Tesselschadestraat 11 1054 ET Amsterdam

€ 60.000 /jr

Omschrijving

Tesselschadestraat 11

De Tessel

De Tessel is gelegen in een rustige zijstraat van de Vondelstraat nabij het prachtige Vondelpark aan de westkant van Amsterdam. Het herenhuis bestaat uit vijf verdiepingen en heeft een oppervlakte van circa 498 m² VVO kantoorruimte. Kenmerkend voor het object zijn de statige entree van het pand, de prachtige originele schouwen en sierelementen en -lijsten op de wanden en plafonds en de balkenconstructie op de zolderetage.

Voor tijdelijke* verhuur zijn beschikbaar de 1e, 2e en 3e verdieping met een totale metrage van 293 m² VVO. Onder voorwaarden is deze metrage uit te breiden met de bel-etage ter grootte van 104,8 m² VVO. *De tijdelijke periode bedraagt bij aanvang van de huurovereenkomst een minimale huurperiode van 4 maanden. Aanvullend heeft Verhuurder éénzijdig het recht de huurovereenkomst te beëindigen met een opzegtermijn van 4 maanden.

Gebouw
Het herenhuis is gebouwd in 1879 naar ontwerp van de architecten I.J. Breslou en K. Ooms. Kenmerkend voor het exterieur is de lijstgevel met sierlijke details, het klassieke balkon met krullende elementen aan de balustrade op de eerste verdieping en het trappetje naar de voordeur. De lichte kozijnen met sierlijke ornamenten vormen een mooi contrast met de zwarte bakstenen van het gebouw. Opvallend is dat de achterzijde van het gebouw niet zwart maar juist wit geverfd is. Aan de voorzijde is het gebouw drie ramen breed met en totaal van negen ramen en aan de achterzijde zijn er maar liefst veertien ramen.

Historie
De Tesselschadestraat is vernoemd naar de dichteres Maria Tesselschade Visscher (1594-1649). Maria is de dochter van Roemer Visscher, die haar bij haar geboorte deze naam gaf, omdat hij toen juist vele van zijn schepen bij Texel had verloren. De Roemer Visscherstraat is een zijstraat van de Tesselschadestraat.

Indeling
Het herenhuis is verdeeld over vijf verdiepingen, waarvan er drie beschikbaar zijn voor de verhuur. Via het statige trappetje in de voortuin is de voordeur op de beletage te bereiken. De ruime hal is voorzien van marmer. In de hal is ook het trappenhuis dat zowel naar het souterrain als naar de drie bovengelegen verdiepingen leidt.

De eerste, tweede en derde verdieping zijn ieder ingericht met twee of drie kantoorruimtes en een keuken of pantry. Op de derde verdieping is de indrukwekkende balkenconstructie van het dak zichtbaar aan de achterzijde. Kenmerkend op de verdiepingen zijn de grote raampartijen, klassieke plafondrozetten en -ornamenten, lage houten lambrisering op de wanden en klassieke marmeren schouwen.

Buitenruimte
De Tessel beschikt over een tuin aan de voorzijde die gelegen op het noorden van circa 42,2 m². De voortuin is bestraat en voorzien van een stalen hekwerk en poort en biedt voldoende gelegenheid om fietsen te parkeren. Het balkon op de beletage is circa 18,2 m² en voorzien van vernieuwde vlonders en een lichtblauwe stalen balustrade. De eerste verdieping beschikt aan de voorzijde over een balkon van circa 2 m².

Buurt + hotspots
Het herenhuis is gelegen in de Vondelbuurt in Amsterdam Oud-West zeer nabij één van de entrees van het Vondelpark. Het Vondelpark is het groene hart van de stad waar iedereen samenkomt om te sporten of te ontspannen tussen de middag of na een werkdag. Het zonovergoten terras van het renaissancistische Vondelparkpaviljoen, nu Vondelpark 3, blijft een prachtige plek voor een borrel of zakenlunch. Dit is dé wijk voor iedereen die houdt van ondernemen dichtbij de binnenstad.

Deze omgeving biedt, naast een exclusief woon- en leefklimaat, huisvesting aan onder andere prestigieuze reclamebureaus, advocatenkantoren en financiële dienstverleners. Daarnaast is het Leidseplein en de exclusieve winkelstraat Pieter Cornelisz Hooftstraat op loopafstand gelegen.

De Vondelbuurt zoals wij deze nu kennen heeft sinds de 19e eeuw een enorme transitie doorgemaakt. De wijk is vernoemd naar de dichter Joost van den Vondel. Kenmerkend zijn de vele bouwstijlen die hier zichtbaar zijn in het straatbeeld.

Bereikbaarheid
De Tessel is uitstekend bereikbaar met zowel eigen vervoer als met openbaar vervoer dankzij haar ligging nabij de Overtoom, één van de invalswegen van Amsterdam. Via deze invalsweg is de Ringweg A-10 (afslag S106) binnen enkele minuten autorijden bereikbaar. Op loopafstand is aan het Leidseplein de tramhalte van de lijnen 1,2,5 en 12 gelegen alsmede de halte voor diverse buslijnen. Hierdoor zijn de verschillende stadsdelen, het Centraal Station en Station Lelylaan eenvoudig te bereiken.

Parkeergelegenheid
Parkeren is mogelijk op de openbare weg middels betaling of een vergunningensysteem. Informatie over voorwaarden en mogelijkheden voor verkrijging van een (bedrijfs-) vergunning en eventuele wachttijd is op te vragen via de gemeente Amsterdam. Tevens is betaald parkeren mogelijk bij het naastgelegen Q-Park Byzantium aan de Tesselschadestraat 1 G.

Huurperiode
De tijdelijke periode bedraagt bij aanvang van de huurovereenkomst een minimale huurperiode van 4 maanden. Aanvullend heeft Verhuurder éénzijdig het recht de huurovereenkomst te beëindigen met een opzegtermijn van 4 maanden.

Bijzonderheden
• energielabel B
• tijdelijke verhuur
• nabij het Vondelpark

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 60.000 per jaar
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
Per direct beschikbaar

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
Voor 1906

Oppervlakten

Oppervlakte
293 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
3 bouwlagen
Voorzieningen
Te openen ramen, toilet, pantry, verwarming en kamerindeling

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
In woonwijk

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Tesselschadestraat 11

€ 60.000 /jr