• Verkocht

Stationsstraat 2 9461 GS Gieten

€ 750.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
11 maart 2022
Verkoopdatum
1 februari 2024
Looptijd
22½ maand

Omschrijving

Stationsstraat 2 Gieten
Vraagprijs vastgoed, bedrijfswoning & exploitatie: € 750.000,-- k.k.

Ombouw bedrijfswoning tot hotel cq. B&B mogelijk!
Mogelijkheden voor financiering zijn bespreekbaar!

In 2023 zijn er 48 zonnepanelen geplaatst, daarmee is de exploitatie toekomstbestendig gemaakt.

Restaurant Jimm’s is gelegen in het centrum van het toeristische dorp Gieten, midden op de Hondsrug. Het object is verrassend ruim, veel ruimer dan het aan de voorzijde doet lijken. Dat komt vooral doordat het object aan de achterzijde een apart pand lijkt, maar onderdeel uitmaakt van Jimms. Zo wordt een mooie suggestie gecreëerd van een gezellig & knus restaurant, dat toch behoorlijke afmetingen kent. De zeer ruime en sfeervolle bedrijfswoning op de eerste etage zorgt voor het nodige comfort tijdens de vrije uren.

De ligging is prachtig te noemen. Gelegen op een kruising van wegen valt het object direct op. Tevens beschikt de locatie over een uitnodigend terras waar een goede afwisseling aanwezig is tussen zonnige en schaduwrijke plekken. Verder is de ligging vanzelfsprekend centraal te noemen. Gelegen in het centrum van Gieten is dit een uitstekende rustplaats tijdens het verkennen van de vele prachtige Drentse dorpen, bossen en natuurgebieden die in deze omgeving in overvloed aanwezig zijn.

De bereikbaarheid van Gieten is goed te noemen. Na de N34 & N33, die kruisen bij het dorp, is Gieten vanuit alle windstreken prima te bereiken. Tevens bevindt zich bij het verkeersplein een regionaal OV-knooppunt met buslijnen in alle richtingen.

BEDRIJFSCONCEPT
Jimm’s profileert zich als gezellig familierestaurant, waar men zich middels een brede menukaart wil voorstellen aan een ruime groep potentiële gasten. Via verschillende methoden probeert men met succes, zo blijkt uit de recensies, variaties en afwisselingen aan te brengen in de restaurantbeleving. De gezellige, eigentijdse aankleding van het restaurant helpt hierbij. Sinds kort is het restaurant uitgebreid met een grote zaal, waar men ook de mogelijkheid heeft met groepen van een buffet te genieten.

De huidige eigenaren hebben het restaurant is de loop der jaren steeds verbouwd en gemoderniseerd, waardoor het huidige onderhoudsniveau tiptop in orde is. Tevens is de bedrijfswoning in de afgelopen jaren uitgebreid, waardoor een zeer ruime bovenwoning is gecreëerd.

De ondernemers laten al jaren stabiele omzetten en keurige resultaten zien. Mede door zelf veel aanwezig te zijn, worden de kosten in de hand gehouden, waardoor een gezonde exploitatie is ontstaan.

Binnen de huidige bestemming is er de mogelijkheid om de bedrijfswoning om te bouwen tot hotelkamers of B&B-kamers. Met de grootte van de bedrijfswoning in het achterhoofd, zijn er een behoorlijk aantal kamers te realiseren.

INDELING
Het object bestaat uit 2 verdiepingen. De indeling van het object is als volgt: Entree naar restaurant en serre. Het ruime en smaakvol ingerichte restaurant met 120 zitplaatsen waarborgt veel privacy en geeft op iedere plek een goed gevoel. De design openhaard is in deze een echte eyecatcher. De voormalige zaal met 60 zitplaatsen is in 2020 omgebouwd tot buffetrestaurant. Hiertussen zit de ruime keuken met aanhorigheden en de hal met trapopgang naar de bedrijfswoning. Het terras biedt plaats aan 60 personen. Op de verdieping zijn enkele opslagruimten, een toiletgroep en enkele bedrijfsmatige aanhorigheden. De rest van de verdieping bestaat uit een ruime en uitgebouwde bedrijfswoning met 4 slaapkamers en voorzien van alle benodigde gemakken. Met name in de riante woonkamer met gamekamer, open keuken en sfeervolle haard is het goed toeven na een dag hard werken.

De oppervlakten van het object zijn als volgt:
Restaurant ± 108 m²
Zaal (ook restaurant) ± 250 m²
Serre ± 57 m²
Toiletten ± 30 m²
Keuken ± 60 m²
Hal/Entree ± 43 m²
Bergingen ± 34 m²
Overig BG ± 19 m²
Bedrijfsgedeelte verdieping ± 76 m²
=======================================
Totaal ± 677 m²

Terras ruim 100 m²
Woonruimte + 214 m²

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 750.000 kosten koper
Oorspronkelijke vraagprijs
€ 965.000 kosten koper
Aangeboden sinds
Status
Verkocht
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Overname

Personeel
Ja

Bouw

Hoofdfunctie
Horeca
Soort horeca
Café-restaurant
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwperiode
1906-1930

Oppervlakten

Oppervlakte
891 m²
Perceel
990 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
2 bouwlagen
Gelegen op
Begane grond
Woonruimte
Aanwezig (inpandig, 214 m²)

Energie

Energielabel
D

Omgeving

Ligging
In woonwijk en landelijk gebied
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 5000 m of meer en snelwegafrit op 5000 m of meer

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.