Fromaweg 1 -3 9917 PK Wirdum (GR)

€ 875.000 k.k.
Blikvanger Woonbestemming op het pand aanwezig zonder wijziging!

Omschrijving

Vraagprijs vastgoed & exploitatie: € 875.000,- k.k.

TOPLOCATIE VOOR CREATIEVE ONDERNEMERS MET PASSIE VOOR HET HORECAVAK
Op een bijzonder pittoresk plekje in Noord Oost Groningen bevindt zich dit sfeervolle restaurant die zich al jaren kan meten met de top van de horeca bedrijven in het Noorden. Intiem, gezellig en heerlijk eten zijn niet voor niets de kernwoorden van ‘t Regthuys.

OMGEVING
Het object is gelegen in het Groningse plaatsje Wirdum, midden in het dorp. Wirdum is een typisch wierdedorp, met een kerk bovenop de wierde en daaromheen de bebouwing. De kerk betreft in dit geval één uit de 13e eeuw. Het fraaie aan dit dorp, en daarmee een groot aantal andere Groningse wierdedorpen, is dat er in de tweede helft van de 20e eeuw relatief weinig nieuwbouw is verrezen, in tegenstelling tot elders in Nederland. Dit beteken dat dergelijke dorpen een groot deel van hun authentieke karakter behouden hebben. Wirdum telt heden ten dage dan ook slechts een ruime 500 inwoners.

Wirdum is gelegen in Noordoost Groningen, tussen Appingedam en Delfzijl aan de oostzijde en Groningen aan de westzijde. De doorgaande weg tussen bovengenoemde plaatsen is op korte afstand gelegen. Wirdum zelf wordt enkele doorsneden door een weg voor bestemmingsverkeer. Uiteraard is via deze weg het object te bereiken. Parkeren is mogelijk op eigen terrein.

INDELING
Het bedrijf bestaat uit de begane grond met een verdieping. Wanneer men binnenkomt via de centrale ingang en rechtdoor loopt komt men via de tussenzaal in de zonnige Wintertuin met openslaande tuindeuren terecht. Hier is het uiteraard het gehele jaar goed toeven.
Links bevindt zich vervolgens de lichte Grote zaal met Serre terwijl indien men rechts afslaat na binnenkomst men de warme sfeervolle bistro betreedt.

De toiletgroepen zijn dit jaar volledig gerenoveerd en passen qua sfeer naadloos bij het totale concept. De keuken ligt centraal in het midden van het pand en voorziet alle ruimten met gemak van de meest smakelijke gerechten. Nutteloze meters worden hier niet gemaakt. Het gehele pand is efficiënt ingericht. Op de ruime verdieping bevinden zich nog een kantoor, personeelsruimte en opslag. Naast het pand bevindt zich op eigen terrein een ruime parkeerplaats met nog een externe garage/gereedschapsschuur van ca. 50 m².

De oppervlakten van het object zijn als volgt:
Bistro ± 148 m²
Restaurant ± 74 m²
Grote Zaal ± 92 m²
Winter tuin ± 66 m²
Keuken en vriescel ± 36 m²
Spoelkeuken ± 57 m²
Toiletten ± 28 m²
Opslag ± 31 m²
Entree en garderobe ± 33 m²
Kleedruimte ± 16 m²
Zolder ± 230 m²
=======================================
Totaal ± 811 m²

Terras ± 100 m²

Woonruimte is in de huidige opzet niet aanwezig, maar qua bestemming voor het gehele object wel mogelijk. Informeert u over de mogelijkheden bij de gemeente Eemsdelta.

VERBOUWINGEN
In 2020 heeft er een grootscheepse verbouwing plaatsgevonden aan het pand. Hierbij is het pand volledig gerenoveerd en voorzien van energie besparende maatregelen. Hierdoor is het comfort toegenomen en het energiegebruik sterk afgenomen. De ondernemers hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt en ook de keukenvloer en inrichting gemoderniseerd. Kortom een bedrijf wat met recht klaar is voor de komende 20 jaar en waar men met de huidige invulling geen grote investeringen meer hoeft te verwachten.

BEDRIJFSCONCEPT
Momenteel is het bedrijf in gebruik als restaurant. De doelgroep beperkt zich niet alleen tot het restaurant, maar ook vergaderingen, bruiloften, buffetten en speciale thema avonden zijn te reserveren. Door de hoge kwaliteit, bijzonder sfeervolle inrichting en het pittoreske dorpje is het een plek waar men uitermate goed kan genieten van al het goede.

ERFDIENSTBAARHEDEN
Op perceel F1825 zit nog een beklemrecht welke dateert uit de 18e eeuw. Hierbij wordt door de beklemgever een kleine vergoeding verlangt voor het gebruik.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 875.000 kosten koper
Aangeboden sinds
8 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Overname

Personeel
Ja

Bouw

Hoofdfunctie
Horeca
Soort horeca
Luxe restaurant
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
Voor 1906

Oppervlakten

Oppervlakte
811 m²
Verkoopvloeroppervlakte
314 m²
Perceel
1.912 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
2 bouwlagen
Gelegen op
Begane grond

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Landelijk gebied
Bereikbaarheid
Bushalte op 1000 m tot 1500 m, NS Intercitystation op 5000 m of meer en snelwegafrit op 5000 m of meer

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Fromaweg 1 -3

€ 875.000 k.k.