Gorecht-Oost 11 9603 AA Hoogezand

€ 3.542 /mnd
Blikvanger Toplocatie, tegenover de AH, buitenzijde winkelcentrum!

Omschrijving

Café restaurant ’t Stadshart, is zoals de naam het als zegt, gelegen midden in het centrum van Hoogezand en is een onderdeel van winkelcentrum De Hooge Meeren. De locatie, gelegen op een hoek, nabij de hoofdentree van het winkelcentrum en praktisch naast de Albert Heijn, is een bijzonder interessante. Met een ruim terras is dit een mooie plek om na een dagje winkelen even uit te rusten. Door de immer aanwezige drukte gedurende de openingstijden van het winkelcentrum, komt men op het terras ogen en oren tekort. Bijkomend voordeel van deze locatie is de ligging aan de buitenzijde van het winkelcentrum, wat ervoor zorgt dat de zaak ook open kan blijven na sluiting van het overdekte gedeelte van het winkelcentrum.  Zeker voor een combinatie met een bezorg formule kan deze vrijheid van groot belang zijn. 

Hoogezand is een tweelingplaats met het vastgegroeide Sappemeer. Tezamen herbergen zij ruim 30.000 inwoners, waarmee het na Groningen de grootste plaats van de provincie Groningen is. De gehele gemeente, Midden-Groningen, kent zelf een inwonersaantal van ruim 60.000. Dit omvat tevens ongeveer het verzorgingsgebied van het winkelcentrum.

Hoogezand is goed te bereiken per auto. De A7 loopt langs de plaats, welke middels meerdere afslag wordt bediend. Tevens kent Hoogezand (en de directe omgeving) meerdere treinstations op de lijn Groningen-Veendam en Groningen-Winschoten/Bad Nieuweschans.

Parkeren is ruim voorhanden in de omgeving en is bovendien gratis.

BEDRIJFSCONCEPT
Het bedrijf is momenteel ingericht als café-restaurant, met cafetaria en een afhaal- en bezorgmogelijkheid. De centrale ligging en de nabijheid van een grote parkeerplaats maken het bedrijf, naast een passanten locatie, ook een goede bezorg locatie. Hiervan wordt dan ook gretig gebruik gemaakt. Zo heeft men in de loop der jaren (de eigenaren bestieren deze locatie bijna 25 jaar) een flexibele exploitatie neer weten te zetten.

Het bedrijf focust zich met name op de middag- en avondbehoefte. Het toevoegen van een ontbijt is op deze locatie nog een optie om extra omzet te kunnen genereren. Dat de exploitatie en de huidige exploitanten flexibele ondernemers zijn, bewijst het afgelopen coronajaar. Men heeft geen noemenswaardige omzetdaling laten zien en onderaan de streep zelfs een versnelling hoger geschakeld. Puur door slim ondernemen, inspelen op de behoefte en de mogelijkheden die ondanks dit moeilijke jaar werden geboden.

INDELING
Het bedrijf bestaat uit enkel de begane grond. Men komt via het terras binnen in het ruime en lichte café-restaurant met bar en toiletten. Aan de rechterzijde bevindt zich de keuken, direct overlopend in de cafetaria en het afhaalgedeelte. Er is aan de achterzijde een kleine opslagmogelijkheid. De vetvangpunt bevindt zich buiten.
De oppervlakten van het object zijn als volgt:

Café / Restaurant ± 96 m²
Cafetaria ± 19 m²
Keuken ± 41 m²
Spoelkeuken ± 7 m²
Toiletten ± 5 m²
Opslag ± 7 m²
Kantoor ± 7 m²
Pers. wc ± 2 m²
Techn. ruimte ± 2 m²
=============
Totaal ± 186 m²

Terras + 80 m²

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 3.542 per maand
Servicekosten
€ 283 per maand (21% BTW van toepassing)
Aangeboden sinds
2 maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
Per direct beschikbaar

Overname

Bedrijfsovername
€ 110.000 (inventaris + goodwill)
Personeel
Nee

Bouw

Hoofdfunctie
Horeca
Soort horeca
Snackbar, cafetaria en broodjeszaak
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
2002

Oppervlakten

Oppervlakte
186 m²
Verkoopvloeroppervlakte
115 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag
Gelegen op
Begane grond

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 1000 m tot 1500 m en snelwegafrit op 1500 m tot 2000 m
Welstandsklasse
A1

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Gorecht-Oost 11

€ 3.542 /mnd