Faas Wilkesstraat 102 -106 1095 MD Amsterdam

€ 250 /m²/jaar

Omschrijving

Objectinformatie
De Drie Koningen (Caspar, Melchior en Balthasar) betreft een herontwikkeling van drie voormalige vergistingssilo’s gelegen op Zeeburgereiland in Amsterdam. De Drie Koningen omvatten een totaal van ca. 10.000 m² v.v.o. waarvan momenteel nog ca. 7.000 m² v.v.o. beschikbaar is. De opbouw met kantorenfunctie maakt dat de silo's over een adembenemend uitzicht beschikken over Zeeburgereiland en het nabij gelegen Markermeer. De Drie Koningen liggen midden in een nieuwe woonwijk, de silo’s zijn de oudste bebouwing van het eiland. De silo’s zijn door Architectenbureau ELEPHANT en ontwikkelcombinatie Vink Bouw en Grayfield tot indrukwekkende iconen gemaakt, zonder afbreuk te doen aan de eigenheid van de bestaande silo’s.

Iedere silo krijgt door de nieuwe functies een eigen karakter. Samen vormen zij De Drie Koningen die met kop en schouders boven de buurt uitsteken. De verschillende functies die de drie silo's in de toekomst krijgen, moeten een breed publiek interesseren en aantrekken. De verschillende functies als een bioscoop en grand café/restaurant zorgen er voor dat er overdag en ’s avonds, voor jong en oud altijd wat te doen is.

De dakterrassen van de silo’s blijven bestaan én openbaar toegankelijk. Door de ruimte die tussen de silo’s en de opbouwen is vrij gelaten benadrukken de opbouwen, de eigenheid van de bestaande silo’s even als de eigenzinnigheid van de nieuwe invulling. De ontwikkeling beschikt over een BREEAM Outstanding certificaat.

Het bestemmingsplan maakt naast sport en recreatie ook detailhandel, cultuur, horeca en bijeenkomsten mogelijk. De mogelijkheden wat betreft indeling en het functionele programma kunnen in goed overleg worden besproken. Bioscoop Rialto heeft de begane grond van één van de silo's aangekocht.

Locatie
In Amsterdam Oost, binnen de ring, ligt Zeeburgereiland. Dit nieuwe stuk Amsterdam heeft momenteel zo'n 3.000 inwoners en groeit in 2040 tot ca. 15.500 inwoners. De silo’s staan in het midden van de woonbuurt en grenzen aan drie scholen en een sporthal.

Bereikbaarheid
Iconische ontwikkeling is zichtbaar en direct bereikbaar met de auto vanaf de A10 en één van de grote toegangswegen naar Amsterdam (S114). Deze Ringweg maakt Zeeburgereiland uiterst bereikbaar voor andere stadsdelen binnen Amsterdam. Zeeburgereiland staat in directe verbinding met Amsterdam Centraal Station (tramlijn 26) daarnaast wordt er in de nabije toekomst een fiets- en voetgangersbrug gerealiseerd vanaf Borneo Sporenburg.

Tot slot staat de Ringweg in directe verbinding tot andere Randstedelijke gebieden waardoor Zeeburgereiland uitstekend bereikbaar is voor de rest van Nederland.

Beschikbare vloeroppervlakte
De totaal vloeroppervlakte van het gebouw bedraagt circa 6.950 m² v.v.o. verdeeld als volgt:

Silo Oost
Silo – Restaurant +terras 1.058 m² v.v.o. (+ n.t.b. terras)
Dak en Nek – café/terras 131,5 m² v.v.o. (+ 100 m² terras)
1e verdieping - kantoor 484,5 m² v.v.o.
2e verdieping - kantoor 484,5 m² v.v.o.
3e verdieping - kantoor 484,5 m² v.v.o.

Silo Midden
Silo - onder optie 1.288 m² v.v.o. (+ n.t.b. terras)
Dak en Nek – café/terras 131,5 m² v.v.o. (+ 100 m² terras)
1e verdieping - kantoor 484,5 m² v.v.o.
2e verdieping - kantoor 484,5 m² v.v.o.
3e verdieping - kantoor 484,5 m² v.v.o.

