Herengracht 498 1017 CB Amsterdam

€ 82.500 /jr

Omschrijving

Dit schitterende grachtenpand, Les 4 saisons, is gebouwd in 1667 en voldoet aan de hedendaagse maatstaven voor het gebruik als moderne kantoorruimte. Het pand is gelegen in het hart van Amsterdam, op de hoek van de Vijzelstraat en de Herengracht waar op 2 minuten lopen de Noord-Zuidlijn zich bevindt. De Amsterdamse Grachtengordel kenmerkt zich door een combinatie van wonen, werken en recreëren. In de directe omgeving zijn diverse bedrijven gevestigd evenals vele restaurants en winkels.

Indeling
In dit representatieve pand is momenteel nog ca. 310 m² beschikbaar voor verhuur, bestaande uit de tweede verdieping en derde verdieping.
Middels de gemeenschappelijke entree gelegen op de Herengracht komt u in de hal waar aan uw rechterkant de trap naar de bovenliggende verdiepingen bevindt. Aan de achterzijde is de lift die tot de 2e verdieping gaat. De 2e verdieping beschikt over een grote ruimte van ca. 85 m2 en 3 kleinere ruimtes van ca. 25 m2 per kamer. De derde verdieping heeft verschillende ruimtes die handig te gebruiken zijn als bel-kamer of bespreekkamer.

Ligging
Het pand is gelegen in het hart van Amsterdam, op de hoek van de Vijzelstraat en de Herengracht op een van de meest prominente zichtlocaties van de stad. De Amsterdamse Grachtengordel kenmerkt zich door een combinatie van wonen, werken en recreëren. In de directe omgeving zijn diverse gerenommeerde bedrijven gevestigd, maar ook vele restaurants, winkels, hotels etc.

Bereikbaarheid
Per openbaar vervoer: Door de centrale ligging en de directe nabijheid van de Leidsestraat en Vijzelstraat, is de bereikbaarheid per openbaar vervoer uitstekend. Door de Leidsestraat rijdt tramlijn 1, 2 en 5. In de Vijzelstraat stoppen tramlijn 16, 24 en 25. Beide hebben directe verbindingen met alle belangrijke trein- en metrostations in Amsterdam. Daarnaast zal de halte van de Noord-Zuid lijn op een steenworp afstand op korte termijn openen.

Per auto: De bereikbaarheid met eigen vervoer is uitstekend. De ringweg A10 is via de Piet Heintunnel en/of via de Vijzelstraat goed te bereiken

Bestemming
Kantoor en gedeeltelijk winkel.

Opleveringsniveau:
- Prachtige stadstuin;
- Stijlkamers;
- Kabelgoten voorzien van data en elektra;
- Lift;
- Airco installaties door het gehele gebouw;
- Glasvezel;
- Massief eikenhouten parket vloeren;
- Sanitair en pantry’s;
- Verlichtingsarmaturen;
- Afgewerkte muren.

Verhuurbaar Vloeroppervlak (VVO):
Het totale verhuurbare vloeroppervlak bedraagt circa 1.100 m². Er is thans nog ca. 310 m² beschikbaar.

Huurprijs
€ 82.500,00 per jaar.
*Huurprijs te vermeerderen met BTW en servicekosten.

Servicekosten
€ 40,- per m² per jaar, op voorschotbasis exclusief BTW.

Huurtermijn
n.o.t.k.

Huurbetaling
Per kwartaal vooruit.

Aanvaarding
Op korte termijn.

Huurprijsaanpassing
Jaarlijks, op basis van het Consumenten Prijsindexcijfer (CPI), reeks Alle Huishoudens (2006=100), zoals gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), voor het eerst 12 maanden na de huuringangsdatum.

Zekerheidstelling
Bankgarantie of waarborgsom ter grootte van minimaal drie maanden huur inclusief servicekosten en BTW.

Huurovereenkomst
Huurovereenkomst kantoorruimte en andere bedrijfsruimte niet ex artikel art. 7:320a BW volgens het model door de Raad voor Onroerende Zaken in februari 2015 vastgesteld.

Voorbehoud
Verhuur geschiedt onder voorbehoud gunning eigenaar/verhuurder. Verhuurder dient zijn algehele goedkeuring te geven aan de huurovereenkomst.

Energieprestatiecertificaat
Verhuurder beschikt niet over een energieprestatiecertificaat dan wel een gelijkwaardig document als bedoeld in het Besluit Energieprestatie Gebouwen en verhuurder zal deze documenten voor de oplevering ook niet aanvragen. Het betreft een Rijksmonument.

Bezichtiging
Na telefonische afspraak met ons kantoor.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 82.500 per jaar
Servicekosten
€ 40 per vierkante meter per jaar (21% BTW van toepassing)
Aangeboden sinds
4 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1667

Oppervlakten

Oppervlakte
310 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
2 bouwlagen
Voorzieningen
Mechanische ventilatie, liften, te openen ramen, kabelgoten, toilet, pantry, verwarming en kamerindeling

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
In woonwijk

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Herengracht 498

€ 82.500 /jr