Willem Fenengastraat 16 1096 BN Amsterdam

Huurprijs op aanvraag

Omschrijving

DE LOCATIE
Overamstel is een inspirerende locatie in Amsterdam die sterk in ontwikkeling is. Het gebied heeft groen, diverse voorzieningen en een steeds sterker wordende 'mixed' functie (wonen/werken). Uitstekend aan te rijden en dat allemaal binnen de ring van Amsterdam. Onder andere WeTransfer, Picnic, Warner Brothers en Qmusic vestigde zich recent in Overamstel.

DE AMBITIE
De gemeente Amsterdam heeft, in samenwerking met diverse eigenaren, een toekomstvisie ontwikkeld voor Overamstel. Het is de ambitie dit gebied de komende jaren te transformeren van een ouderwets industrieterrein naar een inspirerend gemengd woon- en werkgebied. Aan de ene kant zal Overamstel door diverse ontwikkelingen dichter bebouwd worden, terwijl er aan de andere kant juist ruimte wordt gereserveerd voor groen.

BEREIKBAARHEID
Het gebied is uitstekend bereikbaar met de auto, het openbaar vervoer, op de fiets en zelfs per boot. De reistijd naar Schiphol is maar 20 minuten, Utrecht 30 minuten en hartje Amsterdam ligt op slechts 10 minuten reisafstand.

Auto:
Het gebouw is per auto uitstekend te bereiken via de A1, A2 en de ring A10.

Openbaar vervoer:
Diverse metroverbindingen zorgen tevens voor een uitstekende bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Vanaf NS station Amsterdam Centraal en NS station Amstel is het gebouw het beste te bereiken met sneltram 51 en de metrolijnen 54 en 53 waarvan de halte Overamstel zich slechts op 3 minuten loopafstand. Vanaf Overamstel is het slechts 2 stops naar de Zuidas. Tevens is er een directe verbinding met NS station Sloterdijk via metrolijn 50 vanaf halte Overamstel.

HET ONTWERP
De inspiratie voor het gebouwontwerp is ontleend aan de omgeving. De directe ligging aan het water, de vergezichten over Amsterdam vanaf de verdiepingen en het rauwe, creatieve karakter van de directe omgeving maken dit tot een unieke locatie. Vandaar de keuze voor strakke vormen en robuuste materialen als glas, staal, hout en beton.

HET VOLUME
Het gebouwvolume (ca. 16.500 m2) bestaat uit 12.500 m² kantoorruimte en garage met fietsenstalling. Het complex is opgedeeld in een grote onderbouw (de 'plint') met een afmeting van ca. 3.500 m2 bvo met daar bovenop 2 bouwdelen van elk 5 respectievelijk 7 verdiepingen. De onderbouw is ruim 7 meter hoog en biedt de mogelijkheid om extra faciliteiten te huisvesten, zoals lobby's, restaurants e.d.. De gevel van de plint is aan 3 zijden volledig transparant, waardoor een sterke samenhang tussen de omgeving en het gebouw wordt gecreëerd. Het dak van de plint biedt ruimte aan een royale daktuin van 1.350 m2 met uitzicht over het water. Tevens kan er aan de noordwestzijde van het gebouw een terras worden gerealiseerd dat direct aan het water ligt.

PARKEREN
Parkeergarage voor 90 parkeerplaatsen alsmede een fietsenkelder met fietslift.

PLATTEGRONDEN
Door het ontbreken van kolommen en de positionering van trappen en liften in het midden van de vloeren, is de indeling van het gebouw flexibel. Hierdoor zijn er verschillende indelingsmogelijkheden, zoals 'open' werkvloeren, kamers of een combinatie van deze twee opties. Daarnaast worden alle vloeren voorzien van een royale hoeveelheid daglicht en hebben deze een adembenemend uitzicht. Tenslotte heeft elke vloer een balkon rondom, zodat alle kamers beschikken over een buitenruimte en uitzicht hebben over het water en over Amsterdam. Het gebouw beschikt in totaal over ca. 3.500 m² balkon en buitenruimtes.

HUURPRIJS
Op aanvraag.

OPLEVERING
In overleg.

HUUUROVEREENKOMST
Volgens het model van verhuurder, welk model gebaseerd is op de huurovereenkomst kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a volgens het ROZ model 2015.

BTW
Over de huurprijs en servicekosten wordt BTW in rekening gebracht. Bij het vaststellen van de huurprijzen is ervan uitgegaan dat de huurder voor minimaal 90% BTW belaste prestaties in het gehuurde verricht.

VOORBEHOUD
Deze informatie is geheel vrijblijvend en houdt slechts een uitnodiging in tot het doen van een voorstel. Een overeenkomst kan pas tot stand komen na uitdrukkelijke en schriftelijke instemming door verhuurder.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
Huurprijs op aanvraag
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Nieuwbouw
Bouwperiode
2011-2020

Oppervlakten

Oppervlakte
12.500 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
7 bouwlagen

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Bedrijventerrein, kantorenpark, in woonwijk en aan vaarwater
Bereikbaarheid
Metrohalte op minder dan 500 m en Tramhalte op minder dan 500 m

Parkeergelegenheid

Parkeerplaatsen
90 overdekte parkeerplaatsen

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Willem Fenengastraat 16

Huurprijs op aanvraag