• Verkocht

Gasterenseweg 1 9409 TJ Loon

€ 595.000 k.k.

Verkoopgeschiedenis

Aangeboden sinds
14 december 2023
Verkoopdatum
8 april 2024
Looptijd
3½ maand

Omschrijving

Te koop; Hotel Restaurant De Herberg van Loon (zowel onroerend goed als bedrijf), gelegen aan de brink van het dorp Loon, op loop- fietsafstand van de stad Assen.

Dit prachtig gelegen kleinschalig hotel met 5 kamers eetcafé, restaurant een zaal is gevestigd op goede zicht locatie midden op de brink van het dorp Loon. Het wordt al vele jaren als horecabedrijf geëxploiteerd. Het bedrijf geniet ook bekendheid door het restaurant met terras aan de doorgaande weg, wat in trek is bij de vele wandel- en fietstoeristen. Het betreft een gezellig horecabedrijf met een Oud Drentse sfeer nabij prachtige bossen met uitgestrekte heidevelden en natuurgebieden. Zowel het restaurant, met ruim 200 m² als de bedrijfskeuken met ruim 50 m² is knus van opzet, wat veel mogelijkheden biedt. De huidige ondernemer heeft hier een goed omzetniveau weten te realiseren. De voorbije jaren zijn de hotelkamers opgeknapt. De doelgroep is breed, zowel voor de privé- als zakelijke als toeristische markt. Reden van verkoop is dat de eigenaren een pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt en de exploitatie graag over willen dragen aan een horecaondernemer die de mogelijkheden ziet van de kansen die er zijn.

Indeling
Entree met een hotel incheckbalie aan de linkerzijde, direct naast de drankenuitgifte bar. Het eetcafé biedt ruimte aan van in totaal ca. 30 zitplaatsen met terras aan zij/voorkant van het pand aan de brink en de doorgaande weg naar Assen. Het terras heeft ruimte voor ca. 50 zitplaatsen. De centrale keuken ligt tussen het eetcafé en het restaurant, met daarachter een dubbele toiletgroep met voorportaal. Het restaurant ligt direct achter het eetcafé en is prachtig op zijn oud Drents ingericht met totaal ca. 50 zitplaatsen. Het restaurant heeft een net zo prachtige speelruimte voor de kinderen. De aparte zaalruimte voor ca. 30 personen bevindt zich achter het restaurant en is geschikt voor vele doeleinden.
De hotelkamers is via een zij-ingang als van binnenuit bereikbaar via trapopgang naar de 1e verdieping
Eerste verdieping: gang, vijf hotelkamers met eigen badkamer en bergruimte.
Boven het eetcafé op de 1e verdieping bevindt zich de privéwoning met een aparte ingang aan de zijkant van het pand.
Kelder: royale kelder in drie ruimten t.b.v. opslag, koelcel, cv-ruimte
Achter op het terrein bevindt zich een afgerasterde parkeerruimte en een schuur t.b.v. opslagruimte voor de horeca.
Totaaloppervlak circa 590 m² (Dit is een indicatie; geen NEN meting beschikbaar)

Openingstijden
Het bedrijf is thans geopend van woensdag tot en met zondag van 11.00 tot 21.00 uur; maandag gesloten; dinsdag is het restaurant alleen voor hotelgasten geopend. In de zomermaanden worden ruimere openingstijden gehanteerd.

Bereikbaarheid/parkeergelegenheid
Het is gelegen aan de Gasterenseweg 1, de toegangsweg tot vele natuurgebieden en de stad Assen. Op eigen terrein is er parkeergelegenheid voor circa 15 auto’s.

Personeel
Er zijn medewerkers in dienst met een contract.

Bedrijfswoning
Het pand beschikt over een ruime bedrijfswoning, met een eigen privé entree aan de linkerzijde. De woning is ook van binnenuit toegankelijk en heeft 4 slaapkamers, badkamer met toilet, zeer ruime woonkamer met zicht over de brink, keuken, opbergruimte. Totaaloppervlak circa 590 m² (Dit is een indicatie; geen NEN meting beschikbaar)

Kadaster
Het betreft een kadastraal perceel (Assen AA 433) met een totaal oppervlak van 1341 m².

Bestemming
Het hoofdperceel heeft de bestemming horeca categorie 2 met één bedrijfswoning. Het achter het pand gelegen parkeerplaats, waar de schuur staat behoort tot de bouwoppervlakte van de bestemming. Op de voor ‘Horeca’ aangewezen gronden mogen uitsluitend bouwwerken te dienste van de bestemming worden gebouwd. Deze ruimte zou gebruikt kunnen worden voor nieuw te bouwen extra kamers, waar ook veel behoefte aan is. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de gemeente of zie ruimtelijkeplannen.nl

LOON en omgeving:
Loon is een dorp in de Nederlandse provincie Drenthe, gemeente Assen, ten noordoosten van de stad Assen. Op 1 januari 2021 had Loon ongeveer 265 inwoners.
Loon is een typisch Drents esdorp. Het ligt aan de rand van het Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa. De Drentsche Aa, hier Looner Diep geheten, stroomt langs het dorp.
Assen is de gemeente waar Loon onderdeel van is. Assen is de hoofdstad van de provincie Drenthe en ligt ca. 4 km vanaf het dorp Loon. De gemeente telt 69.426 inwoners en heeft een totale oppervlakte van 83,45 km, waarvan 81,89 km land en 1,56 km water.

Enkele jaarlijks terugkerende evenementen in Assen zijn:
Internationaal Filmfestival Assen TT Assen
Bevrijdingsfestival Drenthe Asser Bluesdagen
WK Superbike
Art Explosion
Preuvenement
Kunst aan de Vaart
Jack's Racing Day
Truckstar Festival Nazomerkermis
Dutch Open (darts)
Pump up the 90s
(Bron: Wikipedia, de vrije encyclopedie)

Vraagprijs
Verkoop onroerend goed alleen in combinatie met bedrijf
Vraagprijs onroerend goed: € 595.000,- k.k.
Vraagprijs overname goodwill/inventaris: € 60.000,-

Nadere informatie
Voor serieuze gegadigden zijn nadere gegevens beschikbaar. Neemt u hiervoor contact met ons op.
Voor nadere inlichtingen: bedrijfsadviseur Jan Elslo, tel 0612939189 of
KLAASSEN VASTGOEDMAKELAARDIJ B.V.

Kenmerken

Overdracht

Laatste vraagprijs
€ 595.000 kosten koper
Aangeboden sinds
Status
Verkocht

Overname

Personeel
Nee

Bouw

Hoofdfunctie
Horeca
Soort horeca
Eetcafé, hotel (café-restaurant) en café-restaurant
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1997

Oppervlakten

Oppervlakte
590 m²
Verkoopvloeroppervlakte
375 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
2 bouwlagen
Gelegen op
Begane grond

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Landelijk gebied

Betrokken makelaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.