Oostenburgermiddenstraat 601 1018 LH Amsterdam

€ 275 /m²/jaar

Omschrijving

Oostenburg maakt deel uit van de Oostelijke Eilanden, die rond 1650 gedeeltelijk zijn aangelegd in het IJ en deels gegraven zijn in de destijds oostelijk gelegen weilanden. Oostenburg wordt de komende jaren ontwikkeld tot een nieuwe stoere stadswijk met circa 1800 woningen. Er komt een mooie mix van sociale, middensegment en vrije sector huurwoningen, koopappartementen, zelfbouwwoningen, ontspanningsplekken en horeca en bedrijvigheid. De historische kern van Oostenburg blijft bewaard, in de vorm van de 19e-eeuwse Van Gendthallen, de monumentale Werkspoorhal, de oude kademuren en de iconische blauwe kraanbokken van Werkspoor.
Nu al is het erg geliefd door café-restaurants Roest en Rosa & Rita alsmede door Inntel hotel & restaurant met een terras aan de kade. Verrassende initiatieven en spannende concepten trokken nieuwsgierige bezoekers jarenlang naar de historische Van Gendthallen. Ingeklemd tussen het oude centrum en nieuwe woonwijken aan het IJ, ademt het eiland nog de sfeer uit van de negentiende- en twintigste-eeuwse industriële geschiedenis van Amsterdam.

Het gebouw is volledig opgebouwd uit één type gevelelement (beton) dat verwijst naar de industriële geschiedenis van de locatie. De prefab gevelelementen zorgen voor verschillende facetten waaronder een dynamische structuur, reflecties op de gevel en tevens zorgt het voor een schaduw effect. Het object is ca. 376 m² v.v.o. groot welke is verdeeld over vijf verdiepingen. De hoofdentree is gesitueerd aan de Oostenburgermiddenstraat waarbij er is gekozen voor een centrale hal, een trappenhuis en een lift.

Elke verdieping beschikt over eigen pantryaansluitingen, een industrieel plafond, toilet met voorportaal en plafond met inbouwspots, technische ruimte, hardhouten binnen kozijnen, vloerverwarming (tevens koelen), WTW unit per verdieping en een elektra tussenmeter.

VERHUURBARE OPPERVLAKTE
Voor de verhuur is momenteel ca. 376 m² v.v.o. beschikbaar, verdeeld over;
Begane grond ca. 58 m²
1e verdieping ca. 74 m²
2e verdieping ca. 74 m²
3e verdieping ca. 74 m²
4e verdieping ca. 74 m²

Deelverhuur mogelijk vanaf 58 m².

De genoemde afmetingen zijn exclusief een pro rato aandeel in de algemene ruimten. Deze zullen nog nader worden in gemeten.

AANVANGHUURPRIJS
Vanaf € 275,- per m² per jaar, te vermeerderen met omzetbelasting en servicekosten.

SERVICEKOSTEN
Nader te bepalen.

HUURINGANGSDATUM
Per direct.

BESTEMMING
De publiek-/privaatrechtelijke bestemming is kantoorruimte.

VOORZIENINGEN
- Te openen ramen per verdieping;
- Vloerverwarming;
- Per verdieping een inbouwtoilet met voorportaal;
- Aansluiting pantry per verdieping.

ENERGIELABEL
A

HUURPRIJSINDEXERING
De huurprijs wordt jaarlijks geïndexeerd, voor het eerst één jaar na huuringangsdatum, op basis van het prijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks Alle Huishoudens (2015 = 100) gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

HUURTERMIJN
5 (vijf) jaren met een verlengingsperiode van 5 (vijf) jaren; opzegtermijn 12 (twaalf) maanden. Kortere huurperioden zijn bespreekbaar.

ZEKERHEIDSSTELLING
Er dient een bankgarantie/waarborgsom gesteld te worden ter grootte van een bedrag gelijk aan 3 (drie) maanden huur en servicekosten, te vermeerderen met BTW, afhankelijk van de te verkrijgen kredietinformatie.

VOORWAARDEN & CONDITIES
Er zal gewerkt worden langs de lijnen van een standaard huurcontract, zoals opgesteld door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ), model juli 2003.

BTW
Er zal geopteerd worden voor BTW-belaste ver­huur. Huurder dient derhalve voor meer dan 90% BTW-b­elaste leveringen en diensten blijvend te leveren.

BEREIKBAARHEID
Openbaar vervoer
Het voormalige industrieterrein Oostenburg Noord is één van de Oostelijke Eilanden. Het terrein ligt tussen de spoorlijn Amsterdam/Utrecht, de Oostenburgervaart, de Oostenburgerdwarsvaart en de Wittenburgervaart.

Tramlijn 26 op het Rietlandpark brengt u binnen 3 minuten naar Amsterdam CS.
Tramlijn 10 is binnen 4 minuten op het Weesperplein met haar metro en tramverbindingen.

Auto
Circa 5 minuten verder bevindt u zich op het Leidseplein. Met de auto neemt u afslag S114 op de A10 waarna u binnen 3 minuten naast het gebouw kan parkeren in de parkeergarage. Het is mogelijk om in de parkeergarage van Q-park een abonnement aan te vragen.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 275 per vierkante meter per jaar
Oorspronkelijke huurprijs
€ 325 per vierkante meter per jaar
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
4 maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
Per direct beschikbaar

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
2021

Oppervlakten

Oppervlakte
376 m² (in units vanaf 58 m²)

Indeling

Aantal bouwlagen
5 bouwlagen

Energie

Energielabel
A

Omgeving

Oostelijke Eilanden/Kadijken, Amsterdam

Ontdek locaties in de buurt

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Oostenburgermiddenstraat 601

€ 275 /m²/jaar