Vierhavensstraat 38-42 3029 BE Rotterdam

Huurprijs op aanvraag

Omschrijving

INTRODUCTIE
Het monumentale HAKA-gebouw zal volledig onder architectuur worden getransformeerd, waar een mix komt van een hoogwaardige creatieve kantooromgeving (ca. 9.478 m²) en horeca (ca. 1.977 m²). De hoofdentree zal dienen als ontmoetingsplek en lobby welke toegang biedt tot de horecaruimte op de begane grond, het trappenhuis en de voormalige graansilo's met daarin 3 personenliften. Ook de unieke glazen opbouw op het dak zal als horeca geëxploiteerd worden voor bijvoorbeeld hoogwaardig dineren, rooftop borrels, private dinings en exclusieve vergaderingen. Het dakterras biedt een fenomenaal uitzicht op de stad en de haven.

Het HAKA-gebouw is gebouwd in 1931 - 1932 en ontworpen door de befaamde architecten H.F. Mertens en J. Koeman in opdracht van de Coöperatieve Groothandelsvereniging De Handelskamer (HAKA). Het object werd destijds gebouwd voor diverse functies en bestond uit een fabriekszijde voor de koffiebranderij, de theemengerij en de verpakkingsafdeling alsmede een kantoorzijde, een magazijngedeelte en graansilo's. Inmiddels is het gebouw bestempeld als industrieel erfgoed en heeft sinds 2002 de status rijksmonument gekregen.

HAKA is een markant gebouw door haar lengte van ca. 100 meter en diepte tot wel ca. 19 meter. Het beschikt over een metrage van 11.500 m² v.v.o. en een ruim parkeerterrein. Thans bestaat het voormalig kantoorgedeelte uit 6 bouwlagen en bestaat het voormalig fabrieksgedeelte uit 7 bouwlagen met aanvullend een centrale toren. Uitbreiding van het gebouw zal plaatsvinden middels toevoeging van spectaculaire bebouwing op het dak alsmede diverse dakterrassen.

SPECIFICATIES
- rijksmonument;
- hoogwaardige renovatie;
- industriële uitstraling;
- diverse horecaruimten;
- dakterrassen;
- uitstekende bereikbaarheid;
- prominente ligging in M4H.

LOCATIE
HAKA is prominent gelegen in het nieuwe Makers District van Rotterdam. Dit stadsdeel ontwikkelt zich in rap tempo en bevindt zich aan weerszijden van de Maas, in de gebieden RDM en Merwe-Vierhavens (M4H). RDM Rotterdam is inmiddels een groot succes maar loopt tegen de fysieke grenzen aan. Aan de andere zijde van de Maas (de HAKA zijde) ligt M4H. Ondernemende start-ups en scale-ups hebben dit gebied al gevonden.
Sterke punten zijn de maritieme en industriële entourage, het gevarieerde aanbod aan bedrijfsruimten en de ligging tussen stad en haven. De gemeente Rotterdam en het Havenbedrijf Rotterdam willen het kerngebied van M4H samen ontwikkelen tot een gemend gebied, waarin naast de maakindustrie ook plaats is voor woningbouw en andere stedelijke functies. Door deze mix zal het aantal voorzieningen, zoals winkels, sport en horeca toenemen. Een aantrekkelijke plek voor ondernemers, bewoners én bezoekers. Met het nieuwe HAKA als boegbeeld!

BEREIKBAARHEID
AUTO
Het HAKA-gebouw is centraal gesitueerd en daardoor uitstekend bereikbaar via de weg of het water. De rijksweg A20 alsmede de Maastunnel zijn binnen 5 minuten bereikbaar.

OPENBAAR VERVOER
Het HAKA-gebouw is met het openbaar vervoer uitstekend bereikbaar. Metrostations Delfshaven, Marconiplein en Coolhaven bevinden zich allen op minder dan 10 minuten loopafstand. Eveneens is de watertaxi is op loopafstand gelegen.

OPPERVLAKTEN EN INDELING
UNIT 1:
Souterrain ca. 682 m² Horeca icm begane grond
Begane grond ca. 668 m² Horeca met terras op het zuiden

UNIT 2:
6e verdieping ca. 363 m² Horeca met dakterras
7e verdieping ca. 244 m² Horeca
8e verdieping ca. 20 m² Horeca met mogelijkheid tot dakterras

Totaal ca. 1.977 m²

AANVULLENDE INFORMATIE
Deelverhuur is mogelijk vanaf ca. 627 m².

Er is een NEN meetrapport aanwezig. Na afronding van de werkzaamheden zullen de definitieve metrages middels een NEN 2580 meting worden bepaald.

