Utrechtseweg 223 a 3818 EE Amersfoort

€ 40.000 /jr

Omschrijving

ALGEMEEN
Kantoorvilla Amersberg ligt in een prachtige, parkachtige setting in de vooroorlogse villawijk het Bergkwartier te Amersfoort. In deze markante Villa Amersberg komt de
“bel-etage” vrij voor de verhuur. Deze uit 1918 stammende villa ligt naast het Berghotel aan de Utrechtseweg 223. Het pand bestaat uit de hoofdwoning en het souterrain (waar wij als Comma Vastgoed al jaren gevestigd zijn), beiden met een eigen entree.

Via de hoofdentree komt u in de royale hal, met toegang tot het zeer bijzondere trappenhuis welke volledig in authentieke staat verkeerd. De hal en het trappenhuis zijn gedecoreerd met oosterse motieven gestileerde tegels en glas in lood ramen.

Vanuit de hal is de toegang tot dit unieke kantoor wat is voorzien van diverse authentieke details zoals; wanden die voorzien zijn van fraaie houten lambrisering, goudleren wandbekleding, in diverse kamers zijn open haarden, glas in lood ramen, originele ornamenten plafonds en houten visgraat vloeren. Verder beschikt de ruimte over een eigen pantry en eigen dubbel toilet

Kortom een perfect visitekaartje voor uw bedrijf!

LOCATIE
Villa Amersberg ligt in park Amersberg, op een uitstekende zichtlocatie aan de rand van Amersfoort, naast het Berghotel en tegenover het gerenommeerde Bergpaviljoen aan de Utrechtseweg. Het kantoor heeft uitzicht op de riante tuin. Deze in 1927, door tuinarchitect D.F. Versteeg, ontworpen parktuin maakt onderdeel uit van Park Amersberg.

BEREIKBAARHEID
De locatie is met eigen vervoer uitstekend bereikbaar via de Utrechtseweg richting centrum of de Stichtse Rotonde. De afstand tot de A28 is ca. 1 km en tot de A1 ca. 7 km. Ook met het openbaar vervoer is het object zeer goed bereikbaar. Het station is op ongeveer 15 minuten lopen. Op de Utrechtseweg ter hoogte van het voormalig Meander Medisch Centrum bevinden zich twee bushaltes.

VLOEROPPERVLAK
Te huur is circa 190 m² kantoorruimte, inclusief toebedeling algemene ruimten.

HUURPRIJS
De huurprijs bedraagt € 40.000,-- per jaar, exclusief servicekosten en btw en inclusief parkeren.

SERVICEKOSTEN
Servicekosten bedragen € 42,50 per m² per jaar excl. btw. Onder andere gas/water/elektra en groenonderhoud zijn hierbij inbegrepen.

OPLEVERING
De ruimte wordt in de huidige gerenoveerde staat opgeleverd, met onder andere;
• Diverse authentieke elementen;
• Alarm;
• Nieuwe keuken met inbouwapparatuur;
• Nieuw dubbel-toilet;
• Houten visgraat vloer;
• Databekabeling;
• Video intercom;
• Eigen glasvezel aansluiting.

PARKEREN
Er zijn 4 parkeerplaatsen op eigen terrein, verder is er ruim voldoende parkeergelegenheid in de omgeving op de openbare weg.

BTW
Uitgangspunt is een met btw belaste huurprijs. Daarom dient de huurprijs te worden vermeerderd met het van toepassing zijnde btw-percentage. Indien huurder niet aan het 90% criterium voldoet, zal er van rechtswege sprake zijn van omzetbelasting vrijgestelde huur. Dan wordt de overeengekomen kale huurprijs, exclusief omzetbelasting, zodanig verhoogd dat het voor verhuurder ontstane nadeel wordt gecompenseerd.

INDEXERING
De huurprijs zal jaarlijks, voor het eerst één jaar na huuringangsdatum, worden verhoogd op basis van de consumentenprijsindex (CPI), reeks voor alle huishoudens (2015 = 100), zoals wordt gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

BETALINGEN
Verhuurder geeft de voorkeur aan betaling per kwartaal vooruit.

HUURTERMIJN
Verhuurder geeft de voorkeur aan een huurovereenkomst van 5+5 jaar.

OPZEGTERMIJN
12 maanden voor expiratiedatum.

ZEKERHEIDSTELLING
Een bankgarantie of waarborgsom van tenminste drie maanden huur en servicekosten te vermeerderen met btw.

HUUROVEREENKOMST
De huurovereenkomst zal zijn gebaseerd op het model Kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7.230a BW, zoals is vastgesteld door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) op 30 januari 2015, met de bijbehorende algemene bepalingen.

AANVAARDING
In overleg.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 40.000 per jaar
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1937

Oppervlakten

Oppervlakte
190 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
4 bouwlagen
Voorzieningen
Te openen ramen, toilet en pantry

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
In woonwijk
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 1500 m tot 2000 m en snelwegafrit op 1000 m tot 1500 m

Parkeergelegenheid

Parkeerplaatsen
4 niet-overdekte parkeerplaatsen

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Utrechtseweg 223 a

€ 40.000 /jr