Daam Fockemalaan 22 3818 KG Amersfoort

€ 95 /m²/jaar

Omschrijving

Algemeen:
Aan de rand van het Bergkwartier, de villawijk van Amersfoort, ligt in een groen landschap van afwisselend bos en parkaanleg het voormalige kloostercomplex ‘Onze Lieve Vrouw ter Eem’. Dit door zijn omvang en gaafheid unieke complex vormt als rijksmonument, zowel wat betreft het gebouw als de parkaanleg, een bijzondere plek in Amersfoort.

In het klooster zijn inmiddels vele ondernemers en organisaties gehuisvest, van klein tot groot, commercieel en maatschappelijk. Het inmiddels verbouwde kantoorgedeelte (het ‘Ergoedcluster’) is grotendeels in gebruik bij erfgoedbedrijven, instellingen en ondernemingen die zich inzetten voor het behoud van nationaal erfgoed. Maar ook onderwijs, kinderdagverblijven/BSO, een GGZ-instelling, coaching en steeds meer creatieve ondernemers (marketing, communicatie, ontwerp, fotografen) hebben gekozen voor deze prachtige locatie.

Meer informatie over de huidige gebruikers, de historie en foto's zijn te vinden op
Door de ligging is de locatie zowel vanuit Amersfoort als vanuit Utrecht of Amsterdam goed bereikbaar. Door de directe nabijheid van de ‘Stichtse rotonde’ heeft het complex een perfecte aansluiting op de belangrijkste snelwegen. Het gebouw bevindt zich bovendien niet ver van het NS-station Amersfoort CS (ca. 7 minuten fietsen).

Vloeroppervlakte:
Er zijn weinig kantoorruimtes in Amersfoort vergelijkbaar met die in het Eemklooster. Een prachtige en inspirerende omgeving, een karakteristiek gebouw, dicht bij het station en bij de centrale uitvalswegen. Voldoende parkeerruimte, groen, dynamisch en toch ook heerlijk rustig.

De totale oppervlakte van het Eemklooster bedraagt 20.000 vierkante meter v.v.o. Voor de verhuur zijn ruimten beschikbaar variërend van éénkamerstudio’s (15 m2) tot ca. 500 m² v.v.o.
Momenteel zijn er nog enkele ruimten beschikbaar met een looptijd tot eind 2022 (eventueel te verlengen met enkele kwartalen in 2023).

Opleveringsniveau:
In huidige staat.

Parkeren:
Parkeren vindt plaats op de daarvoor aangewezen locaties, gelegen op eigen terrein. Bij het gehuurde behoren geen gereserveerde parkeerplaatsen.

Bestemming:
De bestemming die op het gebouw rust is “Gemengd”. Zo is commercieel kantoorgebruik (zakelijke dienstverlening) toegestaan, maar ook maatschappelijke functies, zoals educatieve, sociaal-medische, sociaal-culturele, religieuze, sport- en recreatieve voorzieningen alsmede openbare
dienstverlening. In het klooster zijn inmiddels vele ondernemers en organisaties gehuisvest, van klein tot groot, maatschappelijk en commercieel, langjarig verbonden tot meer flexibel.

Informatie inzake gebruiksmogelijkheden en voorschriften is te verkrijgen via ons kantoor, bij de gemeente of via de website van ruimtelijke plannen.

Huurprijs:
De huurprijzen variëren van € 95,- tot en met € 150,- per m2 v.v.o. excl. BTW op jaarbasis, afhankelijk van het aanwezige afwerkingsniveau, looptijd en omvang van het gehuurde.

Voor ruimten kleiner dan 30 m2 v.v.o. wordt een 'unit' prijs gehanteerd.

Onbelaste verhuur (vrij van BTW) is mogelijk. In dat geval wordt een BTW compensatie van 5% in rekening gebracht.

BTW:
Uitgangspunt is een met BTW belaste huurprijs. Indien een huurder niet voldoet aan de voor belaste verhuur gestelde criteria zal de huurprijs zodanig worden verhoogd dat het voor verhuurder ontstane financiële nadeel volledig wordt gecompenseerd.

Servicekosten:
De servicekosten, waarin tevens is begrepen de vergoeding voor het verbruik van gas, water en elektra, bedragen een vast niet verrekenbaar bedrag van € 35,- per m² v.v.o. exclusief BTW op jaarbasis.

Huurtermijn:
Afhankelijk van type/grootte ruimte.

Opzegtermijn:
Afhankelijk van type/grootte ruimte.

Huurbetaling:
De totale betalingsverplichting dient per maand vooruit te worden voldaan.

Zekerheidstelling:
Een bankgarantie ter grootte van drie maanden huur en servicekosten te vermeerderen met de geldende BTW.

Huurindexatie:
De huurprijs zal jaarlijks, voor het eerst 1 jaar na de huuringangsdatum, worden verhoogd op basis van de consumentenprijsindex (CPI) zoals wordt gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Huurovereenkomst:
De huurovereenkomst zal zijn gebaseerd op het model zoals is vastgesteld door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) 2015, inclusief de algemene bepalingen.

Aanvaarding:
In overleg.

Bijzonderheden:
In het gebouw is een glasvezelaansluiting beschikbaar, waarvoor de huurders een eigen - voordelig - abonnement kunnen afsluiten.

Disclaimer:
Wij hebben getracht middels deze zorgvuldig samengestelde documentatie u zo uitgebreid mogelijk te informeren. Desondanks kunnen hieraan geen rechten worden ontleend. Slechts de feitelijke situatie geeft u een juist beeld

Bezichtiging:
Uitsluitend na afspraak met ons kantoor te Amersfoort.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 95 per vierkante meter per jaar
Servicekosten
€ 35 per vierkante meter per jaar (21% BTW van toepassing)
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwperiode
1906-1930

Oppervlakten

Oppervlakte
500 m² (in units vanaf 15 m²)

Indeling

Aantal bouwlagen
3 bouwlagen
Voorzieningen
Liften, te openen ramen en verwarming

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
In woonwijk

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Daam Fockemalaan 22

€ 95 /m²/jaar