Verlengde Schrans 87 8932 NL Leeuwarden

€ 1.895.000 k.k.

Omschrijving

1888, Duco Martena Burmania, jonkheer Vegelin van Claerbergen laat Borniastate bouwen door architect Hendrik Kramer. De villa is opgetrokken in Eclectische stijl met vele ornamenten uit de Neorenaissance en wordt omzoomd door een fraaie parktuin met vijverpartij. Vele kenmerken zijn goed bewaard gebleven; ook in de periode dat Borniastate dienst deed als psychiatrische inrichting, als school en als tehuis voor gehandicapte jongeren. In 1993 is de villa ingericht als hotel-restaurant totdat het in 2002 weer de oorspronkelijke woonfunctie kreeg.

Kadastraal
Gemeente Huizum, sectie B, nummers 5454 en 6665, totaal groot 3.110 m².

Indeling en kenmerken
De in 2020 met Italiaans natuursteen uitgeruste hal geeft toegang tot het kantoor en tot de salon waar luiken, eikenhouten lambrisering en haardpartij goed bewaard zijn gebleven. De living beschikt over een prachtige serre en vanuit de woonkeuken zijn de bijkeuken, de grootkeuken en de opslagruimten bereikbaar. Zowel per lift als per trap zijn de verdiepingen te bereiken waar op de eerste verdieping een royale vide en zes hotelsuites met eigen badkamers zijn gesitueerd. Enkele suites beschikken over een balkon en één vertrek heeft toegang tot een prachtige loggia met hoefijzerboog. Op de tweede verdieping bevinden zich vijf slaapvertrekken, een technische ruimte en een onaangetaste bergkamer. Een authentieke traptoren met uivormig dak doet dienst als noodtrap. De totale oppervlakte bedraagt circa 1.250 m². Het buiten is ingericht met op het zuiden gerichte terrassen, een parkachtige tuin en een bomengazon; het voorerf is middels de vijverpartij en twee originele inrijpoorten afgescheiden van de openbare weg.

Mogelijkheden
Hotel, werken en wonen. Dit zijn de mogelijkheden waarbij combinaties ook goed inpasbaar zijn. Er is in 2020 een omgevingsvergunning afgegeven voor de realisatie en exploitatie van zeven hotelsuites met een inpandige beheerderswoning. Verder behoren wonen en wonen in combinatie met een beroep of bedrijf aan huis tot de invullingen. Een aansluiting op het platform Airbnb kan zorgen voor minimale (woon)lasten.

Aanvaarding
In overleg.

Monument
De villa is een Rijksmonument en bekend onder monumentennummer 519759.

Koopsom
De koopsom van Borniastate bedraagt € 1.895.000,= kosten koper.

Deze informatie wordt u toegezonden onder voorbehoud definitieve goedkeuring Verkoper. Aan deze informatie kunnen door Koper geen rechten worden ontleend. Verkoper heeft haar goedkeuring voor verkoop en bevestiging van haar overeenstemming, pas gegeven middels ondertekening van een koopovereenkomst.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 1.895.000 kosten koper
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
4 maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Mogelijke functie(s)
Horeca
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1888

Oppervlakten

Oppervlakte
1.250 m²
Verkoopvloeroppervlakte
800 m²
Perceel
3.110 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
3 bouwlagen

Energie

Voorlopig energielabel
G

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Verlengde Schrans 87

€ 1.895.000 k.k.