Pieter Baststraat 19 H 1071 TV Amsterdam

€ 95.000 /jr

Omschrijving

Pieter Baststraat 19 H

De Kattenbak Centrale

‘De Kattenbak Centrale’ is een kantoorruimte van circa 270 m² gelegen aan de Pieter Baststraat in Amsterdam Zuid. De kantoorruimte wordt hoogwaardig gerenoveerd en zeer duurzaam verbouwd, naar ontwerp van architect Jan Loerakker, waardoor deze aan alle moderne maatstaven die een kantoorgebruiker wenst voldoet.

Kenmerkend is het open karakter van de ruimte op de begane grond in combinatie met de fraaie plafondhoogte met glazen sheddak waardoor en veel daglichttoetreding is. De ruimte is voorzien van een nieuwe souterrainbak en aanbouw. Hierbij is rekening gehouden met daglichttoetreding door middel van een wolfskuil aan de voorzijde en een koekoek aan de achterzijde van de ruimte. Het hele kantoor wordt voorzien van de meest moderne CO2 gestuurde luchtbehandelingsinstallaties die de kans op virusbesmetting aanzienlijk verkleinen. In combinatie met warmtepompen en vloerverwarming draagt dit bij aan het verwachtte energielabel A+ of A++.

Aan de achterzijde is een mooie nieuw aangelegde stadstuin met riant tuinhuis welke ook ingericht wordt als kantoor. Voor een kantoorgebruiker die veel waarde aan comfort hecht, een luxe uitstraling wenst en zich graag wil vestigen in dit prestigieuze woon- en werkgebied is dit een unieke mogelijkheid.

Historie
Het gebouw stamt uit 1905 en heeft sindsdien meerdere verbouwingen ondergaan. Het bijgebouw stamt uit 1926 en is in 1937 verbouwd tot ‘De Kattenbak Centrale’ naar ontwerp van de bouwkundige C. de Groot.

De zogeheten kattenbakcentrale was in de jaren `30 een servicedienst voor mensen die katten hielden. Iedere dag werden hier gebruikte kattenbakken schoongemaakt en schone bakken weer naar de mensen toegebracht. Vandaar dat op de blauwdrukken spoelgelegenheden te zien zijn.

Om deze geschiedenis te eren wordt er een gevelsteen met de afbeelding van een kat, naar ontwerp van natuursteenwerker Tobias Snoep, geplaatst.

Indeling
Via een representatieve entree, welke voorzien is van marmer en hardsteen, is de kantoorruimte toegankelijk. De entree wordt gedeeld met de bewoners van de bovengelegen woningen. De kantoorruimte op de begane grond is groot genoeg voor minimaal 12 werkplekken. Bij de ingang van de kantoorruimte op de begane grond is de speciaal ontworpen stalentrap, in de kleur zwart-groen, naar het souterrain. In het souterrain wordt een ruime keuken met lunchruimte geplaatst met toiletten en een doucheruimte. Tevens is het mogelijk om een afgesloten vergaderruimte te creëren.

Aan de achterzijde van de kantoorruimte op de begane grond is de tuin te betreden via openslaande deuren. Via de tuin is het tuinhuis te bereiken welke tevens beschikt over een pantry en toiletten. Deze riante ruimte kan op verschillende manieren gebruikt worden. Er zijn mogelijkheden om een vergaderruimte te creëren maar het is ook denkbaar om deze ruimte als een artistieke presentatieruimte in te richten.

Interieur design
Met veel zorg en aandacht is het ontwerp voor het interieur tot stand gekomen zodat er een optimale werkbeleving en sfeer ontstaat in de kantoorruime. Het ontwerp en de realisatie daarvan is naar de hand van architect Jan Loerakker. Deze zeer talentvolle architect is woonachtig in Kopenhagen en komt uit een echte architectenfamilie. Zo heeft zijn grootvader het voormalig kantongerechtsgebouw aan de Zuidas ontworpen. Dit wordt momenteel onder leiding van het team van Rem Koolhaas, waar Jan Loerakker onderdeel van uitmaakt, verbouwd tot het nieuwe Zuidasmuseum.

De keuken in het souterrain is van het hoogwaardige Deense merk Kvik en wordt ingericht inclusief een kookeiland, Quooker en wijnkast. Het model VEDA in de kleur ‘green’ is greeploos met een ‘touch systeem’ en wordt voorzien van een extra breed beuken laminaat werkblad. Het inbouwapparatuur (vaatwasser, koelkast/vriezer en combi magnetron) is van het merk Bosch.

De pantry in het tuinhuis is eveneens van Kvik en het type VEDA green greeploos met hetzelfde werkblad. De pantry wordt voorzien van een Zanussi (inbouw)koelkast, Bosch vaatwasser en Quooker.

De zorgvuldig gekozen kleuren voor het interieur design geven een gevoel van rust, warmte en eenheid. RAL 6012 is een elegante zwart-groene kleur die wordt aangebracht op de kozijnen van de glazen deur bij de entree, bij het koekoek raam en bij de daklichten in het tuinhuis. Ook het frame van de glazen scheidingswand van de garage krijgt deze mooie kleur. De wanden worden allen gestuct en geschilderd met Keim gebroken wit.

Voor het sanitair is gekozen voor de elegante meubels van Villeroy & Boch. Het tegelwerk van het Franse merk Winckelmans heeft de kleur ‘dark green’. De ruimtes worden voorzien van verlichting van het moderne merk Maretti. Er is gekozen voor zwarte railsystemen met spots. In overleg met de huurder worden de vloeren afgewerkt met een Forbo Eurocol BetonDesign vloer of duurzame Forbo Eurocol LiquidDesign betonlook gietvloer.

