Slotlaan 249 3701 GG Zeist

€ 38.400 /jr

Omschrijving

Te koop: Bedrijfsexploitatie bistro ‘La Fourchette’ te Zeist

Een Franse keuken met eigen twist, eerlijke producten van lokale leveranciers en mooie wijn-spijscombinaties; maak kennis met La Fourchette! De horecabedrijfsruimte in het centrum van Zeist bestaat uit een bistro met terras, multifunctionele zaal en ruime bovenwoning. De onroerende zaak wordt casco gehuurd.

La Fourchette is in korte tijd een begrip geworden in Zeist. Reviews op onder andere tripadvisor.nl en The Fork (het voormalige IENS) laten ook niet anders zien. Een zonnig terras, sfeervol restaurant en goede prijs-kwaliteitverhouding zorgen voor een optimale beleving.

Het bedrijf is momenteel geopend van woensdag tot en met zondag. Op zaterdag opent het bedrijf om 12:00 uur. De overige dagen is het bedrijf geopend vanaf 17:00 uur. De keuken sluit doorgaans om 21:00 uur. Ruimere openingstijden behoren tot de mogelijkheden.

Het pand ligt aan de Slotlaan 249 te midden van het centrum van Zeist. Het horecabedrijfspand is goed onderhouden. De ruimten geven een verzorgde en nette indruk.

De (horeca)bedrijfsruimte is volgens bestemmingsplan Zeist Centrum e.o. bestemd voor centrumdoeleinden. Op de begane grond zijn naast een breed scala aan horeca-activiteiten, ook maatschappelijke voorzieningen, detailhandel, ambachtelijke bedrijven en publiekgerichte dienstverlening toegestaan. Onder de toegestane horeca-activiteiten valt horecacategorie 1 tot en met 4. Hieronder vallen dagzaken, hotels, restaurants en avond- en nachtzaken.

Indeling
Via de entree op het terras komt men in de sfeervolle bistro. Via een speelse verlaging zijn aan de voorzijde zitplaatsen gecreëerd waar men zicht heeft op de winkelstraat. De ruimte biedt momenteel plaats voor 46 couverts. In de bistro vindt men verder verschillende hoge en lage tafels en houten bar met rijk uitgeruste achterwand. Vanuit de bistro heeft men toegang tot de keuken met achterliggende opslagruimte. Aan de achterzijde vindt men de multifunctionele zaal met tweede bar. De zaal is zeer geschikt voor feesten, partijen, bruiloften en bijeenkomsten en voorziet in maximaal 80 zitplaatsen. De zaal is voorzien van een beamer, geluidsinstallatie en aparte opslagruimte. De ruimte heeft een aparte entree die bereikbaar is vanaf de Jagerlaan. Aan de achterzijde van de bistro bereikt men via de hal de dames- en herentoiletten.

Bovenwoning
Op de eerste en tweede verdieping vindt men een ruime bovenwoning van maar liefst 105 m². De ruimten bestaan uit een open keuken, woonkamer, dakterras, badkamer, twee separate toiletten en vier (slaap)kamers. De woning heeft een eigen entree aan de voorzijde van het pand, direct naast de entree van het restaurant. In de huurovereenkomst is opgenomen dat de bovenwoning uitsluitend voor bewoning van de huurder mag worden gebruikt. In de bovenwoning is een separate cv-combiketel aanwezig.

Terras
Het terras ligt aan de voorzijde van het pand en biedt plaats voor circa 30 couverts. Aan weerszijden van het pand grenst een horecaonderneming met eigen terras. Hierdoor betreft het een levendig terrein met uiteenlopende horecaconcepten. Het terras is op het zuidoosten gelegen en bevindt zich op gemeentelijke grond. De precario bedraagt momenteel op jaarbasis afgerond € 1.150,-.

