• Verkocht

Tussen Meer 331 1069 DR Amsterdam

€ 925.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
30 maart 2022
Verkoopdatum
4 mei 2022
Looptijd
5 weken

Omschrijving

Zelfstandige horecaruimte op de begane grond aan de Tussen Meer 311 met een bovengelegen zelfstandige woning. De woning beschikt over een dakterras en is gelegen op de eerste en tweede verdieping aan de Evertsweerstraat 70-72 in Amsterdam West.

Het object is gebouwd begin jaren ’60, als onderdeel van een rijtje bedrijfsruimten met bovengelegen woningen. Opvallend is dat het object, als enige in de rij, is voorzien van een tweede woonverdieping welke in 1992 is opgebouwd. Totaal omvattende circa 106 m² VVO horecaruimte met circa 159 m² GO woonruimte.

Het betreft een tweetal appartementsrechten gelegen op erfpachtgrond, die leeg en vrij van huur worden opgeleverd. De objecten zijn zowel als geheel of in twee delen te koop, zijnde de horecaruimte aan de Tussen Meer 331 apart en de woning aan de Evertsweerstraat 70-72 apart.

Indeling woning
De woning heeft een privé opgang vanaf de Evertsweertstraat. De eerste verdieping heeft een woonkamer over de volle diepte van het pand met toegang tot een dakterras. Voorts is er een dichte keuken aan de Tussen Meer zijde. Deze verdieping heeft tevens nog een badkamer met toilet, ligbad en wastafel. De tweede verdieping is verdeeld in vier slaapkamers van wisselende grootte. Verder is er een centrale badkamer met douche, toilet en dubbele wastafel.

Indeling bedrijfsruimte
De horecaruimte op de begane grond is aan de zijde van de Tussen Meer voorzien van een glazen pui over de volle breedte (ca. 7,74 m) met entree. Via de achterzijde aan de Evertsweertstraat bevindt zich een tweede entree, die toegang geeft tot de achterzijde van de horecaruimte en geschikt is voor de bevoorrading van de horeca.

De horecaruimte is al ruim 40 jaar in gebruik door de eigenaren als Verona Gelati, naast ijssalon een snackbar/lunchroom. De horecaruimte wordt leeg en vrij van huur opgeleverd waarbij enkele roerende zaken ter overname worden aangeboden.

Oppervlakte
De totale oppervlakte bedraagt circa 265 m² VVO/GO. Deze is als volgt verdeeld:

Tussen Meer 331
Begane grond: ca. 117 m² BVO / 106 m² VVO.

Evertsweertstraat 70 – 72
Begane grond: ca. 2 m² GO;
1e verdieping: ca. 82 m² GO;
2e verdieping: ca. 75 m² GO.

Splitsing
Conform de huidige splitsingsakte heeft de woning aan de Evertsweertstraat 70 – 72 het recht om gebruik te maken van een berging op de begane grond. Deze berging is in gebruik van de horecaruimte aan de Tussen Meer 331. De feitelijke situatie komt derhalve niet overeen met de juridische situatie. Ingeval van verkoop in twee delen, waarbij het bezit niet "in 1 hand blijft", zal worden afgesproken dat het gebruik van deze betreffende berging te allen tijde bij de horecaruimte blijft. Tevens zal worden afgesproken dat de bestaande afvoerpijp van de horecaruimte te allen tijde gehandhaafd zal moeten blijven om zodoende het horecabedrijf te kunnen blijven uitoefenen.

Vraagprijs
Tussen Meer 331: € 425.000,- k.k.
Evertsweertstraat 70 - 72: € 500.000,- k.k.
In combinatie: € 925.000,- k.k.

Ligging en bereikbaarheid
Het object ligt ingeklemd tussen de Tussen Meer en de Evertsweertstraat in de wijk Osdorp van Stadsdeel Nieuw-West te Amsterdam, nabij het Osdorpplein. De Tussen Meer verbindt het Dijkgraafplein met het Osdorpplein/Winkelcentrum Nieuw West. Het betreft een gemengde winkelstraat met een divers en internationaal aanbod, waaronder winkels, supermarkten, diverse horecagelegenheden, dienstverlenende bedrijven allen veelal met bovengelegen woningen.

