Hoofdstraat 22 9977 RD Kloosterburen

€ 785.000 k.k.

Omschrijving

TE KOOP! Pand + exploitatie (winstgevende horecagelegenheid)

Prinsheerlijk wonen en werken op deze fantastische plek. De woning heeft maar liefst 127m2, heeft 3 slaapkamers en een zonnig ruime tuin. Het goedlopende restaurant heeft ruimte voor 60 personen binnen en 40 personen die heerlijk kunnen vertoeven in de binnentuin en op het terras voor.

Midden in het centrum van het pittoreske Kloosterburen ligt Café restaurant Willibrord. Willibrord is al jaren een begrip in de regio. Het is een veelzijdig bedrijf dat het hele jaar rond een prima omzet neerzet. De uitbaters en zo’n 10 medewerkers (part time en full time) zijn van alle markten thuis.

Café restaurant Willibrord is een solide bedrijf. Met gemiddeld 500 maaltijden per week ( zowel in het restaurant als in de bezorging) is het buffelen in de keuken en het restaurant. Met een gevarieerde menukaart en een ruim bezorggebied zorgt Willibrord voor een groot bereik.

In het gezellige sfeervolle restaurant met zo’n 50- 60 zitplaatsen heerst een ongedwongen sfeer.
Kinderen mogen zelf hun pizza en ijsje maken en stelletjes verstoppen zich in de knusse hoekjes van het restaurant. Met terrasjes aan de voor en achterzijde is er keus voor zon of schaduw in de zomer.

De bovenzaal biedt plaats voor zo’n 150 personen voor feesten, partijen of vergaderingen. In de wintermaanden zijn er nog twee verenigingen gehuisvest. De schietvereniging in de bovenzaal en de biljartclub. Na het diner verzameld de jeugd uit Kloosterburen zich aan de bar al dan niet om verder op stap te gaan. In de omgeving van Kloosterburen hebben de bewoners veel ruimte. Veel mensen willen hun feest thuis vieren. Willibrord doet de catering, compleet met inrichting, al dan niet met bediening en aankleding.

Maar er is meer…

In de donkere dagen aan het begin van het jaar wordt er druk gelast en geplakt. Het dorpje Kloosterburen staat bekend om zijn meest noordelijke Carnaval. Compleet met raad van elf en Carnavals optocht. Willibrord bouwt met zijn eigen wijk een carnavalswagen en rijd mee in de optocht. Het is vijf dagen feest in het dorp.

In het voorjaar organiseert Willibrord in samenwerking met de tulpen-telers uit het dorp een Tulpenbockentocht, een wandeltocht van 25 kilometer langs de bollenvelden, onderweg krijgen de deelnemers een proeverij van tulp en-of Lentebock, passende muziek, gezelligheid.

In de zaai-en oogstperiode verzorgt Willibrord “ Boerenboxen”. Stevige gezonde maaltijden voor de boeren die doorwerken op het land. De maaltijdboxen worden gebracht en opgehaald om de hardwerkende agrariërs te ontzien.
Deze tak zit in de groei-fase waarbij je moet rekenen op zo’n 50 Boerenboxen in een drukke periode per dag.

Op naar de zomer!
Na alle feestdagen wordt het tijd om naar buiten te gaan er wordt van alles georganiseerd, een Wielerronde, kanodropping, beachvolleybal ( met zand in de Hoofdstraat), een puzzelrit.
In de eerste week van de schoolvakantie wordt er een kinderspeelweek gehouden. De speelweek is 10 jaar geleden opgezet vanuit Willibrord en nog steeds door Willibrord begeleid. De kinderen uit KLoosterburen willen deze week niet missen. En dan het laatste feest van deze reeks, voor de eur van Willibrord wordt er het noord Nederlands kampioenschap Biervatrollen georganiseerd. Met zo’n 100 deelnemers en aansluitend een straatfeest een hoogtepuntje!

