Rigakade 20 1013 BC Amsterdam

€ 195 /m²/jaar

Omschrijving

Gelegen in de Houthavens op de Imagewharf campus staat dit prachtige en iconische complex bestaande uit 3 kantoorgebouwen. De hoogwaardig afgewerkte turn-key unit kenmerkt zich door haar moderne industriële look and feel met grote openslaande deuren naar het terras. De beschikbare ruimte op de 3e verdieping is hoogwaardig afgewerkt met een hoog industrieel plafond, houten vloer en luxe LED-verlichting. Verder kenmerkt het complex zich door haar dynamische omgeving en grote mode en film gerelateerde huurders.

Het object heeft een totale metrage van 7.841 m² v.v.o en is bedoeld als multi-tenant en multifunctioneel kantoorgebouw in de creatieve en ambachtelijke sector. Voor de verhuur is circa 800 m² v.v.o. kantoorruimte beschikbaar op de 3e verdieping met 2 parkeerplaatsen. Deelverhuur is mogelijk vanaf circa 250 m². Het betreft een onderhuursituatie van een zittend huurder met een langlopende huurverplichting.

Imagewharf is de nieuwe creatieve hub in de Amsterdamse Houthavens, op steenworp afstand van de Jordaan. Deze ontwikkeling in het hart van de Houthavens is opgezet als een campus, waarbij de huurders de mogelijkheid hebben om te profiteren van de gezamenlijke voorzieningen, zoals food & beverage, expressie- en presentatieruimtes, glasvezel internet, e-cars en e-bikes, een stadspark en daktuinen.

De Amsterdamse Houthaven is door zijn indrukwekkende architectuur en prachtige ligging aan ’t IJ uitgeroeid tot een uniek gebied binnen de gemeente Amsterdam. In het gebied zijn onder andere Tommy Hilfiger Europe, Hugo Boss Benelux, Rijnboutt Architecten, Dentsu Aegis, Brandt & Levie, Barts, Diesel en Calvin Klein gevestigd. Mede door het ontwikkelde bedrijventerrein bevinden zich in de nabije omgeving eveneens Moxy hotel, brouwerij de Parel, het DOK Amsterdam, restaurant ZA en Lars.

BEREIKBAARHEID
Per auto:
Het object is eenvoudig te bereiken vanaf de A10 vanuit alle richtingen.

Per openbaar vervoer:
De bereikbaarheid met het openbaar vervoer is hier zeer goed. Zo gaan iedere 15 minuten de bussen 22 en 48, die je binnen 20 minuten vanaf het Centraal Station en Station Sloterdijk naar deze locatie brengen.

Per fiets:
De locatie is ook uitstekend bereikbaar per fiets. Binnen 15 minuten fietsen bevindt u zich op het Centraal Station en Station Sloterdijk. De Spaarndammerbuurt, Jordaan en de Haarlemmerbuurt liggen eveneens op een kwartiertje fietsafstand.

VLOEROPPERVLAKTE
Voor de verhuur is momenteel circa 800 m² v.v.o. kantoorruimte beschikbaar op de 3e verdieping. Deelverhuur is mogelijk vanaf circa 250 m².

PARKEREN
Bij de beschikbare kantoorruimte horen 2 parkeerplaatsen.

HUURPRIJS
Kantoorruimte: € 195,- per m² v.v.o. kantoorruimte per jaar, te vermeerderen met servicekosten en BTW.
Parkeren: € 2.500,- per parkeerplaats per jaar, te vermeerderen met BTW.

VOORSCHOT SERVICEKOSTEN
€ 35,- per m² v.v.o. kantoorruimte per jaar, te vermeerderen met BTW

BESCHIKBAARHEID
Per direct.

OPLEVERNIVEAU
De ruimte wordt in de huidige turn-key staat opgeleverd, welke onder andere voorzien is van:
- Hoogwaardig industrieel plafond;
- Houten vloer;
- LED-verlichting;
- Openslaande deuren naar het balkon;
- Hoogwaardige scheidingswanden met stalen frames en glas;
- Personen en goederenlift;
- Receptie;
- Mogelijkheid tot opslag;
- Hoogwaardige klimaatinstallatie;
- Lift;
- Luxe toiletgroepen;
- Twee hoogwaardige pantry’s.

HUURTERMIJN
Dit betreft een onderhuur situatie waarbij het gehuurde voor een minimale huurtermijn van 5 jaar gehuurd kan worden of langer.

OPZEGTERMIJN
12 maanden voor het einde van een huurtermijn.

DUURZAAMHEID
Energielabel A.

BETALINGEN
Betaling van huur en de hiervoor verschuldigde BTW per maand vooruit te voldoen.

ZEKERHEIDSSTELLING
Een waarborgsom of bankgarantie ter grootte van 3 maanden huur, te vermeerderen met de daarover verschuldigde servicekosten en BTW.

BTW
Huurder verklaart het gehuurde voor tenminste 90% te zullen gebruiken voor prestaties die recht geven op aftrek van omzetbelasting. Indien huurder op enig moment niet meer aan het criterium voldoet, zal er van rechtswege sprake zijn van omzetbelasting vrijgestelde verhuur. Alsdan wordt de overeengekomen kale huurprijs, exclusief omzetbelasting, zodanig verhoogd dat het voor verhuurder ontstane financiële nadeel wordt gecompenseerd.

BIJZONDERHEDEN
Huurovereenkomst kantoorruimte en andere bedrijfsruimte ex art. 7:230a BW volgens het model van de Raad voor Onroerende Zaken versie februari 2015.

HUURPRIJSAANPASSING
Jaarlijks, op basis van de wijziging van het maandprijs-indexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-totale bestedingen (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek.

VOORBEHOUD
De vermelde informatie is van algemene aard en is niet meer dan een uitnodiging om in onderhandeling te treden. Aan de inhoud van deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 195 per vierkante meter per jaar
Servicekosten
€ 35 per vierkante meter per jaar (21% BTW van toepassing)
Aangeboden sinds
8 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
Per direct beschikbaar

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
2018

Oppervlakten

Oppervlakte
800 m² (in units vanaf 250 m²)

Indeling

Aantal bouwlagen
1 bouwlaag
Voorzieningen
Mechanische ventilatie, inbouwarmaturen, liften, te openen ramen, kabelgoten, systeemplafond, toilet, pantry, verwarming en kamerindeling

Energie

Energielabel
A

Omgeving

Ligging
Bedrijventerrein, kantorenpark en havengebied
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, metrohalte op 2000 m tot 3000 m, NS Intercitystation op 2000 m tot 3000 m, snelwegafrit op 2000 m tot 3000 m en Tramhalte op 1000 m tot 1500 m

Parkeergelegenheid

Parkeerplaatsen
2 niet-overdekte parkeerplaatsen
Parkeerkosten
Vanaf € 2.500,- per parkeerplaats per jaar (21% BTW van toepassing)

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Rigakade 20

€ 195 /m²/jaar