Locatie en ligging
Midden in het bosrijke gebied van de Utrechtse Heuvelrug vindt men Zeist. De plaats in de regio Zuidoost Utrecht staat bekend om haar kasteel Slot Zeist, het groene karakter buiten de woonkernen en het compacte maar sfeervolle centrum met vele terrassen, winkels, cultuur en verschillende boetiekjes.
De bistro ligt op een A1 locatie midden in het centrum. Aan de Slotlaan vindt men vele winkels en boetiekjes, horecabedrijven en overig bedrijvigheid. Het betreft een levendige winkelstraat met verschillende terrassen en bovengelegen woningen.

Bereikbaarheid en parkeren
De Slotlaan betrof enige tijd een eenrichtingsweg, maar is sinds december 2019 weer vanaf beiden zijden toegankelijk. Hierdoor is het bedrijf makkelijker te bereiken en is de passantenstroom toegenomen. De weg is zowel voor voetgangers, fietsers als auto’s goed te bereiken.
Zeist bevindt zich in Zuidoost Utrecht op een centrale plaats in Nederland. Via de A27 bereikt men de binnenstad van Utrecht na 20 minuten. De binnenstad van Amersfoort bereikt men eveneens na een kleine 20 minuten middels de A28. Station Driebergen – Zeist ligt op 10 minuten rijafstand van het centrum van Zeist. Daarnaast vindt men in Zeist diverse busverbindingen.
Na 18:00 uur geldt vrij parkeren op straat en in de parkeergarage Slotlaan 2 en 3. Ook op zon- en feestdagen geldt vrij parkeren. Op vrijdagavond geldt betaald parkeren tot 21:00 uur. Het tarief is € 2,= per uur met een maximum dagtarief van € 8=-.

Oppervlakten
De totale verhuurbare vloeroppervlakte van het horecabedrijfsgedeelte is 265 m². De bistro en de zaal hebben een oppervlakte van 85 en 102 m². De keuken is 25 m² groot en heeft een aangrenzende opslagruimte van ruim 10 m². De woning bevindt zich op de eerste en tweede verdieping en is 105 m² groot.

Bedrijfsexploitatie
De aangeboden bedrijfsexploitatie bestaat uit de goodwill, handelsnaam en inventaris. De vraagprijs bedraagt € 89.500,=. Voor een overzicht van de aanwezige inventaris wordt verwezen naar bijlage 1 tot en met 4 van de brochure.

Aanwezige installaties
- Cv-combiketel
- Luchtbehandeling
- Krachtstroom en voldoende groepen

Huurprijs
De huurprijs van het totaal bedraagt € 48.000,= per jaar (exclusief btw).
De huurprijs van de bedrijfswoning bedraagt € 9.600,= per jaar. De huurprijs van het horecabedrijfsgedeelte à € 38.400,= per jaar is met btw belast. Er is geen sprake van servicekosten.

Kadastrale gegevens
Kadastrale gemeente: Zeist
Sectie en nummer: H 3477 en H 4528
Totale grootte: 319 m²

Aanvaarding
In overleg.

Bijzonderheden
Deze informatie is door forvalue met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Meer informatie
FORVALUE
Smallepad 32 5.08
3811 MG Amersfoort
T 033-8003225

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 38.400 per jaar
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Overname

Bedrijfsovername
€ 89.500 (inventaris + goodwill)
Personeel
Ja

Bouw

Hoofdfunctie
Horeca
Soort horeca
Bistro en café-restaurant
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
Voor 1906

Oppervlakten

Oppervlakte
265 m²
Verkoopvloeroppervlakte
187 m²
Perceel
319 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag
Gelegen op
Begane grond
Woonruimte
Aanwezig (inpandig, 105 m²)

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, metrohalte op 5000 m of meer, NS Intercitystation op 4000 m tot 5000 m, snelwegafrit op 5000 m of meer en Tramhalte op 5000 m of meer
Welstandsklasse
A1

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Slotlaan 249

€ 38.400 /jr