betreft hier De Oude vishal met groot terras, een privé appartement op de begane grond en 5 appartementen op de eerste verdieping t.b.v. recreatieve verhuur + omliggend terrein.

In 2017 is het gebouw compleet herbouwd. Volledig traditionele bouw, doelmatig en functioneel ingericht t.b.v. de huidige bedrijfsvoering. Hoogwaardig geïsoleerd, uitsluitend degelijke materialen toegepast, zoals kunststof kozijnen. Begane grond v.v. vloerverwarming, appartementen individueel v.v. luchtverwarming/airco. Op het dak zijn 72 zonnepanelen geplaatst en het leidingwerk is reeds voorbereidt op toepassing warmtepomp in de toekomst. Geheel is echt in staat van nieuw!

De Oude Vishal is al generaties lang gevestigd op deze bijzondere locatie. Er zijn daar zelfs nog oude afbeeldingen van beschikbaar! Direct aan het levendige en doorgaande vaarwater richting het Heegermeer, met naar 3 zijden prachtig uitzicht over het water. Centraal in het Friese watersportgebied is Heeg een belangrijke schakel tussen Sneek en IJsselmeer. Aan de waterzijde is een fors terras gerealiseerd, welke plek biedt aan ca. 100-110 stoelen, in corona opstelling. Maximale bezetting in normale tijden ca. 180 stoelen. Het restaurantgedeelte biedt intern normaliter plaats aan ca. 35 stoelen, tijdens de corona tijd wordt deze ruimte niet benut.

Het horecagedeelte is totaal ca. 120 m² groot, bestaande uit vishal en aanverwante ruimten. Veel afhaal van jachthaven, campings en omliggende dorpen. Drank en horeca vergunning aanwezig t.b.v. restaurant en terras. Openingstijden maximaal toegestaan tussen 06.00 en 01.00 uur. De capaciteitsmogelijkheden worden momenteel bij lange na nog niet benut, vanwege de genoemde gezondheidsredenen. Derhalve heeft de vishal thans beperkte openingstijden. Gedurende de periode vanaf mei t/m september en toch wordt er echter een uitstekende omzet gedraaid, zodat er, naast de appartementen verhuur, een prima inkomen overblijft. De vishal heeft een uitstekende reputatie en heeft veel vaste klanten. Ook wordt er veel gebruik gemaakt van de afhaal mogelijkheden door toeristen die verblijven op omliggende campings, havens en overige locaties. Ook wordt de vishal goed gevonden door de vele fietsers die deze regio doorkruizen. De bediening op het terras vindt plaats middels een pager oproepsysteem. Er hoeven geen vaste dienstverbanden te worden overgenomen. Het bedrijf gaat volledig turn-key over op de nieuwe eigenaar, complete inventarislijst is beschikbaar, dus die kan zo van start!

Ruime aanlegmogelijkheden voor gasten van de Oude vishal. De wal beschoeiing met aanlegsteiger en het gehele terras, is in het voorjaar van 2021 volledig en solide vernieuwd. Tevens is het terras v.v. een bijzonder fraaie lamellen overkapping, elektrisch bedienbaar in 3 secties, totaal groot ca. 84 m². Dus bij zon open, bij regen kunnen de lamellen waterdicht worden gesloten. Het terras is pal op het zuiden gelegen en beschikt derhalve de gehele dag over zon! Een heerlijke plek om van het water, het uitzicht en de vaarbewegingen te genieten. Logisch dat het terras dus bijna altijd goed bezet is!

Naast het restaurant is op de begane grond een ruim appartement gerealiseerd, groot ca. 110 m², in gebruik als privéwoning. Indeling: hal/entree + toilet (wandcloset) en meterkast + trapopgang naar 1e etage, woonkamer (totaal groot ca. 52 m²) v.v. plavuizen vloer en schuifpui, open keuken v.v. moderne keukenopstelling, bijkeuken, ouder slaapkamer + inloopkast en badkamer. Deze ruimte wordt leeg en ontruimd opgeleverd.

