Roetersstraat 25-35 1018 WB Amsterdam

€ 235 /m²/jaar

Omschrijving

Roetersstraat 25 - 35

De Campus

Gelegen op de vierde verdiepingop de Campus van De Universiteit van Amsterdam (UvA) is deze kantoorruimte van circa 350 m². De campus is beter bekend als de Amsterdam Law School. Het gebouw heeft een markant en industrieel karakter. De kantoorruimte is vanwege haar maatvoering, indeling en ligging uitermate geschikt voor bedrijven zoals overheidsinstellingen, adviesbureaus, advocaten en psychologen die waarde hechten aan een functioneel en turn-keyopleveringsniveau. De kantoorruimte beschikt over een inbouwpakket en is ingedeeld in diverse kantoorkamers en vergaderruimtes welke met transparante scheidingswanden zijn afgewerkt. Kenmerkend zijn de vele grote raampartijen met uitzicht op de levendige Roetersstraat en Sarphatistraat.

Het gebouw
Het gebouw is oorspronkelijk in 1990 gebouwd. De kantoorruimte is gelegen in blok A, direct aan de Roetersstraat. Dit deel van het gebouw (REC ABC) is gerenoveerd waarbij het eerst is afgebroken tot casco niveau. De werkzaamheden zijn in 2018 afgerond waarnaar de Campus ook een internationale architectuurprijs heeft gewonnen. Het complex voldoet aan alle moderne maatstaven en is ontworpen door het architectenbureau Allford Hall Monaghan Morris uit Londen.

Gebouwen A, B, C en D vormen samen het hart van de campus. Het gebouw omvat circa 28.000 m² BVO en telt 13 verdiepingen, inclusief kelder met de functies onderwijs, kantoor, bibliotheek, fiets parkeren en horeca.

Buurt en hotspots
De Campus is een stadscampus die volop in beweging en ontwikkeling is. Hier komen onderwijs, onderzoek, kennisinstellingen, bedrijfsleven en de stad samen. Deze campus is een van de vier open stadscampussen van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en ligt in het centrum van Amsterdam. Het is de thuisbasis voor de faculteiten Economie en Bedrijfskunde, Maatschappij en Gedragswetenschappen en Rechtsgeleerdheid.

Aan de oostkant van het centrum van Amsterdam ligt de wijk Weesperbuurt/Plantage waarin de kantoorruimte gelegen is. Naast de UvA zijn ook de Hogeschool van Amsterdam, ARTIS, het Verzetsmuseum, Filmtheater Kriterion en Koninklijk Theater Carré in deze buurt gevestigd.

Een aantrekkelijk woon- en werkgebied vanwege de culturele voorzieningen, groengebieden, sportstudio’s, winkels en gezellige cafés zoals Cantarell Weesperplein, De Plantage, Bar Lempicka en Living Kitchen by Zoku Amsterdam.

De bereikbaarheid
De kantoorruimte is centraal gelegen op één van de best bereikbare locaties van Amsterdam; nabij de Wibautstraat en het metrostation Weesperplein. Hier is de halte voor de metrolijnen 51, 53 en 54 richting Centraal Station. Tevens stoppen bij de tramhalte Weesperplein aan de Sarphatistraat de tramlijnen 1, 7 en 19. Via afslag S112 op de A10 is de bereikbaarheid met de auto ook goed.

De parkeergelegenheid
Parkeren is mogelijk op de openbare weg middels betaling of een vergunningensysteem. Informatie over voorwaarden en mogelijkheden voor verkrijging van een (bedrijfs-) vergunning en eventuele wachttijd is op te vragen via de gemeente Amsterdam.

De UvA biedt geen parkeerplekken aan. De dichtstbijzijnde parkeergarages zijn de Stopera en de Bijenkorf.

Huurtermijn
Vijf jaar met aansluitende verlengingsperioden van vijf jaar.
Eventuele afwijkende huurtermijnen zijn in overleg met verhuurder bespreekbaar.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 235 per vierkante meter per jaar
Servicekosten
€ 100 per maand (21% BTW van toepassing)
Aangeboden sinds
13 maart 2023
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwperiode
1981-1990

Oppervlakten

Oppervlakte
350 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag
Voorzieningen
Mechanische ventilatie, inbouwarmaturen, liften, te openen ramen, kabelgoten, systeemplafond, toilet, pantry, verwarming en kamerindeling

Energie

Energielabel
A

Omgeving

Ligging
In woonwijk

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Roetersstraat 25-35

€ 235 /m²/jaar