Raadhuisplein 1 4147 AN Asperen

€ 995.000 k.k.

Omschrijving

Karakteristieke kantoorvilla op een prachtige locatie te Asperen.

Algemeen:
Op een ruim perceel van ca. 1.100 m² bevindt zich het (voormalige) Raadhuis van de gemeente Lingewaal (thans West Betuwe). Dit gemeentelijke monument is een karakteristieke villa van ca. 495 m² uit 1893, prachtig gesitueerd in het park, uitkijkend op de vijver en is verdeeld over 4 verdiepingen.
In 1893 is de villa gebouwd op de plaats van het voormalige kasteel van Asperen. Na 1952 is het in gebruik genomen als Raadhuis en ambtswoning voor de burgemeester. In 1977 is de villa gerestaureerd en in zijn geheel tot Raadhuis ingericht.
De kantoorvilla is te bereiken middels een prachtige oprijlaan, in eigendom van de gemeente en is prominent gelegen in de dorpskern van Asperen tegenover de Nederlands Hervormde Kerk Asperen. Een belangrijk detail van de villa is de ‘groene’ ligging.

Ligging:
De woonplaats Asperen, met stadsrechten, maakt onderdeel uit van de gemeente West Betuwe en is gelegen op ongeveer 2 km afstand van de stad Leerdam. Asperen kent een inwoneraantal van 3.205 personen (per 1 januari 2021), verdeeld over circa 1.240 huishoudens en heeft een totale oppervlakte van circa 402 hectare, waarvan 380 hectare land en 23 hectare water. Asperen maakt daarnaast ook onderdeel uit van de Hollandse Waterlinie en is gelegen aan de rivier de Linge, die met 108 km lengte de langste rivier van Nederland is. Het gebied rondom de Linge is het meest populair voor haar natuurbeleving, recreatie en toerisme.

Bereikbaarheid:
Asperen is gelegen in het gebied tussen de rijkswegen A2, A15 en A27 en is gemakkelijk bereikbaar via de provinciale wegen N484, N327 en N848. De rijafstand tot de A2 is circa 15 minuten, tot de A15 circa 6 minuten en de A27 is te bereiken binnen circa 18 minuten.
Via een busverbinding is het NS-station Leerdam binnen 10 minuten bereikbaar.

Kadastrale gegevens:
Gemeente: Asperen
Sectie: A
Nummer: 2344 (gedeeltelijk)
Grootte: ca. 1.100m²
Definitieve opmeting door het Kadaster vindt nog plaats

De kantoorvilla is aangewezen als een gemeentelijk Beschermd Monument.

Bestemmingsplan:
Op grond van de vigerende beheersverordening Asperen (inwerkingtreding per 01-06-2017), overgenomen uit bestemmingsplan “kern Asperen”, heeft de villa een maatschappelijke bestemming.

De grond en panden zijn bestemd voor sociale, maatschappelijke, educatieve en openbare dienstverlening. Hieronder valt onder andere: gezondheidszorg, zorg en welzijn, jeugd/kinderopvang, onderwijs, religie, uitvaart, bibliotheek, openbare dienstverlening, verenigingsleven, gevangeniswezen en/of defensie/militaire zaken.

De gemeente West Betuwe heeft reeds aangegeven mee te willen werken aan een wijziging van de bestemming naar wonen, werken (kantoor/praktijk) of een combinatie van beide. Voor het verkrijgen van een nieuwe bestemming dient de normale planologische procedure doorlopen te worden.

Verkoper heeft reeds de bestemmingsplanprocedure opgestart.

Onderzoeken:
Ten behoeve van de verkoop zijn diverse onderzoeken uitgevoerd, op aanvraag zijn deze onderzoeken beschikbaar.

Opleveringsniveau:
Het verkochte wordt opgeleverd "as is, where is", leeg en ontruimd.

Voorwaarden:
Vraagprijs: € 995.000,- kosten koper (bij een overdracht in 2022 geldt nog het tarief van 8% overdrachtsbelasting, vanaf 1 januari 2023 zal dit tarief worden verhoogd)
Aanvaarding: in overleg

Perceelsplitsing is indicatief en kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 995.000 kosten koper
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
4 weken
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1893

Oppervlakten

Oppervlakte
495 m²
Perceel
1.100 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
4 bouwlagen

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Westelijke uitbreiding Asperen, Asperen

Ontdek locaties in de buurt

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.