PARKEREN
Op eigen terrein zijn ca. 50 parkeerplaatsen beschikbaar, waarvan 20 plaatsen voor elektrische auto’s. Daarnaast is er een fietsenstalling aanwezig. Het aantal te huren parkeerplaatsen zal worden vastgesteld op basis van het gehuurde kantooroppervlak. Voor de overige parkeerplaatsen kunnen abonnementen worden afgesloten voor de parkeergarage van de ‘Bigshops Dakpark Rotterdam’ direct aan de overzijde van de Vierhavensstraat. De kosten van kort parkeren
in de parkeergarage bedragen 50 cent per 18 minuten. Uitrijden uit de parkeergarage kan 24/7. Deze parkeergarage heeft een capaciteit van 735 parkeerplaatsen. Uiteraard kan er ook voor het gebouw op de openbare weg worden
geparkeerd.

OPLEVERINGSNIVEAU
Alle horecaruimten worden casco opgeleverd.

Graag informeren wij u over de uitgebreide renovatiewerkzaamheden welke in HAKA zullen worden
uitgevoerd.

Kortom:
- unieke horeca mogelijkheden;
- contrasterende look & feel: industrieel en oorspronkelijk kantoor;
- 3 moderne personenliften waarvan 1 tot de 7e verdieping;
- parkeervoorzieningen en fietsenstalling op eigen terrein;
- behoud van authentieke details;
- diverse (dak)terrassen;
- royale entree: lobby en ontmoetingspunt;
- vide van begane grond naar souterrain.

HUURPRIJZEN
De horecaruimten zijn te huur vanaf € 200,- tot € 250,- per m²/ jaar.
De huurprijs van het souterrain bedraagt € 120,- per m²/
jaar (op basis van categorie 2 horeca).
Te vermeerderen met BTW.

HUURPRIJS PARKEERPLAATSEN
De huurprijs van een parkeerplaats op eigen terrein bedraagt € 1.000,- per plaats per jaar. Te vermeerderen met BTW.

VOORSCHOT SERVICEKOSTEN
Het voorschot servicekosten bedraagt € 30,– per m²/jaar, te vermeerderen met BTW.

BETALING
Betaling van de huur en servicekosten geschiedt per kwartaal vooruit.

AANVAARDING
Oplevering naar verwachting Q1 2022.

HUURTERMIJN(EN)
10 jaar met aansluitende verlengingsperioden van telkenmale 5 jaar.

HUURPRIJSHERZIENING
Jaarlijks, voor het eerst 1 jaar na huuringang, op basis van de Consumentenprijsindex, reeks CPI- alle huishoudens (2015 =100) zoals gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek.

ZEKERHEIDSSTELLING
Een onvoorwaardelijke en onherroepelijke bankgarantie stellen bij een in Nederland erkende bankinstelling, ter grootte van
tenminste 3 maanden huur en servicekosten te vermeerderen met BTW.

OMZETBELASTING
De genoemde huurprijzen worden vermeerderd met BTW. Indien een niet BTW belaste verhuur wordt overeengekomen zal een opslag op de huurprijs worden berekend.

OVEREENKOMST
Huurovereenkomst op basis van het model van de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) voor winkelruimte en horeacruimte, versie oktober 2012, met bijbehorende algemene bepalingen.

DISCLAIMER
BRiQ real estate B.V. heeft deze vrijblijvende projectinformatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld, maar aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de eventuele onjuistheid ervan.
Op alle teksten en beelden in deze vrijblijvende projectinformatie berust het copyright bij BRiQ real estate B.V. Dit houdt in, dat er niets zonder toestemming van BRiQ real estate B.V. mag worden gekopieerd. Deze vrijblijvende projectinformatie dient slechts als indicatieve informatieverstrekking en kan nimmer worden beschouwd als aanbieding c.q. offerte.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
Huurprijs op aanvraag
Servicekosten
€ 30 per vierkante meter per jaar (21% BTW van toepassing)
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Overname

Personeel
Nee

Bouw

Hoofdfunctie
Horeca
Soort horeca
Bistro, café-restaurant en luxe restaurant
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1931

Oppervlakten

Oppervlakte
1.977 m²
Verkoopvloeroppervlakte
1.977 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
5 bouwlagen
Gelegen op
-1e woonlaag

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Bedrijventerrein, kantorenpark, winkelcentrum, in woonwijk, havengebied en perifere detailhandelsvestigingen

Parkeergelegenheid

Parkeerplaatsen
50 niet-overdekte parkeerplaatsen
Parkeerkosten
Vanaf € 1.000,- per parkeerplaats per jaar (21% BTW van toepassing)

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Vierhavensstraat 38-42

Huurprijs op aanvraag