Eens per jaar wordt er samen met de plaatselijke voetbalvereniging een hilarische sport-quiz georganiseerd, en niet te vergeten een spooktocht op de laatste zaterdag van de herfstvakantie.
De laatste jaren bezocht door 300 deelnemers.

OP 1e kerstdag rijdt de Kerstkaravaan door straten van oud gemeente Kloosterburen. Met diverse versierde wagens wordt een 5-gangen diner bij de mensen thuis gebracht. Elke gang apart en heel Kloosterburen doet mee!

De huidige uitbaters zijn vanaf 2000 eigenaren van Willibrord. Zij hebben vele stormen overwonnen. Strengere regels ten aanzien van brandveiligheid, milieu en stroomvoorziening. Het rookverbod, het aantal verenigingen is geslonken en Corona.

Maar er komt altijd iets moois voor terug!
De inwoners van Kloosterburen zetten steevast hun schouders eronder. Als er iets wordt georganiseerd zijn zij van de partij.
Willibrord is een bedrijf voor jong en oud.

Het toerisme is in opmars, en zijn veel B&B’s, campings en het Hotel in Kloosterburen die hun gasten doorverwijzen naar Willibrord.
Winsum “ het mooiste dorp van Nederland’ trekt jaarlijks veel bezoekers en is op een steenworp afstand. Op Lauwersoog wordt de nieuwe Zeehonden crèche gebouwd deze zal in 2025 haar deuren openen. Dit wordt een echte trekpleister.

INDELING:
Entree WOONHUIS
Begane grond; bijkeuken met stookruimte, woonkeuken met inbouwapparatuur met ingang naar de ruime diepe tuin op het zuidwesten met achterom;
1ste verdieping; lichte woonkamer met hoge plafonds, overloop, badkamer met toilet, sauna, douche en wastafel, ruime slaapkamer aan de voorzijde;
2de verdieping; ruime slaapkamer
Entree RESTAURANT;
Begane grond, ruime entree, dames en heren toilet trap naar boven , ingang kantoor,, voorraad hok, ingang restaurant (totaal 3 ingangen) open bar en open uitgebreide keuken (aparte ruime spoelkeuken, aparte koelcel en aparte vriescel), ingang naar de binnentuin en terras voor.
1ste verdieping restaurant; de ruime vergader/ feestzaal.

BIJZONDERHEDEN:
- Bouwjaar 1920
- Woonoppervlakte 127m2 volgens NEN 2580
- Het betreft zowel het pand als de exploitatie
- Bestemming horeca categorie 2 + bedrijfswoning
- Energielabel B
- 52 zonnepanelen
- 3 ketels eigendom
- Cijfers exploitatie op te vragen bij de makelaar
- Levering in overleg

Wij staan niet in voor de volledigheid, juistheid en datering van de op deze website gebruikte gegevens en adviseren u bij interesse in een van de woningen met ons contact op te nemen of u door een eigen makelaar te laten bijstaan.
De op deze website getoonde vrijblijvende informatie is door ons (met zorg) samengesteld op basis van gegevens van de verhuurder (en/of derden). Wij staan niet in voor de juistheid of volledigheid daarvan. Wij adviseren u en/of uw makelaar om contact met ons op te nemen bij interesse in een van onze woningen. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van de websites waarnaar verwezen wordt.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 785.000 kosten koper
Aangeboden sinds
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Overname

Personeel
Nee

Bouw

Hoofdfunctie
Horeca
Soort horeca
Café-restaurant
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1920

Oppervlakten

Oppervlakte
461 m²
Verkoopvloeroppervlakte
461 m²
Perceel
526 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag
Gelegen op
Begane grond
Woonruimte
Aanwezig (inpandig, 127 m²)

Energie

Energielabel
B

Omgeving

Ligging
In woonwijk
Bereikbaarheid
Bushalte op 1000 m tot 1500 m, NS Intercitystation op 5000 m of meer en snelwegafrit op 5000 m of meer
Lokale voorzieningen
Restaurant op 3000 m tot 4000 m en winkel op 5000 m of meer

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Hoofdstraat 22

€ 785.000 k.k.