Het interieur design kan aangepast worden naar de wensen van, en op kosten van, de huurder. De renders met inrichting zijn slechts ter indicatie.

Duurzaamheid
Bij de huidige verbouwing staat duurzaamheid hoog in het vaandel. De kantoorruimte is optimaal geïsoleerd. Tevens wordt het gebouw gasloos en voorzien van warmtepompen. De plaatsing van nieuwe kozijnen met HR+++ glas zorgt voor een goede isolatie. Tevens wordt er vloerverwarming aangelegd en een luchtverwarmingsinstallatie geplaatst. Dankzij deze aanpassingen is de verwachting dat minimaal energielabelklasse A+ wordt gerealiseerd na afronding van de verbouwing.

Het belangrijkste thema van het renovatieplan, gemaakt in Corona tijd, is ventilatie en klimaat. Het verwarming-/ventilatieplan is ontworpen door de ingenieurs van Amstelius. De hoogwaardige Mitsubishi/OC Verhulst CO2 gestuurde luchtbehandelingsinstallatie zorgt voor een optimaal klimaat en prettige atmosfeer met een zeer laag CO2 gehalte. Dit draagt bij aan het comfort en de arbeidsproductiviteit. De zichtbare CO2 meters maken de waardes inzichtelijk. Wanneer er meer mensen in de ruimte aanwezig zijn zullen de systemen harder draaien en dus meer lucht verplaatsen en zuiveren. Dit zorgt ervoor dat er minder virus overdracht plaats vindt.

Het luchtbehandelingssysteem bestaat uit een WTW-unit en een systeem voor koeling/airconditioning. Hiermee is de temperatuur per ruimte apart in te stellen. Ondanks de zware eisen aan deze systemen zijn de berekeningen voor het energieverbruik zeer gunstig. Rapportages met verbruiksberekeningen zijn op aanvraag beschikbaar.

Techniek
De kantoorruimte wordt voorzien van circa vijftien dubbele data-aansluitingen op de begane grond en circa acht dubbele aansluitingen in het souterrain. In het tuinhuis worden eveneens circa acht data-aansluitingen geplaatst en circa twee enkele aansluitingen. De inbouwbekabeling van het tuinhuis is geschikt tot 10 GB. Alle ruimtes worden voorzien van acces points en de patchkast wordt ingebouwd in de technische ruimte in het souterrain.

De buitenruimte
Het tuinontwerp is gemaakt door Buro Mien Ruys tuin- en landschapsarchitecten. Hierbij is rekening gehouden met de schaduw van de monumentale kastanjeboom in de achtergelegen tuin van Hobbemakade 79. De tuin is gelegen op het oosten waardoor van de ochtendzon genoten kan worden. Gedurende de dag draait de zon langzaam uit de tuin weg.

Tegen de kantoorruimte en het tuinhuis aan wordt een grint strook geplaatst. De tuin wordt bestraat met 60x60cm tegels. Aan de zijkanten komt een nieuwe schutting met voorlangs kleine boompjes en bodembedekkers zodat de tuin mooi groen wordt. Er wordt tevens een plateau met vogelbad geplaatst.

De tuin is circa 90 m² groot en wordt voorzien van automatische besproeiing en vier buitenlampen.

De omgeving
De kantoorruimte ligt in de kleinste buurt van Amsterdam. Duivelseiland is onderdeel van het Museumkwartier in Amsterdam Oud-Zuid, nabij de Roelof Hartstraat en het Roelof Hartplein. Hier bevinden zich voldoende voorzieningen waaronder winkels, cafés en restaurants, zoals Café Wildschut en de vestiging waar ooit Café Restaurant Loetje is ontstaan.

Daarnaast bevinden zich op loopafstand het Museumplein met het Van Gogh Museum, het Stedelijk Museum en het Rijksmuseum. De winkelstraten Van Baerlestraat en de Beethovenstraat in Zuid zijn nabijgelegen, evenals de Ceintuurbaan in De Pijp. Voor gezelligheid is winkelstraat Cornelis Schuytstraat met haar diverse horecagelegenheden een aanrader. Hotspots hier zijn Restaurant Oud-Zuid, Sardegna Amsterdam en
Brasserie Van Dam.

Naast een prestigieus woongebied, kenmerkt deze locatie zich ook als een werkgebied waar diverse representatieve bedrijven en organisaties zijn gevestigd.

De bereikbaarheid
'De Kattenbak Centrale' is zowel met eigen vervoer vanaf de Ringweg A10 (afslag S109) als met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Tramlijnen 3, 5, 12 en 24 stoppen bij de tramhalte aan het Roelof Hartplein. Deze tramlijnen rijden door de Roelof Hartstraat en geven een directe verbinding met Centraal Station, Westergasfabriek en VUmc. Op zes minuten loopafstand is metrohalte ‘De Pijp’ van de Noord/Zuidlijn (metrolijn 52) gelegen.

De parkeergelegenheid
Parkeren is mogelijk op de openbare weg middels betaling of een vergunningensysteem. Informatie over voorwaarden en mogelijkheden voor verkrijging van een (bedrijfs-) vergunning en eventuele wachttijd is op te vragen via de gemeente Amsterdam.

Het huurtermijn
Vijf jaar met aansluitende verlengingsperioden van vijf jaar.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 95.000 per jaar
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
2 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906

Oppervlakten

Oppervlakte
270 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
2 bouwlagen
Voorzieningen
Airconditioning, mechanische ventilatie, inbouwarmaturen, te openen ramen, toilet, pantry, verwarming en kamerindeling

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
In woonwijk

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Pieter Baststraat 19 H

€ 95.000 /jr