Heuvelstraat 40 5038 AE Tilburg

Prijs n.o.t.k.

Omschrijving

Omschrijving monument
Dit voormalige koetshuis-pakhuis uit 1890 van lakenhandelaar Kerstens stond vroeger in Kerstens’ achtertuin. Het is een gemeentelijk monument en sinds 1978 is er een pannenkoekenrestaurant in gevestigd. Via de Pannenkoekenbakkersteeg is het pand vanaf de Heuvelstraat te bereiken. Het pand heeft rode bakstenen gevels, bestaat uit twee bouwlagen en heeft een L-vormige plattegrond. De voorgevel heeft een hardstenen plint en over de hele gevel is een drie-steens-band van groene baksteen aangebracht. In het rechter geveldeel zien we een topgevel, welke het dakvlak doorbreekt. Daaronder bevinden zich dubbele poortdeuren in een halfronde boog. Deze strekkenboog heeft in het midden een sluitstuk in de vorm van een mensenhoofd. Diezelfde versiering zien we ook boven het linker- en rechter boograam. Ook zien we boven in de topgevel een hijsbalk, waaronder vroeger een laaddeur heeft gezeten. Het dak bestaat uit twee haaks op elkaar staande zadeldaken. Op de achtergevel zijn ook dezelfde versieringen van sluitstukken met mensenhoofden en groene bakstenen banden aangebracht. Achter het koetshuis lag vroeger een weiland met fruitbomen, waar paarden stonden te grazen. Drogist van Eijsden is ook enige tijd eigenaar van het koetshuis geweest en liet de koetsier als bewaking bovenin het koetshuis wonen.

Locatie
Het object is gelegen in hartje centrum Tilburg en maakt onderdeel uit van het Tilburgse kernwinkelgebied. De entree aan de voorzijde van het object is te bereiken via een doodlopende steeg, die aansluit op de hoofdwinkelstraat. De achterzijde van het object is te bereiken via de nieuwe onderdoorgang vanaf het Stadhuisplein.

Bereikbaarheid
De bereikbaarheid van het object per auto is goed. De Gemeente Tilburg heeft aan de eigenaar van het object een ontheffing verleend om met de auto te komen en gaan vanaf de openbare weg tot het object. Bezoekers die met de auto komen, kunnen terecht in een van de parkeergarages gelegen in de directe omgeving. Laden- en lossen van goederen dient plaats te vinden in de ochtend tot 11:00 uur en dient plaats te vinden aan de achterzijde van het object. De bereikbaarheid per openbaar vervoer is vanzelfsprekend uitstekend.

Oppervlakte
Het object heeft een totale vloeroppervlakte van circa 140 m2 en is verdeeld over de begane grond en eerste verdieping. Het perceel omvat 165 m2 en is aan de achterzijde ingericht met een terras. De bevoorrading van het restaurant geschiedt via de dubbele poortdeuren aan de achterzijde van het perceel.

Opleveringsniveau
Het object wordt opgeleverd in de huidige staat en is onder andere voorzien van de navolgende installaties, voorzieningen en afwerkingen:
- Oud Hollandse tegelvloer begane grond;
- Houten balken plafonds;
- Gestucte wanden met houten lambrisering;
- Horeca keuken;
- Eikenhouten verdiepingsvloer;
- Houten kozijnen met dubbele beglazing;
- Meterkast met gas, elektra en wateraansluiting;
- Cv-installatie aangesloten op radiatoren;
- Verlichtingsarmaturen (holageen);
- Alarminstallatie;
- Camerabewaking;
- Gescheiden toilet op de verdiepingsvloer.

Koopprijs
Nader overeen te komen.

Bestemming
Het object heeft de bestemming Centrum-Binnenstad en kan worden aangewend voor onder andere detailhandel, horeca, kantoren, dienstverlening en/of wonen. Een volledige weergave van het bestemmingsplan kan op verzoek ter hand worden gesteld.

Zekerheidstelling
Ter zake van de koopovereenkomst is een bankgarantie of waarborgsom verschuldigd ten bedrage van 10% van de totale koopsom.

Koopcontract
Gebaseerd op het model zoals is vastgelegd door de NVM in samenwerking met het notariële broederschap (model 2019).

Oplevering
In overleg, op korte termijn.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
Prijs nader overeen te komen
Aangeboden sinds
14 maart 2023
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Overname

Personeel
Nee

Bouw

Hoofdfunctie
Horeca
Soort horeca
Bistro, café-restaurant, luxe restaurant, Chinees-Indisch restaurant en pannenkoekenhuis
Mogelijke functie(s)
Kantoorruimte en winkelruimte
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1890

Oppervlakten

Oppervlakte
140 m²
Verkoopvloeroppervlakte
140 m²
Perceel
165 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
2 bouwlagen
Gelegen op
Begane grond

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Welstandsklasse
A1

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Heuvelstraat 40

Prijs n.o.t.k.