Hoofdstraat 69 8723 BG Koudum

€ 375.000 k.k.

Omschrijving

Hoofdstraat 69 Koudum

Altijd al gedroomd van een eigen horecaonderneming? Of ben je op zoek naar een pand met uitstraling waarin je wonen kunt combineren met een bedrijf aan huis? Na het wijzigen van de bestemming leent dit pand zich uitstekend voor het uitoefenen van activiteiten gericht op bijvoorbeeld de sociale, maatschappelijke, educatieve en openbare dienstverlening. Ook zouden creatieve beroepen een mogelijkheid zijn, denk bijvoorbeeld aan een atelier of lesruimte. Daarnaast zou het gehele pand ingericht kunnen worden als riant woonhuis, eventueel in combinatie met bijvoorbeeld B&B. Kom kijken wat er mogelijk is! Graag nodigen wij je uit voor een bezichtiging. 

Eetcafé Spoorzicht is een goed lopende horecaonderneming met een bovenwoning. Het pand is gelegen aan de haven én in het centrum van Koudum, het Warme hart van de Zuidwesthoek. Wegens pensionering mogen wij dit pand te koop aanbieden.

Koudum is een druk door toeristen bezocht dorpje in de Zuidwesthoek van Friesland, aan de Friese Meren De Fluessen en De Morra. De Elfstedenstadjes Hindeloopen, Workum en Stavoren en de Gaasterlandse bossen liggen op korte afstand.

Hoofdstraat 69 is gebouwd in 1895 en is daarna meermalen gerenoveerd, mét behoud van de authentieke elementen zoals de balkenplafonds en de antieke tegeltableaus.

De begane grond is o.a. ingericht met een restaurant met buiten terras, bruin café, ruime keuken, toiletgroepen en ruimten ten behoeve van opslag.

Op de verdieping bevindt zich het woongedeelte met o.a. een ruime woonkamer, keuken in hoekopstelling, twee slaapkamers en een kantoor. Op de tweede verdieping is een riante slaapkamer gerealiseerd.

Het is tevens mogelijk de haven te pachten. Vraag naar de mogelijkheden.

U bent van harte welkom aan de Hoofdstraat 69 te Koudum!

Koudum (± 2750 inwoners) ligt centraal in de Friese Zuidwesthoek tussen de Fluessen en de Morra en nabij de IJsselmeerkust en de Gaasterlandse bossen. Koudum vervult een centrale functie in de regio door voorzieningen op gebied van onderwijs (zowel basis- als voortgezet onderwijs), dienstverlening, detailhandel, sport en recreatie. In Koudum vindt u een winkelcentrum met ruime parkeervoorzieningen.

Bereikbaarheid:
Via de A-7 of de A-50 is Koudum probleemloos en snel bereikbaar vanuit alle delen van het land. De rijtijd is vanaf de Randstad ongeveer 1 uur. Er is voldoende openbaar vervoer, zowel via de bus als de trein (op ongeveer 3 kilometer afstand).

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 375.000 kosten koper
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Overname

Personeel
Nee

Bouw

Hoofdfunctie
Horeca
Soort horeca
Café-restaurant
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
Voor 1906

Oppervlakten

Oppervlakte
313 m²
Verkoopvloeroppervlakte
313 m²
Perceel
300 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag
Gelegen op
Begane grond
Woonruimte
Aanwezig (inpandig, 130 m²)

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern en aan vaarwater
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 2000 m tot 3000 m en snelwegafrit op 500 m tot 1000 m
Welstandsklasse
A1

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Hoofdstraat 69

€ 375.000 k.k.