Prinsengracht 13 1015 DK Amsterdam

€ 315 /m²/jaar

Omschrijving

Algemeen
De Prinsengracht is de derde en buitenste van de drie hoofdgrachten in Amsterdam. Tezamen vormen deze drie grachten de “Vierde uitleg” van de stad, een uitbreidingsproject dat in 1612 een aanvang nam en 50 jaar later gereed was. Na de voltooiing van het project was de stad vier maal zo groot geworden. Gedurende de 17e eeuw groeide de bevolking van Amsterdam van 50 000 tot 200 000 inwoners, waardoor Amsterdam de op twee na grootste stad ter wereld werd, na Londen en Parijs. In 2009 werd de Amsterdamse grachtengordel op de werelderfgoed lijst geplaatst. Aan het begin van de Prinsengracht ligt de Eenhoornsluis, een van de 16 sluizen die in de 17e eeuw rond de stad werden aangelegd om het waterniveau in de grachten te beheersen en om de stad te beschermen tegen de Zuiderzee. Amsterdam was een zeehaven en de Eenhoornsluis was een zeesluis. Dat is nog steeds zichtbaar: de vloeddeuren aan de buitenzijde zijn veel hoger dan de deuren aan de stadszijde. Die vloeddeuren moesten de stad beschermen tegen springtij en storm uit het noordwesten. De Zuiderzee had al veel overstromingen veroorzaakt. De laatste grote overstroming vond plaats in 1916. Om te voorkomen dat er nog meer overstromingen zouden komen, werd in 1935 de Afsluitdijk voltooid.

Het Object
Aan deze historische gracht nabij de Eenhoornsluis ligt het gebouw "De Prins". Dit statige grachtenpand aan de Prinsengracht 13 ligt nabij de Jordaan, de Haarlemmerstraat. Dan maakt deze levendige historische locatie een bron van inspiratie, werklust en ontspanning.

De te huren ruimte
De ruimte van circa 390 m² is lange tijd in gebruik geweest als kantoor. Maar de op één laag gelegen ruimte biedt zeker ook ruimte voor andere creatieve doeleinden. De entree heeft een representatieve uitstraling met witte wanden, marmeren vloertegels en passende verlichting. Voorts is de entree voorzien van een video-intercom systeem en de volledige ruimte is voorzien airconditioning. De aanwezige keuken is voorzien van een vaatwasser. Er is een wandgoot aangebracht voorzien van elektra, telefoon en glasvezelbekabeling voor supersnel internet.

Bestemming
De bestemming is gemengd -1. Daaronder valt onder meer:
- kantoren;
- kantoren met baliefunctie;
- voorzieningen met inbegrip van additionele horeca:, met uitzondering van kinderdagopvang en automatenhallen, en met inachtneming van het bepaalde in de artikelen 6.5.4 en 6.6.3;
- galeries;
Voor een uitgebreide toelichting op het bestemmingsplan verwijzen wij naar ruimtelijkeplannen.nl

Oppervlakte
De te verhuren ruimte heeft een oppervlakte van circa 390 m² vvo. Deelverhuur is in overleg mogelijk.

Bereikbaarheid
De bereikbaarheid van "De Prins" is uitstekend. Het Centraal Station ligt op circa 10 minuten loopafstand.

Parkeren
Betaald op de openbare weg

Huurprijs
€ 315,-- per m² per jaar te vermeerderen met omzetbelasting

Voorschot servicekosten
€ 28.-- per m² per jaar te vermeerderen met omzetbelasting

Huurbetaling
Per kwartaal vooruit

Huurtermijn
5 + 5 jaar

Waarborgsom/bankgarantie
ter grootte van 3 maanden huur, servicekosten en omzetbelasting

Disclaimer
Dit document is gebaseerd op materiaal waarvan Dutch Property Advisors B.V. van mening is dat het betrouwbaar moet worden geacht. Hoewel Dutch Property Advisors B.V. bij de samenstelling hiervan de nodige zorgvuldigheid heeft betracht, kunnen feitelijke onjuistheden niet worden uitgesloten. Dutch Property Advisors B.V. sluit dan ook elke aansprakelijkheid uit die mogelijk voortvloeit uit het gebruik van de in dit document opgenomen informatie.

Meer informatie: deprinsverhuur.nl

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 315 per vierkante meter per jaar
Servicekosten
€ 28 per vierkante meter per jaar (21% BTW van toepassing)
Aangeboden sinds
7 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
Per direct beschikbaar

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
Voor 1906

Oppervlakten

Oppervlakte
390 m² (in units vanaf 190 m²)

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag
Voorzieningen
Airconditioning, inbouwarmaturen, te openen ramen, kabelgoten, systeemplafond, toilet, pantry en verwarming

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern en aan vaarwater
Bereikbaarheid
Busknooppunt op 500 m tot 1000 m, metroknooppunt op 500 m tot 1000 m, NS Intercitystation op 500 m tot 1000 m, Tramhalte op 500 m tot 1000 m en tramknooppunt op 500 m tot 1000 m

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Prinsengracht 13

€ 315 /m²/jaar