Middenweg 189 H 1098 AN Amsterdam

€ 650.000 k.k.

Omschrijving

OBJECT

Multifunctionele kantoorruimte met kelder/souterrain en achtergelegen tuin gelegen in de populaire Watergraafsmeer (stadsdeel Oost) aan de Middenweg. Voordat het advocatenkantoor zich hier vestigde was het pand in gebruik bij de Spaarbank voor de stad Amsterdam. De bijgevoegde foto dateert uit 1969. In de kelder bevindt zich nog de bankkluis. De ruimte dient te worden gemoderniseerd.

LIGGING

De kantoorruimte ligt op een uitstekende plek aan de Middenweg welke een belangrijke invalsweg is vanaf de A10 naar het centrum van de stad. De tram stopt praktisch voor de deur en het Amstelstation ligt op ca. 5/6 minuten fietsafstand.

Op loopafstand bevindt zich het Christiaan Huygensplein met een grote diversiteit aan winkels. Daarnaast vindt men hier diverse restaurants en het park Frankendael ligt nagenoeg aan de overzijde van de weg.

BESTEMMING

Volgens het vigerende bestemmingsplan ‘Middenmeer I en II, vastgesteld op 15 maart 20211, is de bestemming ; Gemengd-2 bestemd voor;
Detailhandel, consument verzorgende dienstverlening en maatschappelijke dienstverlening, zakelijke dienstverlening, kantoren, bedrijven categorie I en maatschappelijke voorzieningen.

Het Gemeentebestuur heeft de bevoegdheid hier van af te wijken ten behoeve van een aanduiding van wonen maar heeft aangegeven dit op deze locatie nu niet wenselijk te vinden. Een verzoek hiertoe is recentelijk afgewezen. De plannen en tekeningen hiertoe zijn bij ons op te vragen.

Daarnaast is het toegestane gebruik zoals beschreven in de akte van erfpacht en de splitsingsakte van toepassing. De splitsingsakte geeft een toegestaan gebruik aan als kantoor- en praktijkgelegenheden dan wel voor de vestiging van een door de Gemeente toe te laten vestiging van een bedrijf wat niet in strijd is met hinderwetbepalingen. Een bedrijfsruimte op het gebied van erotiek of in strijd met goed zeden is niet toegestaan. Enig ander gebruik van een appartementsrecht is slechts mogelijk na vooraf te verkrijgen schriftelijke toestemming van de vergadering van appartementseigenaars.
De privaatrechtelijke bestemming volgens de erfpacht voorwaarden is kantoorruimte.

OPPERVLAKTE

Het totale object heeft een oppervlakte van ca. 187 m² verhuurbaar vloeroppervlak en is als volgt verdeeld:

Souterrain/kelder ca. 93 m²
Beletage ca. 94 m²

PARKEREN

Op openbaar terrein aan weerszijde van de Middenweg en zijn voldoende betaalde parkeermogelijkheden evenals in de zijstraten.

VOORZIENINGEN

Tot de voorzieningen behoren o.a.:
- kamerindeling beletage
- inbouwverlichting
- pantry
- toilet
- centrale verwarming middels radiatoren
- 2x airco-unit
- grote kluis in kelder

WIJZE VAN OPLEVERING

Het object zal worden verkocht en geleverd “as is, where is”, dat wil zeggen in de staat ten tijde van de (op)levering met alle aan het object verbonden rechten en plichten, alsmede eventuele zichtbare en onzichtbare gebreken en zonder garantie van enige soort, waaronder die met betrekking tot technische, bouwkundige, juridische, milieukundige, huur of feitelijk gebruik en/of commerciële aspecten van het verkochte. Koper aanvaardt uitdrukkelijk het risico voortvloeiende uit de “as is, where is” koop en levering.

Het pand heeft momenteel een energielabel G. De energieadviseur heeft een rapportage bijgesloten en advies gegeven hoe te komen tot het in 2023 verplichte label C.

KADASTRALE GEGEVENS

Het betreft hier het appartementsrecht, rechtgevend op het uitsluitend gebruik va de kantoorruimte gelegen in de kelder en op de begane grond alsmede de tuin en het erf, plaatselijk bekend als (1098 AN) Amsterdam, Middenweg 189-huis, kadastraal bekend Gemeente Watergraafsmeer, sectie B complexaanduiding 4626 A appartementsindex 1, uitmakende het 1/3 aandeel in de gemeenschap bestaande uit:
- het voortdurende recht van erfpacht van een perceel grond, gelegen aan de Middenweg te Amsterdam, eigendom van de Gemeente Amsterdam, met de recht van de erfpachter op de zich op de grond bevindende opstal, plaatselijk bekend als Middenweg 187-189 te (1098 AN) Amsterdam,
- het voortdurend recht van erfpacht van een perceel grond, gelegen aan de Middenweg te Amsterdam, eigendom van de Gemeente Amsterdam, met de rechten van de erfpachter op de zich op de grond bevindende opstal, ten tijde van de splitsing in appartementsrechten kadastraal bekend als gemeente Watergraafsmeer, Sectie B nummer 2277 en 2127, groot resp. 157 m² en 7 m².

ERFPACHT

- Voortdurend recht van erfpacht
- privaatrechtelijke bestemming:
- aanvang tijdvak: 16 juni 2003
- Einddatum huidig tijdvak: 15 juni 2053
- Canon afgekocht tot 15 juni 2053

ZAKELIJKE LASTEN

WOZ eigenaarsdeel 2021: € 437,60
Rioolrecht 2021 : € 138,33 per jaar
VVE bijdrage : NVT
Premie opstalverzekering: € 571,47 (aandeel kantoor 1/3)

VVE

In de splitsingsakte is geregeld dat ieder verantwoordelijk is voor het eigen appartementsrecht voor wat betreft gevelonderhoud, schilderwerk etc. Bij mankementen gaan eigenaren met elkaar in overleg. De premie opstalverzekering wordt onderling verdeeld met de eigenaar van de appartementen op de verdieping.

FUNDERING

Geen informatie bekend aan verkoper, behoudens die uit het dataportaal van de Gemeente Amsterdam.

Deze informatie is vrijblijvend en niet meer dan een uitnodiging om in onderhandeling te treden. Aan de inhoud van deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 650.000 kosten koper
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
14 januari 2022
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
Per direct beschikbaar
Eigendomssituatie
Eigendom belast met erfpacht en opstal (afgekocht tot 15-6-2053)

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1928

Oppervlakten

Oppervlakte
187 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
2 bouwlagen
Voorzieningen
Te openen ramen, toilet, pantry, verwarming en kamerindeling

Energie

Energielabel
G

Omgeving

Ligging
Winkelcentrum en in woonwijk

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Middenweg 189 H

€ 650.000 k.k.