Hoofdweg 68 9616 TE Scharmer

€ 2.500.000 k.k.

Omschrijving

Statig, groots, karakteristiek, duurzaam, multifunctioneel, landelijk, nieuwbouw, aan het water en onder de rook van stad Groningen.

Volledig van de grond af aan herbouwde woonboerderij (2021) met een groot, luxe voorhuis met aansluitend op de deel tot voor kort een high-end evenementenlocatie met alle bijbehorende vergunningen, maar voor velerlei doeleinden geschikt.

De kwaliteit is hoogstaand, de uitvoering vlekkeloos. Op materialen is niet bespaart. Doordat de herbouw conform het bouwbesluit is uitgevoerd, beschikt dit complex overtuigend over een energielabel A+ voor het woonhuis en zelfs een A++ voor het achterhuis.

De tuinaanleg is fraai uitgevoerd en passend in de omgeving. De voortuin is qua aanleg een typische boerderijtuin, aan de achterzijde is vanwege de bedrijfsvoering een parkeerplaats aangelegd voor ca. 50 auto’s, omzoomd door groen en met uitzicht op de Borgmeren. Diverse zitjes, overkappingen en verzorgde opstallen completeren het verzorgde beeld, dat ruimte geeft voor romantiek.

Gelegen aan de hoofdweg van het pittoreske Scharmer, aan de achterzijde de Borgmeren met aansluitend de Scharmerplas. Hier is rust en ruimte een gegeven, maar voor wie dat wil, ligt het centrum van Groningen slechts 12km verderop, waar werkelijk alles te vinden is waar ook maar behoefte aan is.

Naast de gebruikelijke luxe uitvoering van het woonhuis, zijn in het achterhuis onder andere een professionele keuken, een evenementenruimte met professionele bar, en op de verdieping, tevens per lift bereikbaar twee vergaderruimtes en een tweede bar te vinden.

Het geheel bevat twee kelders, waarvan ie onder het voorhuis dienst doet als souterrain met slaapkamers en badkamer, en de kelder onder de deel gebruikt wordt als berging, provisieruimte en beschikt over technische installaties.

Indeling voorhuis: Entree op niveau in centrale hal met meterkast, toilet, trap op- en af-gang en toegang tot de riante living met moderne keuken met kookeiland en alle mogelijke inbouwapparatuur met uitzicht op het eetgedeelte en natuurlijk de woonkamer.
Souterrain: Ruime hal met daaraan een grote slaapkamer met prachtige badkamer, bijkeuken/ wasruimte/ stookruimte, toilet, en een tweede riante kamer met kleedkamer.
Verdieping: Aan de grote overloop zijn drie slaapkamers van formaat gelegen, separaat toilet en badkamer met douche.

Het voor en achterhuis zijn verbonden door een tussenbouw, die tevens dienst doet als achter entree.

Het achterhuis, ook bereikbaar vanuit de tussenbouw. Grote zaal, ingericht voor evenementen, en partijen met een vaste professionele bar en toegang tot de eveneens professionele keuken. Ruime hal die uitkomt in de achtergevel en daarmee dienstdoet als entree voor gasten. Aan de hal gelegen een tweetal toiletgroepen met keurig sanitair voor zwel heren als dames. Tevens is hier de trap naar de verdieping bereikbaar, waar aan de overloop/ vide met uitzicht op de grote zaal een toiletgroep is gelegen, en waar een tweetal vergader ruimtes, waarvan een met een wederom professionele bar is uitgerust. De aanwezige lift zorgt voor verbinding met de keuken, alsmede met de kelder.
De vanuit hier bereikbare zolder kan dienst doen als bergruimte en is tevens in gebruik door het klimaatbeheersingssysteem.
De kelder, bereikbaar via de keuken, is riant en geeft toegang tot al het aanwezige installatiewerk, kan dienen als berging en vervult nu ook de rol van provisieruimte met een vriescel.

Eigenlijk doet geen enkele beschrijving recht aan het gebodene met alle mogelijke invullingen die daarmee gepaard gaan.

Bestemming gemengd: wonen en horeca 3.

Totaal woonoppervlak 991m², Horecadeel ca. 650m², inhoud 5.524m³, perceel 7.632m², woning met 5 riante slaapkamers, 2 badkamers.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 2.500.000 kosten koper
Aangeboden sinds
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Overname

Bedrijfsovername
€ 200.000 (inventaris + goodwill 21% BTW van toepassing)
Personeel
Nee

Bouw

Hoofdfunctie
Horeca
Soort horeca
Zalencentrum
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
2021

Oppervlakten

Oppervlakte
650 m²
Verkoopvloeroppervlakte
650 m²
Perceel
7.632 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
3 bouwlagen
Gelegen op
-1e woonlaag
Woonruimte
Aanwezig (aangebouwd, 342 m²) ; bekijk op funda

Energie

Energielabel
A++

Omgeving

Ligging
Winkelcentrum, in woonwijk en landelijk gebied
Welstandsklasse
B1

Parkeergelegenheid

Parkeerplaatsen
50 niet-overdekte parkeerplaatsen

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Hoofdweg 68

€ 2.500.000 k.k.