De aan weerszijden achtergelegen straten betreffen voornamelijk woonstraten, met aan de Evertsweertstraat een aantal wijkfuncties zoals een basisschool (OBS de Globe) en een Dagcentrum van Cordaan (de Elzen). Op loopafstand liggen twee parken, te weten het Botteskerkpark en Stadspark Osdorp. Bedrijvencenrtum Osdorp, met diverse grootwinkelbedrijven, kantoren, restaurants, sportfaciliteiten en overige bedrijvigheid is eveneens nabij gelegen.

Op loopafstand zijn is de tramhalte voor lijn 17 naar Centraal Station en lijn 27 naar Nieuw West. De ringweg A10 is gemakkelijk bereikbaar via de S-107 evenals de snelweg A4. Parkeren is mogelijk op de openbare weg middels betaling of een vergunningensysteem.

Kadastrale omschrijving
Het appartementsrecht, rechtgevende op het uitsluitend gebruik van de snackbar met berging, gelegen op de begane grond te 1069 DR Amsterdam, Tussen Meer 331, kadastraal bekend gemeente Sloten (NH), sectie E nummer 9553 A-1; de bestemming: snackbar met berging; de oppervlakte: voor wat betreft snackbar: een honderd zeven (107) vierkante meter bruto vloeroppervlak en voor wat betreft de berging: zeven (7) vierkante meter bruto vloeroppervlak.

Het appartementsrecht, rechtgevende op het uitsluitend gebruik van de woning met berging en dakterras, gelegen op de eerste en tweede verdieping te 1069 EB Amsterdam, Evertsweertstraat 70 en 72, kadastraal bekend gemeente Sloten (NH), sectie E nummer 9553 A-2; de bestemming: koopwoning met berging en dakterras; de oppervlakte: voor wat betreft de koopwoning: een honderd acht en dertig (138) vierkante meter gebruiksoppervlak, voor wat betreft de berging: vijf (5) vierkante meter gebruiksoppervlak en voor wat betreft het dakterras negen en twintig (29) vierkante meter gebruiksoppervlak.

Bestemming
Conform het vigerende bestemmingsplan 'Zuidwest Kwadrant' is de publiekrechtelijke bestemming van het object: "Gemengd -1" met nadere functieaanduiding “horeca van categorie 4”.

Dientengevolge voorziet het bestemmingsplan o.a. in de volgende functies:
a. wonen in de 2e bouwlaag en hoger gelegen bouwlagen;
b. bedrijven in 1ste bouwlaag;
c. dienstverlening in 1ste bouwlaag;
d. horeca 4.

De privaatrechtelijke bestemming in de splitsingsakte en de erfpachtakte van Tussen Meer 331 luidt “snackbar met berging” en van Evertsweertstraat 70 en 72 “koopwoning met berging en dakterras”.

Erfpacht
Tussen Meer 331
Algemene bepalingen voor voortdurende erfpacht 2000
Huidig tijdvak: 16 september 1960 t/m 15 september 2035
Canon: € 391,33 per jaar (prijspeil 2022)
Erfpachtbestemming: snackbar met berging

Evertsweertstraat 70 - 72
Algemene bepalingen voor voortdurende erfpacht 2000
Huidig tijdvak: 16 september 1960 t/m 15 september 2035
Canon: € 157,72 per jaar (prijspeil 2022)
Erfpachtbestemming: koopwoning met berging en dakterras

Aanvaarding
In nader overleg.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 925.000 kosten koper
Aangeboden sinds
30 maart 2022
Status
Verkocht
Eigendomssituatie
Eigendom belast met erfpacht

Overname

Personeel
Nee

Bouw

Hoofdfunctie
Horeca
Soort horeca
Snackbar en ijssalon
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwperiode
1960-1970

Oppervlakten

Oppervlakte
265 m²
Verkoopvloeroppervlakte
106 m²
Perceel
279 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag
Gelegen op
Begane grond

Energie

Energielabel
A+

Omgeving

Ligging
In woonwijk
Welstandsklasse
B1

Betrokken makelaar

NVM makelaar

Broersma Werken

Bel 020-3059797

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.