Markt 11 9401 GT Assen

€ 575 /mnd

Omschrijving

Het 'Hofstedehuis' is in 1783-1784 gebouwd door timmerman/architect Abraham Martinus Sorg. In 1816 kwam het huis in bezit van mr. Coenraad Wolter Ellents Hofstede, wiens naam sindsdien aan het pand is verbonden. In 1927 verloor het huis zijn woonfunctie en werd het onder meer bekend als Hotel-cafe-restaurant 'Royal'.

Het in een sobere Classicistische stijl gebouwde huis is meerdere malen verbouwd, waardoor alleen de op de Collardslaan gerichte voorgevel nog representatief is voor het oorspronkelijke aanzien van het 'Hofstedehuis'.

Het karakteristieke huis heeft zowel historische als architectuur- historische waarde als een van de zeldzame overblijfselen van de achttiende-eeuwse bebouwing van Assen. Het beeldbepalende pand staat op een bijzondere locatie en heeft als afsluitend onderdeel van de waardevolle negentiende en vroeg-twintigste-eeuwse bebouwing aan de Vaart grote stedenbouwkundige en ensemblewaarde. (bron: monumentenregister)

TE HUUR
In dit prachtige monumentale pand aan de Markt in Assen zijn 4 kantoorruimtes beschikbaar vanaf ca. 36 m². De ruimtes verschillen in uitstraling en indeling van elkaar en zijn daarom zowel los van elkaar als in een combinatie te huur. Unit A en B zijn beide gevestigd op de begane grond, Unit C is op de eerste verdieping gevestigd en biedt een prachtige uitkijk over de Markt en de Kop van de Vaart. Unit D betreft de zolderverdieping en biedt het meeste vloeroppervlak. . De unitprijzen zijn inclusief gebruik algemene voorzieningen en ruimtes.

** Beschikbaar **
Unit D ca. 100 m² €575,- per maand

LOCATIE
Toplocatie aan de kop van De Vaart, in het centrum van Assen. Tegenover De Nieuwe Kolk, om de hoek het Asserbos, op loopafstand van het NS station én pal aan het meest gezellige horecaplein de "Markt".

PARKEREN
Op loopafstand zijn twee grote parkeergarages gevestigd, via de gemeente Assen is hier een abonnement voor af te sluiten.

OPPERVLAKTE en INDELING
Voor een goed beeld van indeling kunt u de bijgevoegde plattegronden raadplegen.

BESTEMMING
Op de locatie is de bestemming "Assen-binnenstad" van toepassing waarbinnen bedrijfsactiviteiten onder “kantoor-/praktijkruimte” zijn toegestaan. Een kandidaat huurder/koper is er zelf verantwoordelijk voor dat het door haar voorgenomen gebruik in overeenstemming is of komt met het vigerende bestemmingsplan. Gedetailleerde informatie kan worden verkregen bij de gemeente Assen.

OPLEVERINGSNIVEAU
In huidige staat, onder andere voorzien van;
- Verwarming
- Pantry
- Sanitair
- Glasvezelaansluiting

HUURPRIJS
Vanaf €575,- per maand (excl. BTW)

SERVICEKOSTEN
Er zijn servicekosten van toepassing, hierin zit het voorschot energie verwerkt en er zijn een aantal aanvullende diensten af te spreken zoals bijvoorbeeld schoonmaak van algemene ruimten / volledige schoonmaak / glasbewassing / etc.

HUURVOORWAARDEN
- ROZ model kantoorruimte / overige bedrijfsruimte met eventueel aanvullende voorwaarden
- Huurperiode, verlenging en opzegtermijn in overleg
- Indexering jaarlijks volgens CPI index Alle huishoudens
- Zekerheidsstelling 3 maanden huur (+ voorschot servicekosten) + BTW

AANVAARDING
In overleg

Lamberink Bedrijfsmakelaars - Partner in Dynamis
Vestigingen in: Groningen - Appingedam - Assen - Zuidlaren - Rolde - Hardenberg - Coevorden - Emmen - Drachten - Leeuwarden

Deze informatie is met zorg samengesteld op basis van de beschikbare gegevens. Aan deze informatie kunnen echter geen rechten worden ontleend.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 575 per maand
Servicekosten
Geen servicekosten bekend
Aangeboden sinds
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1784

Oppervlakten

Oppervlakte
314 m² (in units vanaf 100 m²)
Perceel
350 m²

Indeling

Aantal bouwlagen
3 bouwlagen
Voorzieningen
Te openen ramen, kabelgoten, toilet, pantry, verwarming en kamerindeling

Energie

Energielabel
Niet beschikbaar

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern en aan vaarwater
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 1000 m tot 1500 m en snelwegafrit op 1500 m tot 2000 m

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Markt 11

€ 575 /mnd