Amstelplein 6 1096 BC Amsterdam

€ 390 /m²/jaar

Omschrijving

Object
De Mondriaan Toren is gelegen direct aan de rivier de Amstel, aan het Amstelplein 6 te Amsterdam. De kantoortoren is een hoogwaardige en opvallende locatie en omvat in totaal circa. 24.871 m² VVO kantoorruimte, verdeeld over 30 verdiepingen. Met een hoogte van 120 meter is de Mondriaan Toren een echt icoon welke, samen met de Rembrandttoren en de Breitnertoren, bijdraagt aan de skyline van Amsterdam.

Vanaf 1 februari komt er circa 8.500 m² VVO kantoorruimte beschikbaar verdeeld over de 17e tot en met de 30e verdieping. De verdiepingen van de Mondriaan Toren hebben verschillende groottes, variërend van 232 m² tot 951 m² VVO kantoorruimte. De verdiepingen zijn gemakkelijk in te delen gezien de rechthoekige vorm rondom de centrale kern. De centrale kern is voorzien van 7 liften, trappenhuizen en gescheiden sanitair groepen per verdieping. Doordat de vloeren rondom voorzien zijn van grote raampartijen heeft elke verdieping veel natuurlijk lichtinval en een fenomenaal uitzicht over geheel Amsterdam. Het kantoorgebouw beschikt tevens over energielabel A.

Op de begane grond heeft de Mondriaan Toren een ruimte entree voorzien van een koffiebar, informele overlegplekken en receptiediensten. Tevens is The Office Operators gevestigd in De Mondriaan Toren waar tegen een vergoeding vergaderruimtes kunnen worden geboekt. Ook heeft het gebouw een ondergelegen parkeergarage en fietsenstalling. De parkeergarage is voorzien van elektrische laadpunten. De parkeernorm die wordt gehanteerd is 1:100 m².

Vloeroppervlakte
17e verdieping ca. 951 m²
18e verdieping ca. 948 m²
19e verdieping ca. 942 m²
20e verdieping ca. 951 m²
21e verdieping ca. 951 m²
22e verdieping ca. 951 m²
233 verdieping ca. 670 m²
24e verdieping ca. 873 m²
25e verdieping ca. 769 m²
29e verdieping ca. 248 m²
30e verdieping ca. 232 m²
Totaal ca. 8,486 m² VVO kantoorruimte.

Locatie
De Mondriaan Toren is uitzonderlijk goed gelegen, direct naast metro- en treinstation de Amstel, nabij de ringweg A10, direct aan rivier de Amstel en nabij het centrum van Amsterdam. In de nabijheid van De Mondriaan Toren zijn meerdere voorzieningen gevestigd zoals sportfaciliteiten (o.a. sup en kanoverhuur, Sportcity), restaurants (o.a. Blooker, Riva, George Marina, Dauphine) en hotels (o.a. Meininger Hotel, Hotel V).

In Amstel/Omval hebben meerdere grote gerenommeerde partijen hun kantoor gevestigd. Dit zijn grote tech-bedrijven zoals Uber, Amazon, Philips, ParkBee en Ebay/Marktplaats, maar ook grote Nederlandse bedrijven zoals de Rabobank, De Nederlandse Bank en DeGiro.

Naast de vestiging van grote kantoorgebruikers kenmerkt het gebied zich ook steeds meer door de mix van wonen, werken en vrije tijd. In de afgelopen jaren zij meerdere nieuwbouwprojecten opgeleverd. Recent opgeleverde kantoorontwikkelingen zijn o.a. Amsteldok langs de Amstel en The Cloud aan de Mr. Treublaan 7. Nieuwbouw woon-ontwikkeling zijn o.a. de Amstel Tower en HAUT. Door de uitstekende ligging, de diversiteit aan voorzieningen in de buurt en de toevoeging van woningen in het gebied, heeft de Amstel/Omval en omgeving in alle opzichten een steeds populairdere reputatie gekregen.

Openbaar vervoer
Dankzij de ligging op ca. 2 minuten loopafstand van metro en intercity Station Amsterdam Amstel, is de Mondriaan Toren met het openbaar vervoer (trein, metro, tram en bus) uitstekend te bereiken. Vanaf Station Amsterdam Amstel is Amsterdam Centraal Station (7 minuten), de luchthaven Schiphol (21 minuten) en Utrecht Centraal Station (18 minuten) gemakkelijk te bereiken.

Eigen vervoer
De Mondriaan Toren is uitstekend te bereiken met de auto, via de Gooiseweg is de ringweg A10 binnen 5 minuten te bereiken. Via de A10 zijn de A1 (Amsterdam-Amersfoort), en de A2 (Utrecht-Amsterdam) gemakkelijk te bereiken.

Opleveringsniveau
De kantoorvloeren worden in gerenoveerde status opgeleverd, onder andere voorzien van:
Representatieve entree per verdieping;
Gescheiden toiletgroepen per verdieping;
Geschilderde muren (wit);
Mechanische ventilatie;
Bezettingscapiciteit van 1 persoon per 8 m²;
Klimaatplafonds;
inclusief LED-verlichtingsarmaturen;
Computervloeren;
Sprinklerinstallatie;
Zonwerende beglazing.

Voorzieningen
Het kantoorgebouw biedt de volgende voorzieningen:
Ruime gerenoveerde entree;
Ruime parkeergarage voorzien van laadpalen;
Overdekte fietsenstalling;
Personenliften (6) en goederenlift (1);
Koffiebar;
Supermarkt (nader te bepalen);
Restaurants.

Huurprijs
Kantoorruimte
Vanaf € 390,- per m² VVO per jaar.

Parkeerplaatsen
€3.500,00 per parkeerplaats per jaar.

Huurprijzen dienen te worden vermeerderd met BTW.

Servicekosten
Nader te bepalen.

Huuringangsdatum
Februari 2022.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 390 per vierkante meter per jaar
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
3 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
Beschikbaar per 1-2-2022

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
2001

Oppervlakten

Oppervlakte
8.486 m² (in units vanaf 232 m²)

Indeling

Aantal bouwlagen
11 bouwlagen

Energie

Energielabel
A 1,06

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.