Op de eerste etage zijn vijf, 1-kamer appartementen gesitueerd, bereikbaar via een centrale trap opgang. Het betreft hier kleinschalige appartementen, variërend van ca. 25 tot 40 m², met een hoogwaardig afwerkingsniveau (luxe box spring bedden, complete keuken, fraai sanitair met eigen badkamers v.v. ligbad, inloopdouche en dubbele wastafel, wasmachine, flat screen t.v., airco). 4 appartementen beschikken over een mooi balkon met prachtig uitzicht over het doorgaande vaarwater. Het 5e appartement is qua formaat het grootst (ca. 40 m²), doch deze beschikt niet over een buitenruimte. 4 appartementen worden bedrijfsmatig ten verhuur aangeboden. Het grootste appartement (zonder buiten ruimte) is thans privé in gebruik en valt derhalve buiten de omzetopbrengst.

Naast de appartementen is op de 1e verdieping nog een opslag/techniek/werkruimte beschikbaar, alsmede de linnenkamer. Linnengoed aanwezig op basis van huurovereenkomst. Reserveringen via booking.com. Erg hoge klantwaardering, momenteel gemiddeld een 9.4, met een zeer hoge bezettingsgraad, het gehele jaar door! Alle appartementen beschikken over een eigen huisnummer, dus kunnen ook voor een langere periode worden verhuurd. Ook hier vindt een turn-key levering plaats, de gehele inrichting/inventaris behoort tot het bedrijf en blijft dus achter.

Er is voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein t.b.v. gasten van de appartementen. Daarnaast zijn er nog een aantal openbare parkeerplekken beschikbaar. Tevens is er een nieuwe fietsenstaling gerealiseerd t.b.v. de gasten van de appartementen. Ook is er een oplaadpunt aanwezig t.b.v. e-bikes. De fietsenstalling is middels een kleine ingreep om te bouwen tot een trekkershut (veel installaties al aanwezig en volledig geïsoleerd).

Bijzonderheden:
* Gestelde vraagprijs is all-inn, waar van toepassing exclusief btw.
* BTW belaste levering opstal/grond, m.u.v. privé appartement.
* Tevens overdracht activa/passiva t.b.v. bedrijfsnaam, volledige inventaris e.d., excl. BTW.
* Geen eigen website, wel presentatie van het bedrijf via Facebook.
* Led verlichting.
* Waterontharder.
* Camera bewakingssysteem, 5 camera's, 2 beeldschermen.
* Nieuwe riolering + ondergrondse vetafscheider.
* Voldoet volledig aan eisen brandveiligheid.

Samengevat: een modern en uitstekend renderend bedrijf, met nog flinke mogelijkheden tot omzetgroei, o.a. door verlenging seizoen en uitbreiding openingstijden restaurant, alsmede verhuur appartement 6 en eventueel verhuur ook van het privé appartement. Dit unieke object is ook voor vele andere doeleinden geschikt!

Alle relevante documentatie is via wonen aan water makelaars beschikbaar. Bezichtigingen uitsluitend via ons kantoor.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 2.150.000 kosten koper
Aangeboden sinds
6 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Overname

Personeel
Nee

Bouw

Hoofdfunctie
Horeca
Soort horeca
Café-restaurant
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
2017

Oppervlakten

Oppervlakte
120 m²
Verkoopvloeroppervlakte
50 m²
Perceel
883 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag
Gelegen op
Begane grond
Woonruimte
Aanwezig (inpandig, 110 m²)

Energie

Energielabel
A

Omgeving

Ligging
In woonwijk en aan vaarwater
Bereikbaarheid
Bushalte op 500 m tot 1000 m, NS Intercitystation op 4000 m tot 5000 m en snelwegafrit op 4000 m tot 5000 m
Welstandsklasse
A1

Parkeergelegenheid

Parkeerplaatsen
6 niet-overdekte parkeerplaatsen

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Helling 44

€ 2.150.000 k.k.