Silo West
Silo – filmtheater Rialto Verkocht
Dak en Nek – Cafe Filmtheater Verkocht
1e verdieping - kantoor 484,5 m² v.v.o.
2e verdieping - kantoor 484,5 m² v.v.o.
3e verdieping - kantoor 484,5 m² v.v.o.

Totaal 6.950 m² v.v.o.

Opleveringsniveau
De Drie Koningen worden in casco staat opgeleverd met o.a.

- Drie open en ruime kantoorverdiepingen per silo;
- Vanaf de kantoren een 360 uitzicht over de omgeving;
- Lift;
- Kern in het midden van de silo;
- Grote raampartijen;
- Sanitaire voorzieningen per verdieping;
- Terrassen op eigen grond (begane grond) rondom de silo’s;
- Terrassen met een spectaculair uitzicht halverwege de silo's.

Faciliteiten
In de directe omgeving van het project biedt een breed scala aan voorzieningen. Zo beschikt Zeeburgereiland over een uitgebreid aanbod aan scholen en andere onderwijsinstellingen. Er is een nabij gelegen supermarkt aanwezig die te voet binnen 8 minuten te bereiken is. Tussen de supermarkt en de Drie Koningen is de Urban Sport Zone gelegen waar in samenspraak met de bewoners een park is ontwikkeld dat dient ter vermaakt voor jong en oud. Zo bestaat het Park voor de ene helft uit het grootste verharde skate park van Europa en de andere helft uit enkel groenvoorziening. Deze verdeling is kenmerkend voor de manier waarop het eiland zich heeft, en zal ontwikkelen in de toekomst.

Parkeren
Bezoekers en werknemers van De Drie Koningen parkeren op straat in de buurt. Daarnaast wordt er op de naastgelegen kavel een Park & Ride ontwikkeld wat het gebied moet voorzien van genoeg parkeerplaatsen voor het toekomstige woon- en werkverkeer.

Huurprijs
Kantoorruimte:
€ 250,00 per m² v.v.o.

De huurprijzen zijn te vermeerderen met BTW.

Servicekosten
Nader te bepalen.

Huurtermijn
5 jaar met verlengingsperioden van telkens 5 jaar. De opzegtermijn bedraagt 12 maanden.

Huuringangsdatum
In overleg.

BTW
Verhuurder wenst te opteren voor BTW-belaste huur en verhuur. Ingeval huurder de BTW niet kan verrekenen, zal de huurprijs in overleg met huurder worden verhoogd ter compensatie van de gevolgen van het vervallen van de mogelijkheid om te opteren voor BTW-belaste huur.

Huurovereenkomst
Huurovereenkomst is gebaseerd op ROZ model 2015.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 250 per vierkante meter per jaar
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
Per direct beschikbaar

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
2010

Oppervlakten

Oppervlakte
6.950 m² (in units vanaf 485 m²)

Indeling

Aantal bouwlagen
4 bouwlagen
Voorzieningen
Airconditioning, topkoeling, mechanische ventilatie en liften

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
In woonwijk en aan vaarwater
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, busknooppunt op minder dan 500 m, metrohalte op 1000 m tot 1500 m, metroknooppunt op 500 m tot 1000 m, NS Intercitystation op 1000 m tot 1500 m, NS station op 1000 m tot 1500 m, snelwegafrit op 500 m tot 1000 m, Tramhalte op 500 m tot 1000 m en tramknooppunt op 500 m tot 1000 m
Lokale voorzieningen
Restaurant op minder dan 500 m

Parkeergelegenheid

Parkeerkosten
Vanaf € 0,- per parkeerplaats per jaar

Omgeving

Zeeburgereiland/Nieuwe Diep, Amsterdam

Ontdek locaties in de buurt

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Faas Wilkesstraat 102 -106

€ 250 /m²/jaar