Roerkade 15 6041 KZ Roermond

€ 3.875 /mnd

Omschrijving

Laatste kans op een HORECA “A locatie” op ‘De Roerkade’ Roermond

Boulevard De Roerkade met de stadshaven aan een zijde en het winkelgebied aan de andere is het afgelopen decennium uitgegroeid tot ‘The Place To Be’ in Roermond. De promenade met drie hotels, vele uitgaans-en-restaurant gelegenheden met terrassen vormen het bruisende centrum van vertier.

Op de Roerkade ligt het laatst beschikbare horecapand nu te huur:
- Adres: Roerkade 15, 6041KZ Roermond
- Energielabel A
- Ca. 350m2 oppervlak BVO inclusief vide;
- Bouwjaar 2012
- Ca. 177 zitplaatsen binnen;
- Ca. 72 zitplaatsen buiten;
- Omzetpotentie 850.000 – 1.300.000;
- Drie toiletgroepen; Invalide, Dames, Heren;
- Nooduitgang;
- Invalide toegankelijk;
- Geplande indeling volgens Bouwbesluit Drank-en-Horeca
- Bestemmingsplan betreft ‘gemengd 1, artikel 8’ met een functieaanduiding van horeca tot en met categorie 3, waardoor er diverse mogelijkheden zijn. NL.IMRO.0957.BP00000150-VG01, vastgesteld d.d.11-04-2013.
- Huurprijs 3.875 euro per maand

Met restaurant Sabero (geopend 2018, twee Michelinsterren) aan de linkerzijde en aan de rechterzijde het restaurant van de keten “’t Zusje” (opening 2021) ligt het betreffende etablissement in een 2012 nieuw gebouwd project.
De locatie van 320m2 heeft een brede bestemming, inclusief Horeca. De ruimte beslaat de begane grond van drie statige naast elkaar gelegen panden met een frontbreedte van 25 meter. Bouwjaar van twee van de drie panden is 2012. Er zijn twee additionele kelders aanwezig voor opslag, vetafscheiding en/of omkleedruimte personeel. Er is een ingang en er zijn twee nooduitgangen.
Binnen is er ruimte voor 177 zitplaatsen, terras 72 zitplaatsen. Het achtergedeelte bestaat uit een bouwlaag met een plat dak. Voor luchtafvoer, klimatiseren of een lichtstraat zijn er dus voldoende mogelijkheden.
De horeca ruimte is nieuw, in casco staat met tal van installatie voorbereidingen. Toiletgroepen: D, H en invalide, spoelkeuken etc. zijn ver voorbereid. De inrichting kan naar eigen inzicht gerealiseerd worden, geheel op de wensen van de huurder.

Er is eventueel de mogelijkheid een woonruimte erbij te huren.
De bereikbaarheid is goed te noemen, de Roerkade maakt deel uit van de Singel. De N280 is op korte afstand gelegen, net als de A2 en A73. Centraal station is op ongeveer 15 loopminuten te bereiken. In de directe omgeving zijn diverse bushaltes.
Gasten van de Roerkade zijn het winkelend, recreatief en uitgaand publiek. Parkeergelegenheid is er in het outlet, of in parkeergarages en plekken rondom het etablissement. Leveranciers kunnen met hun auto tot aan het pand geraken en daar ook tijdelijk parkeren. Het pand is net gelegen daar waar het fietspad ophoudt. Tijdens laden en lossen worden weinig tot geen verkeersgebruikers gehinderd. Personeel kan hun fiets kwijt buiten op straat of in een bij het pand behorende stallingsruimte. Vrij parkeren is op ongeveer 1 kilometer afstand mogelijk, in verschillende richtingen. Betaald parkeren in de directe nabijheid bij Q park, gemeentelijke parkeergarages en het Outlet parkeerterrein op loopafstand. .
Informatief zijn er enkele visualisaties gemaakt ter verduidelijking van de mogelijkheden.
Wij laten u graag de mogelijkheden zien in een persoonlijke rondleiding.
Optie tot koop is bespreekbaar.
Voor inlichtingen en / of bezichtiging gelieve contact op te nemen met Xander Lamers telefoonnummer 06-33769991 of

Roermond kenmerkt zich door een rijke historie. Als Hanzenstad is het centrum vele culturele bezienswaardigheden en monumenten rijk. Het McArthurGlen Outlet center heeft Roermond als winkelstad op de kaart gezet en is met ca. 8 miljoen bezoekers per jaar na de Amsterdamse grachten en de Efteling de 3e grootste bezoekersattractie van Nederland.

De combinatie van winkelstad en het waterrecreatie aanbod maakt Roermond uniek. De maasplassen vormen het grootste aaneengesloten vaargebied van Nederland tussen twee sluizen. Roermond en de provincie Limburg zetten hier met masterplannen groots op in voor de komende jaren. Area X , Solar en Op-Dreef zijn voorbeelden van ontwikkelingen die een vlucht genomen hebben.

Omschrijving
Indeling als restaurant
Entree via de verzonken deur met direct aan de rechterzijde de bar. Aan de linkerzijde een muur met doorkijk naar het restaurantgedeelte. Vanuit de bar kan men gasten bij binnenkomst direct opvangen, kan men overzicht houden op het terras en het restaurant bedienen. Direct achter de bar is de voorraadruimte voor de keuken. Eventueel kan vanuit de voorraadruimte de keldertoegang worden gerealiseerd. Alternatief is de kelder via een trap vanuit de nooduitgang te bereiken. In de kelderruimte kan de vetafscheider, evt. biertanks en andere drank opgeslagen worden.
De keuken (evt. open) is gesitueerd achter de bar en voorraadruimte, met een doorgeefluik naar de spoelkeuken. In de spoelkeuken is ook de nooduitgang die uitkomt via de gang van het appartement aan de voorzijde naast de horecaruimte. Naast de spoelkeuken is er een additionele berging.
Naast de spoelkeuken zijn drie toiletgroepen voorbereid; Invalide, Dames en Heren toilet.
Het restaurant zit gedeelte heeft drie split level niveaus met ruim voldoende plaats om 177 zitplaatsen te creëren. Via de voorzijde van het pand is er veel lichtinval. In het achtergedeelte van het pand is indien gewenst eenvoudig een lichtstraat te realiseren.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 3.875 per maand
Servicekosten
€ 212 per maand
Aangeboden sinds
8 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
Per direct beschikbaar

Overname

Personeel
Nee

Bouw

Hoofdfunctie
Horeca
Soort horeca
Café-restaurant en luxe restaurant
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
2012

Oppervlakten

Oppervlakte
355 m²
Verkoopvloeroppervlakte
355 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag
Gelegen op
Begane grond

Energie

Energielabel
A

Omgeving

Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 1000 m tot 1500 m en snelwegafrit op 1000 m tot 1500 m
Lokale voorzieningen
Ontspanning op minder dan 500 m, restaurant op minder dan 500 m en winkel op minder dan 500 m

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Roerkade 15

€ 3.875 /mnd