Westerstraat 187 1015 MA Amsterdam

€ 285 /m²/jaar

Omschrijving

Objectinformatie
Dit karakteristieke pand gelegen aan de Westerstraat 187 ‘Westerhuis’ dateert uit 1867 en is oorspronkelijk gebouwd als Burgerschool. Het zeer stijlvolle gebouw heeft diverse verbouwingen ondergaan en fungeert nu als kantoorruimte met een hoogwaardige afwerking. Het ‘Westerhuis’ is gelegen in één van de meest mooie buurten van Amsterdam, aan de levendige Westerstraat in hartje Jordaan. Het ‘Westerhuis’ telt 5 verdiepingen met een totaal vloeroppervlakte van 4.717 m² v.v.o. Het kantoorgebouw beschikt over een ruime achtertuin, voorzien van een groot terras met tuin meubilair en groenvoorzieningen. Aan de linker zijde van het ‘Westerhuis’ is interieur galerij Moooi gevestigd.

De sfeervolle kantoorvloeren die voor de verhuur beschikbaar zijn, hebben hoge plafonds en zijn gelegen op de begane grond, eerste- en tweede verdieping. De kantoorvloeren bestaan voornamelijk nog uit de oude klaslokalen met in het midden van het gebouw de bekende brede gang. Via een breed trappenhuis loop je gemakkelijk naar de verschillende verdiepingen, er is tevens een lift aanwezig.

De begane grond betreft ca. 305 m² v.v.o. en beschikt over een ruime projectruimte, meeting room met podium, keuken en douche. De eerste verdieping betreft ca. 1.061 m² v.v.o. en beschikt over verschillende vergaderzalen, twee ruime keukens, een vide met break-out ruimte, informele werk- en zitplekken, concentratie ruimten, een receptie en toiletgroepen. Tot slot, de tweede verdieping betreft ca. 784 m² v.v.o. en beschikt over een keuken, toiletgroepen, ruime units/lokalen die ingericht kunnen worden met werkplekken.

Locatie
Het ‘Westerhuis’ is op loopafstand gelegen van de Noordermarkt, Lindengracht en Haarlemmerstraat/-dijk. Via de Haarlemmerstraat ben je zo op Amsterdam Centraal Station. Deze drie locaties bieden een scala aan verschillende gezellige restaurants (lunch en diner), cafés en markten zijn gevestigd. Denk aan Boca’s, SLA, Duende, PIQNIQ, Hinata, PEQU, Winkel 43, de Blaffende Vis en Café Nol. Elke zaterdag vind je hier de Lindengrachtmarkt voor verse producten en veel meer. De Noordermarkt is geopend op maandag en zaterdag, dit betreft naast een foodmarkt ook een vintage kleding markt. Naast de nabij gelegen winkelstraten en markten, zijn de Negen Straatjes en Westertoren ook om de hoek gelegen. De Negen straatjes bieden aanvullend ook vele voorzieningen als winkels, restaurants en cafés.

Bereikbaarheid
Per auto
Voor het verkeer vanuit alle richtingen is de Jordaan via de ringweg A10 te bereiken. Vanaf de A10 West neem je afslag S105 richting De Baarsjes. Ook vanuit de binnenstad bereik de Westerstraat gemakkelijk via de straten als de Prinsengracht, Marnixstraat, Stadhouderskade of de Lijnbaansgracht.

Per openbaar vervoer
Vanaf het Amsterdam Centraal Station is het object goed te bereiken met de tram, lijnen 13 of 17 zijn geschikt. Met de bus is de Westerstraat goed bereikbaar via de lijnen 18 en 21. Vanaf de halte is het 4 minuten lopen tot aan het 'Westerhuis'. Zowel de tram als de bussen vertrekken ca. 10x per uur van en naar Amsterdam Centraal Station. Amsterdam Centraal staat in directe connectie met Schiphol Airport, Utrecht, Rotterdam en/of Den Haag.

