Thomas R. Malthusstraat 1-3 1066 JR Amsterdam

€ 225 /m²/jaar

Omschrijving

OBJECT:
Adam Smith Building is niet zomaar een gebouw, volgens welke norm dan ook. Het combineert een hoogbouw en een laagbouwgedeelte. Deze twee bouwdelen zijn met elkaar verbonden door een ruime ontvangsthal, atrium en diverse looppaden. Er zijn in totaal 13 verdiepingen met eersteklas functionele en stijlvolle kantoorruimten.
Het gebouw en de vloeren zijn volledig gerenoveerd met hoogwaardige afwerkingsmaterialen. Daarnaast vergemakkelijkt een kentekenherkenningssysteem de beveiliging en gemakkelijke doorgang naar de parkeergarage onder het gebouw en het aangrenzende parkeerdek.

Adam Smith Building is gebouwd in 2002 en ontworpen door Aukett Associates Europe. Het wordt gekenmerkt door een gevarieerde gevel met grote ramen, balkons, terrassen en glazen gevels, waarvan sommige zelfs 2 verdiepingen beslaan. Adam Smith Building is een echte blikvanger. De 13 verdiepingen torenen uit boven de omgeving. Er zijn echter meer onderscheidende kenmerken: ruime eersteklas kantoorruimten, vergaderruimten, een eigen restaurant, café en supermarkt zorgen er samen voor dat het gebouw voldoet aan alle hedendaagse eisen en wensen van gebruikers. Dit alles is te vinden op een prominente locatie langs de snelweg A4. Adam heeft het allemaal.

Adam Smith Building is gevestigd op het bedrijventerrein Riekerpolder. Rieker Business Park is een relatief nieuwe kantoorlocatie en heeft een internationale allure. Het Rieker Business Park is een van de herkenningspunten van Amsterdam vanwege de prominente ligging naast de snelweg A4, ingeklemd tussen Amsterdam en Schiphol en
op een steenworp afstand van het financiële district van Amsterdam. Elke dag passeren 215.000 auto’s en maken het Adam Smith-gebouw een zeer erkend herkenningspunt voor mensen die Amsterdam in of uit rijden.

Rieker Business Park is erg populair bij creatieve ondernemers en techbedrijven, veel van internationale bekendheid. Hier hebben ze de ruimte om hun vele kantoren en afdelingen bij elkaar te brengen. Zo zijn hier verschillende grote internationale organisaties gevestigd zoals Atradius, PwC, Monsterboard, Brunel en IBM, evenals het luxe viersterren designhotel Artemis, sportcentrum in B Amsterdam waar men de populaire sport padel kan beoefenen.

OPPERVLAKTE:
Voor verhuur is momenteel het volgende metrage beschikbaar in het gebouw:
6e verdieping (Unit 6.07) - ca. 552 m² v.v.o. kantoorruimte

PARKEREN:
Het gebouw beschikt over een parkeergarage en een parkeerdek. Er zijn 6 parkeerplaatsen voor verhuur beschikbaar.

HUURPRIJZEN:
Kantoorruimten: € 225,- per m² v.v.o. per jaar;
Parkeerplaatsen: € 2.250,- per parkeerplaats per jaar.
Servicekosten: € 50,- per m² v.v.o. per jaar, te vermeerderen met BTW als verrekenbaar voorschot.

HUURPERIODE:
Door partijen nader te bepalen. Het betreft een onderhuursituatie. Huidig huurder heeft een huurovereenkomst tot en met 31 mei 2024.

BESCHIKBAARHEID:
Per direct.

OPLEVERINGSNIVEAU:
Representatieve entree (recent volledig gerenoveerd) met aanvullende faciliteiten, zoals:
- Receptiediensten;
- Coffee corner Adam’s Café;
- Bedrijfsrestaurant WeCanteen;
- Supermarkt Adam’s market;
- Vergaderfaciliteiten;
- Informele overlegplekken;
- Liften;
- Afgesloten parkeergarage en parkeerdek.

Kantoorruimte
De kantoorruimte wordt opgeleverd onder andere voorzien van:
- Systeemplafond inclusief verlichtingsarmaturen;
- Pantry;
- Vloerbedekking;
- 2 Vergaderruimten met glazen scheidingswanden;
- Kabelgoten voorzien van elektra- en databekabeling*;
- Meubilair*.

* Databekabeling en meubilair ter overname.

BEREIKBAARHEID:
Door de nabijheid van de snelweg en het centrum van Amsterdam is de locatie goed bereikbaar met auto, fiets en openbaar vervoer.

Per auto:
Adam Smith Building is gemakkelijk te bereiken via de ring A10, afrit Sloten (S107) of via afrit A4 Sloten (Anderlechtlaan). Snelweg A9 is met de auto binnen enkele minuten bereikt. Binnen 10 minuten sta je op Schiphol Airport.

Per openbaar vervoer:
De bereikbaarheid wordt ook versterkt door de Rieker Circle Line die het metrostation Henk Sneevlietweg, Amsterdam verbindt met verschillende hoofdhaltes in de omgeving. Deze busdienst wordt beheerd door de GVB als buslijn 68 en rijdt elke 8 minuten van maandag tot en met vrijdag.

Naast buslijn 68 verbindt de Rieker Airport Transfer Line Riekerpolder met de Anderlechtlaan. Vanaf daar vertrekken er elke 8 minuten bussen die de Riekerpolder verbinden met Hoofddorp, Leiden, Den Haag en Rotterdam. Deze busdienst, die wordt beheerd door de GVB als buslijn 267, rijdt elke 15 minuten tijdens de spitsuren van maandag tot en met vrijdag.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 225 per vierkante meter per jaar
Servicekosten
€ 50 per vierkante meter per jaar (21% BTW van toepassing)
Aangeboden sinds
4 maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
Per direct beschikbaar

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
2002

Oppervlakten

Oppervlakte
552 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
13 bouwlagen
Voorzieningen
Airconditioning, topkoeling, mechanische ventilatie, inbouwarmaturen, liften, kabelgoten, systeemplafond, pantry en verwarming

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Bedrijventerrein en kantorenpark
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, busknooppunt op minder dan 500 m, metrohalte op 500 m tot 1000 m, metroknooppunt op 500 m tot 1000 m, NS Intercitystation op 500 m tot 1000 m, snelwegafrit op minder dan 500 m en tramknooppunt op 500 m tot 1000 m
Lokale voorzieningen
Bank op 500 m tot 1000 m

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Thomas R. Malthusstraat 1-3

€ 225 /m²/jaar