de Horsterkamp 14 7251 AZ Vorden

€ 35.000 /jr

Omschrijving

Ten zuidoosten van het kasteel, vindt u langs de oude oprijlaan een klein, authentiek en sfeervol restaurant. De bedrijfsexploitatie van restaurant 't Kasteelhaantje wordt te koop aangeboden. De monumentale, voormalige boerderij wordt te huur aangeboden. Het restaurant is gelegen aan De Horsterkamp 14 te Vorden.

In augustus 2014 is door Kasteel Vorden restaurant ’t Kasteelhaantje geopend. Het restaurant ligt op loopafstand van het kasteel. De verzorgde fiets- en wandelpaden, statige binnenplaats en de vele historische elementen maken het landgoed uniek. Het restaurant wordt veel bezocht door wandelaars, fietsers en kasteelbezoekers voor een ontspannen koffiemoment of lunch. Daarnaast is het restaurant geschikt voor familiebijeenkomsten, vergaderingen, trainingen, feesten en partijen. In het restaurant is plaats voor groepen tot 75 personen. Op het terras is plaats voor 60 tot 70 personen. Onderdeel van de huursituatie betreft het gebruik van verschillende ruimten in het kasteel.

Oppervlakten
De totale oppervlakte van de horecabedrijfsruimte is 175 m². Het restaurant gelegen aan de voorzijde van het pand is 100 m² groot. De keuken heeft een oppervlakte van 18 m². Aan de achterzijde bevindt zich een opslagruimte van 35 m² met toegang tot de zolder van circa 100 m².

Bestemming
De voormalige boerderij is volgens bestemmingsplan ‘Landelijk gebied Bronckhorst’ bestemd voor ‘Wonen – Landhuis’. Het bestemmingsplan is op 17 mei 2017 door de gemeente Bronckhorst vastgesteld. De gronden zijn bestemd voor onder andere woondoeleinden, kantoor, expositieruimte, trouwlocaties, vergaderruimten, muziekuitvoeringen, horeca, bed & breakfast (drie eenheden), een recreatiewoning en tot slot een verzorgingsinstituut. Voor een volledige toelichting op de bestemming wordt verwezen naar de brochure.

Bedrijfsexploitatie
Vraagprijs: € 85.000,-.
De aangeboden bedrijfsexploitatie omvat de goodwill, handelsnaam en inventaris. De inventaris is volledig in eigendom. Er zijn geen verplichtingen ten aanzien van (overname van) personeel.

Locatie en ligging
Het landgoed ligt ten oosten van het centrum van Vorden. De Horsterkamp grenst aan de provinciale weg N319 tussen Zutphen en Ruurlo. Vanaf De Horsterkamp is de toegangsweg naar het landgoed goed herkenbaar. Vanaf het horecabedrijfsobject bereikt men het dorpje Vorden na een kleine 1,5 kilometer. De omliggende plaatsen Hengelo GLD en Zutphen bevinden zich op circa 7 en 12 kilometer afstand. Vorden is een van de hoofdkernen van de gemeente Bronckhorst (provincie Gelderland). Vorden is een kleinschalig, gemoedelijk dorp met een gevarieerd aanbod van leuke winkels en gezellige restaurants. Vorden staat bekend om haar acht kastelen waar het kasteel op Landgoed Vorden er een van is.

Huurovereenkomst
Model huurovereenkomst winkelruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:290 BW, zoals opgesteld door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) op 17 september 2012.

Servicekosten
Het verbruik van water, elektra en gas zal door energieleverancier direct aan huurder worden doorbelast.

Huurtermijn
5 jaar en 5 optie jaren

Indexering
De huurprijs wordt jaarlijks geïndexeerd, voor het eerst 1 jaar na ingangsdatum van de huurovereenkomst, overeenkomstig de Algemene Bepalingen Huurovereenkomst Winkelruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:290 BW.

Bankgarantie/waarborgsom
Bij ondertekening van de huurovereenkomst wordt een bankgarantie (of waarborgsom) gevraagd ter grootte van drie maanden huurbetalingsverplichting inclusief btw.

Omzetbelasting
Ingevolge artikel 11, lid 1, sub B, van de Wet Omzetbelasting kunnen verhuurder en huurder een verklaring ondertekenen, op grond waarvan zij opteren voor belaste verhuur. Deze zogenaamde 'opteringsverklaring' zal bij ondertekening van de huurovereenkomst door huurder worden ondertekend. Huurder verklaart hierbij dat de onroerende zaak ook tenminste gebruikt gaat worden voor doeleinden waarvoor recht op aftrek van omzetbelasting bestaat.

Kadastrale gegevens
Verhuurder heeft het recht van erfpacht en opstal van de gronden. De gronden zijn in eigendom van de gemeente Bronckhorst.

Kadastrale gemeente: Vorden
Sectie: M
Nummer: 851
Totale grootte: 1.200 m²

Aanvaarding
In overleg.

Bijzonderheden
Deze informatie is door forvalue met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 35.000 per jaar
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Eigendom belast met erfpacht en opstal

Overname

Bedrijfsovername
€ 85.000 (inventaris + goodwill)
Personeel
Nee

Bouw

Hoofdfunctie
Horeca
Soort horeca
Café-restaurant
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1873

Oppervlakten

Oppervlakte
175 m²
Verkoopvloeroppervlakte
100 m²
Perceel
1.200 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag
Gelegen op
Begane grond

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Landelijk gebied
Bereikbaarheid
Bushalte op 500 m tot 1000 m, NS Intercitystation op 500 m tot 1000 m en snelwegafrit op 5000 m of meer

Omgeving

Verspreide huizen Delden en Veldwijk, Vorden

Ontdek locaties in de buurt

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

de Horsterkamp 14

€ 35.000 /jr