Grote Sint Jansstraat 2 a 3811 HX Amersfoort

€ 1.250 /mnd

Omschrijving

Omschrijving
Altijd al een winkelruimte willen huren op één van de mooiste plekjes van Amersfoort?

Deze sfeervolle monumentale (rijksmonument) winkelruimte van ca. 69 m² maakt deel uit van het schitterende pand “De gekroonde el” uit 1758. De originele gotische kapconstructie is nog volledig zichtbaar. Het pand is destijds volledig gerestaureerd met o.a. een goed geïsoleerde kap. Het pand bevindt zich in één van de mooiste en gezelligste winkelstraatjes van Amersfoort. Winkelend publiek komt, al lopend vanaf de parkeergarage, direct langs. In de sfeervolle Grote Sint Jansstraat vind je een diversiteit aan winkels zoals een breiwinkel, juwelier, tearoom, twee kappers, The Waxbar, Anna's Smaakatelier en De Wimperfabriek.

Hierbij een stukje geschiedenis
In 1655 werd een gedeelte van het vroegere Sint Jansconvent in gebruik genomen als marktplaats en deze kreeg bekendheid als ‘Beestenmarkt’. Geheel ten behoeve van deze markt werd in 1687 op de hoek van de tegenwoordige Grote Sint Jansstraat een ‘Stadsherberg’ gebouwd. Niet bedoeld voor reizigers maar geheel ten dienste van de marktplaats. De herbergier kreeg dan ook de taak de markt te verzorgen, het terrein te onderhouden de paaltjes en de lijnen van de afzettingen te bewaren. In de loop van de tijd verwaterden deze rechten.

Locatie
De winkelruimte ligt in een uniek stukje van Amersfoort, nabij de Kamperbinnenpoort. In de omgeving van de Grote Sint Jansstraat (vernoemd naar het Sint Jans klooster) bevinden zich de winkelstraten Langestraat, Zuid- en Weverssingel en de Kamp.

Bestemming
Op grond van het bestemmingsplan "Binnenstad" is de bestemming van het object "Centrum-2" waarbinnen vallen detailhandel, publieksgerichte dienstverlening.
Informatie inzake gebruiksmogelijkheden en voorschriften is te verkrijgen via ons kantoor of bij de gemeente Amersfoort.

Vloeroppervlak
Het te huren oppervlak heeft een metrage van ca. 69 m² en ligt op de begane grond ca. 35 m² en eerste verdieping ca. 34 m². Het object is niet conform NEN 2580 gemeten.

Opleveringsniveau
In de huidige staat voorzien van parketvloer, glasvezel, wanden stucwerk, op de verdieping pantry v.v. quooker, vaatwasser, koelkast en vriezer, verhuurder zal een nieuw toilet plaatsen met nieuwe vloerbedekking en een bergkast maken.

Parkeren
Het pand is uitstekend te bereiken met eigen vervoer. Het is soms mogelijk om op het achter gelegen parkeerterrein parkeerplaatsen te huren. Parkeergarage “De Beestenmarkt”, met ca. 350 parkeerplaatsen bevindt zich op 100 meter van het pand Een zakelijk parkeer abonnement in parkeergarage Flintplein kost € 54,59 excl. BTW per maand. Deze parkeergarage bevindt zich op ca. 300 meter afstand.

Huurprijs
De huur bedraagt € 1.250,-per maand, geen BTW van toepassing.

Huurbetaling
Per maand vooruit.

Huur- en verlengingstermijn
Vijf jaar met vijf optiejaren. Afwijkende termijnen zijn bespreekbaar.

Huurgarantie
Waarborgsom ter grootte van drie maanden huur.

Servicekosten
Huurder is zelf contractant voor de levering van gas, water, elektra, data en telefonie. En is zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van onderhoudscontract voor de cv-installatie.

BTW
Uitgangspunt is een BTW vrije huur.

Huurprijsaanpassing
Jaarlijks, op basis van de wijziging van het maandprijs-indexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-huishoudens algemeen (2015= 100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), voor het eerst 1 jaar na huuringang.

Huurovereenkomst
Op basis van het standaard model van de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ), model 2012 winkelruimte.

Aanvaarding
In overleg echter niet voor 1 november 2021.

Goedkeuring
Verhuur vindt plaats onder voorbehoud van gunning door verhuurder.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 1.250 per maand
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
4 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Mogelijke functie(s)
Winkelruimte
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1758

Oppervlakten

Oppervlakte
69 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
2 bouwlagen
Voorzieningen
Te openen ramen, toilet, pantry en verwarming

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Grote Sint Jansstraat 2 a

€ 1.250 /mnd