• Verhuurd

Damsterplein 2 9711 SX Groningen

€ 3.946 /mnd

Verhuurgeschiedenis

Aangeboden sinds
15 december 2022
Verhuurdatum
23 mei 2023
Looptijd
5 maanden

Omschrijving

GASLOOS OBJECT & EXPLOITATIE AANGEBODEN!
Damsterplein 2 te Groningen
Overname exploitatie: € 185.000,-

Grandcafé “2Jongens” is een modern, toekomstbestendig bedrijf dat nog jaren mee kan. Zo betreft het een volledig gasloze exploitatie en zal er in de toekomst een nog groter terras gerealiseerd kunnen worden met een uitdagend plein er voor. De huidige exploitanten willen zich echter gaan richten op hun andere zaken. Voor een nieuwe ondernemer de om deze prachtige zaak voort te zetten.

Het bedrijf is gevestigd in het pand van Nijestee, gelegen midden op het Damsterplein in de stad Groningen. Het object is in 2013 opgeleverd en is sindsdien een echte landmark aan de oostzijde van het plein. Het grandcafé is een onderdeel van dit object, dat met de voorzijde aan de zonnige westkant van het object is gelegen. Een middag- en avondzon op het terras is dan ook een logisch gevolg hiervan. Het Damsterplein zal in de komende periode worden omgebouwd tot een groener en meer duurzaam plein. De gemeente Groningen gaat op relatief korte termijn met deze werkzaamheden beginnen, zodat het plein en daarmee ook deze exploitatie aantrekkelijker gemaakt zullen worden. De bereikbaarheid van het object is prima te noemen. Op steenworp afstand ligt een brede weg die men de stad uit leidt. In enkele autominuten is de Ring Groningen bereikbaar. Ook middels het openbaar vervoer is het object prima bereikbaar. Er rijden meerdere buslijnen langs het Damsterplein en ook de grote bushalten langs het Schuitendiep en het Zuiderdiep zijn op loopafstand bereikbaar. Parkeren kan direct onder het object in de parkeergarage.

Grandcafé “2Jongens” is gestart op deze locatie in 2019. Het profileert zich als no-nonsens Grandcafé voor de lunch, borrel en diner. Daarnaast kan men gedurende de zomer genieten van het bijzonder zonnige terras, dat precies aan de juiste zijde van het plein is gesitueerd. De moderne een sfeervolle inrichting past perfect bij het object waarin het is gevestigd. Dat het concept vanaf het begon aanslaat, is wel te zien aan de vrijwel unaniem positieve reacties van gasten op het eten en de kwaliteit ervan. Het feit dat de exploitatie energie zuinig gedreven wordt draagt extra bij aan een toekomstbestendig bedrijf. Gecombineerd met de strakke inrichting, is er een exploitatie neergezet die klaar is voor de toekomst. De huidige ondernemers willen zich echter richten op de andere horecazaken die zij hebben, waardoor zij deze zaak graag willen verkopen.

Het bedrijf bestaat uit 2 verdiepingen. Bij binnenkomst valt direct de grote vide met daarin een diagonaal gesitueerde trap naar de verdieping op. Het grandcafé is voorzien van een ruime bar, open keuken en is op fraaie en moderne wijze ingericht. Middels een gezamenlijk te gebruiken gang (met de woningcorporatie die in het pand is gevestigd) is respectievelijk een kantoor/personeelsruimte en de opslag met koelingen bereikbaar. De verdieping beschikt over een ruimtelijk en lichte ruimte boven het grandcafé, met eigen bar. Ook de toiletten zijn hier gesitueerd. Deze verdieping is uitermate geschikt voor bijvoorbeeld besloten feesten en partijen. Tot slot bevindt zich achterin het pand nog een vergaderzaal welke van alle gemakken is voorzien. Zoals gemeld is het pand in 2013 opgeleverd en energiezuinig ingericht. Het pand voldoet aan alle huidige eisen m.b.t. brandveiligheid, efficiency en comfort.

De oppervlakten van het object zijn als volgt:
Grandcafé ± 107 m²
Entree ± 5 m²
Keuken ± 11 m²
Spoelkeuken ± 4 m²
Invalide toilet ± 2 m²
Opslag ± 30 m²
Kantine/kantoor ± 43 m²
Verkeersruimte ± 20 m²
Grandcafé verdieping ± 75 m²
Toiletten ± 17 m²
Verkeersruimte verdieping ± 5 m²
=======================================
Totaal ± 319 m²
Terras ca. 100 stoelen
Gezamenlijke gang + 17 m²

Bovenstaande gegevens zijn met zorg samengesteld en naar onzes inziens juist vermeld. De informatie is deels door de opdrachtgever verstrekt, wij gaan er van uit dat deze informatie correct is. De aanbieding is informatief. Door ons wordt geen aansprakelijkheid aanvaard omtrent de inhoud van deze presentatie. Belanghebbenden kunnen geen rechten aan deze gegevens ontlenen.

Kenmerken

Overdracht

Laatste huurprijs
€ 3.946 per maand
Aangeboden sinds
Status
Verhuurd

Overname

Bedrijfsovername
€ 185.000 (inventaris + goodwill)
Personeel
Ja

Bouw

Hoofdfunctie
Horeca
Soort horeca
Café-restaurant
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
2013

Oppervlakten

Oppervlakte
319 m²
Verkoopvloeroppervlakte
319 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
2 bouwlagen
Gelegen op
Begane grond

Energie

Energielabel
A

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 1000 m tot 1500 m en snelwegafrit op 500 m tot 1000 m
Welstandsklasse
B1

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.