• Verkocht onder voorbehoud

Mijnheerkens 1 6041 AT Roermond

€ 935.000 k.k.

Omschrijving

OMSCHRIJVING
Wonen en/of ondernemen op de mooiste locatie van Roermond? Een ware parel met legio mogelijkheden dat is het vermaarde café Meneerkes.
Tussen de Maas en de Alexanderhaven ligt, aan de rand van de stadsweide, het in de 17de eeuw ontstane buurtschap Mijnheerkens verscholen in het groen. Op 17 juli 1887 opende café Mijnheerkens haar deuren in dit historische object dat qua bouw dateert van omstreeks 1800. Sinds jaar en dag een geliefde plek voor Roermondenaren om te ontspannen en elkaar te ontmoeten op het schaduwrijke terras onder 120 jaar oude lindebomen. Het historische object ligt op een grondstuk van circa 2.650m². Het heeft een schaduwrijk terras onder 120 jaar oude lindebomen van waaraf een weids uitzicht is over het water.

Het gehele jaar door kent ‘Meneerkes’ een constante stroom van fietsende, wandelende of varende bezoekers, niet in de laatste plaats dankzij diverse verenigingen en evenementen die het als vaste thuisbasis hebben. Daartoe behoren onder meer een eigen beugel- en biljartclub, de ludieke happening ’Euver de sjreef’ op eerste pinksterdag en al 50 jaar lang het traditionele 2e pinksterdag-frühschoppen in de vroege zomer. De ligging is uniek, met ruime parkeergelegenheid op eigen terrein en een lange aanlegsteiger voor bezoekers die over water komen. De binnenstad van Roermonden en het outlet zijn per fiets of met de auto in enkele minuten te bereiken. Bijzonder is dat dit object een dubbelbestemming kent waardoor het niet enkel geschikt is als horeca maar ook voor bewoning.

OMSCHRIJVING
De globale indeling is als volgt:

Terras:
Vanaf de straatzijde leidt een licht aflopende, brede toegangsweg naar een parkeerterrein dat plaats biedt voor de stalling van meerdere auto’s en rijwielen op eigen terrein. Zes treden hoger bevindt zich een breed terras over de gehele lengte van het pand waar een elektrisch bedienbaar zonnescherm (in 2019 vernieuwd) en negen oude lindebomen voor een lommerrijke sfeer zorgen. Het terras is aan de linkerzijde drempelloos toegankelijk voor mindervalide bezoekers.

Begane grond:
Via het terras is op twee manieren toegang tot het café/restaurantgedeelte. De linkerentree leidt naar de huidige biljartkamer, de rechterentree naar de gelagkamer/restaurantruimte. Aan de achterzijde is hier toegang tot twee toiletgroepen (dames en heren). De middelste verbindingsruimte biedt naast zitplaatsen tevens ruimte aan de barinrichting (ter overname).
Achter deze linker- en middelste ruimte bevindt zich de restaurantkeuken. Deze heeft een eigen toegang aan de straatzijde en een vaste inrichting met rvs-werkbanken en een professioneel gasfornuis met wasemkap. Deze inrichting is in overleg ter overname.

Verdieping:
Op de verdieping bevinden zich drie slaapkamers, een L-vormige woonkamer en de badkamer. De vloeren van de woonkamer en slaapkamers zijn afgewerkt met laminaat. Twee slaapkamers, de badkamer en de woonkamer beschikken over dakkapellen. De badkamer heeft een inrichting met ligbad, douche, toilet en vaste wastafel en herbergt tevens de witgoedaansluitingen.

Op deze verdieping bevindt zich tevens een ruime berging (boven de biljartkamer en keuken op de begane grond).

Zolder:
Boven het woongedeelte op de verdieping bevindt zich een tweede berging waar de cv-ketel (Nefit, december 2020) en een separate boiler voor warmwater staan opgesteld.

Kelder:
Kelderruimte op opslag van drank en voorraad.

Parkeren:
Vóór het terras bevindt zich een ruime parkeerplaats die plaats biedt aan de stalling van circa 20-25 auto’s op eigen terrein. Aan de zijkant van het terras is stallingsmogelijkheid voor diverse rijwielen. De opzet met hagen en muurtjes biedt toekomstige eigenaren de mogelijkheid om het parkeergedeelte geheel af te sluiten d.m.v. plaatsing van een poort of hekwerk.

Voorzieningen:
De volgende voorzieningen zijn aanwezig:
1. CV-installatie (Nefit, december 2020) met separate warmwatervoorziening;
2. Twee toiletgroepen (dames en heren);
3. Cafégedeelte met volledige inventaris (i.o. ter overname);
4. Restaurantkeuken met basisinventaris (overige i.o. ter overname);
5. Pand is eventueel ook te gebruiken als woonhuis.

Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met Edwin van Dronkelaar.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 935.000 kosten koper
Aangeboden sinds
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Overname

Personeel
Nee

Bouw

Hoofdfunctie
Horeca
Soort horeca
Café-restaurant
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1680

Oppervlakten

Oppervlakte
200 m²
Perceel
2.635 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
2 bouwlagen
Gelegen op
Begane grond

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
In woonwijk, landelijk gebied, havengebied en aan vaarwater
Bereikbaarheid
NS Intercitystation op 3000 m tot 4000 m en snelwegafrit op 3000 m tot 4000 m

Parkeergelegenheid

Parkeerplaatsen
25 niet-overdekte parkeerplaatsen

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Mijnheerkens 1

€ 935.000 k.k.