Beschikbare vloeroppervlakte
Voor de verhuur is momenteel circa 2.150 m² v.v.o beschikbaar, verdeeld als volgt:

Begane grond 305 m² v.v.o.
1ste verdieping 1.061 m² v.v.o.
2de verdieping 784 m² v.v.o.
Totaal 2.150 m² v.v.o.

Parkeren
Het Westerhuis beschikt niet over een parkeergarage, parkeren is mogelijk op de openbare weg. De parkeerkosten van maandag tot zaterdag (09:00 - 24:00 uur) en op zondag (12:00 - 24:00 uur) bedragen € 7,50 per uur. Aanvragen van een parkeervergunning is mogelijk bij de Gemeente Amsterdam.

Huurprijs
Kantoorruimte:
€ 285,- per m² v.v.o. per jaar

De huurprijzen zijn te vermeerderen met BTW.

Servicekosten
In overleg.

Opleveringsniveau
Het ‘Westerhuis’ wordt turn-key opgeleverd, als volgt:
- Sanitaire voorzieningen per verdieping;
- Te openen ramen;
- Gedeelde lift;
- LED-verlichtingsarmaturen;
- Mechanische ventilatie;
- Gestucte en geverfde muren;
- Tapijt en/of houten vloeren;
- Keuken inclusief installaties per verdieping;
- Netwerkinfrastructuur op basis van CAT6;
- Glasvezelaansluiting is mogelijk;
- Kabelgoten voor elektriciteit, data en telefoon.
* Meubilair is in overleg voor overname beschikbaar.

Faciliteiten
Begane grond
• Douche;
• Keuken inclusief installaties;
• Vergaderzaal met podium;
• Studio ruimte;
• Gedeelte tuin.

1ste verdieping
• Twee keukens inclusief installaties;
• Vergaderzalen;
• Vide voorzien van breakout-ruimten;
• Concentratie cel;
• Informele werk- en zitplekken;
• Receptie.

2de verdieping
• Keuken inclusief installaties;
• Vergaderzalen.

Huurtermijn
Te huur tot en met december 2026. De opzegtermijn bedraagt 12 maanden.

Huuringangsdatum
Per direct.

BTW
Verhuurder wenst te opteren voor BTW-belaste huur en verhuur. Ingeval huurder de BTW niet kan verrekenen, zal de huurprijs in overleg met huurder worden verhoogd ter compensatie van de gevolgen van het vervallen van de mogelijkheid om te opteren voor BTW-belaste huur.

Huurovereenkomst
Huurovereenkomst is gebaseerd op ROZ model 2015.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 285 per vierkante meter per jaar
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
3 maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
Per direct beschikbaar

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1867

Oppervlakten

Oppervlakte
2.150 m² (in units vanaf 305 m²)

Indeling

Aantal bouwlagen
5 bouwlagen
Voorzieningen
Airconditioning, topkoeling, mechanische ventilatie, inbouwarmaturen, liften, te openen ramen, kabelgoten, toilet, pantry en verwarming

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
In woonwijk
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, busknooppunt op minder dan 500 m, metrohalte op 500 m tot 1000 m, metroknooppunt op 1000 m tot 1500 m, NS Intercitystation op 1000 m tot 1500 m, NS station op 1000 m tot 1500 m, snelwegafrit op 1500 m tot 2000 m, Tramhalte op minder dan 500 m en tramknooppunt op minder dan 500 m
Lokale voorzieningen
Bank op 500 m tot 1000 m, ontspanning op minder dan 500 m, restaurant op minder dan 500 m en winkel op minder dan 500 m

Parkeergelegenheid

Parkeerkosten
Vanaf € 0,- per parkeerplaats per jaar

NVM makelaar

JLL Amsterdam/Utrecht

Maandag bereikbaar vanaf 9:00
Bel (+31) 20 540 54 05

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Westerstraat 187

€ 285 /m²/jaar