• Verkocht onder voorbehoud

Duinlustweg 22 2051 AB Overveen

€ 2.250.000 k.k.

Omschrijving

Een overnamekandidaat met een eigen Wikipediapagina. Dat zien we niet vaak. Zeg maar gerust: zelden. En is er meer legendarisch aan Kraantje Lek. De opvallende rode luiken en vermaarde holle boom voor de deur. Die toffe, grote, speeltuin voor de kinderen.

Kraantje Lek is een pleisterplaats uit de tijd dat dat woord nog uitgevonden moest worden. Op deze natuurlijk rustplaats, onder meer voor de vissersvrouwen die van Haarlem naar Zandvoort liepen, ziet herberg (Rockaers) rond 1542 (!!) het licht.

Bijna vijfhonderd jaar later is Kraantje Lek nog steeds die logische plek om even uit te blazen. Weg van de drukte. Midden in de duinen. Heerlijk in de luwte op een van de terrassen. Of lekker warm binnen.

Over het interieur gesproken. Dat is om door een ringetje te halen. Geheel vernieuwd in 2023. Een plaatje!
Sowieso kijk je je ogen uit hier. De sfeervolle kamers met houten interieur, zijn elk aangepast aan het landelijke thema. De Jaghtcamer, de Opcamer, het Voorhuis en het Tuighuis nemen je mee terug in de tijd, terwijl de kinderen zich buiten uitstekend vermaken.

Voor de vele vaste gasten, recreanten en toeristen geldt dat alle wegen naar Kraantje Lek leiden. Vanuit Haarlem, Heemstede, Aerdenhout, Zandvoort, IJmuiden; je bent er zo. Wat ook super is voor feesten en partijen. Voor groepen tot 80 personen.

Jaarrond een feest
De vissersvrouwen hebben inmiddels plaatsgemaakt voor hordes natuurliefhebbers. Met landgoederen Koningshof en Elswout om de hoek, wandelgebied Middenduin op steenworp en het Nationaal Park Zuid-Kennemerland met tal van wandel- en fietspaden in de achtertuin.

Aan spontane aanloop geen gebrek. Tel daarbij op dat de locatie zich al eeuwen bewezen heeft. En dat de locatie nu nog steeds de harten van huidige en toekomstige generaties weet te veroveren. Dan is de rekensom snel gemaakt. Voor een horecaondernemer die geschiedenis wil schrijven, is dit een kans uit duizenden.

Financiële gegevens:
De overnameprijs betreft een prijs voor de bedrijfsexploitatie en vastgoed.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 2.250.000 kosten koper
Aangeboden sinds
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Overname

Personeel
Ja

Bouw

Hoofdfunctie
Horeca
Soort horeca
Café-restaurant, wegrestaurant, pannenkoekenhuis en restaurant-partycentrum
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1780

Oppervlakten

Oppervlakte
455 m²
Verkoopvloeroppervlakte
180 m²
Perceel
23.405 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
2 bouwlagen
Gelegen op
Begane grond

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Landelijk gebied
Bereikbaarheid
Bushalte op 5000 m of meer, busknooppunt op 5000 m of meer, metrohalte op 5000 m of meer, metroknooppunt op 5000 m of meer, NS Intercitystation op 5000 m of meer, NS station op 5000 m of meer, snelwegafrit op 5000 m of meer, Tramhalte op 5000 m of meer en tramknooppunt op 5000 m of meer
Welstandsklasse
A1

Parkeergelegenheid

Parkeerplaatsen
15 niet-overdekte parkeerplaatsen
Parkeerkosten
Vanaf € 0,- per parkeerplaats per jaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Duinlustweg 22

€ 2.250.000 k.k.