Baarnsche dijk 8 3741 LR Baarn

€ 125 /m²/jaar

Omschrijving

Het kantoorgebouw is gelegen aan de Baarnsche dijk 8 in Baarn op het bedrijventerrein “De Drie Eiken”, gesitueerd in het noordoosten van Baarn. Dit bedrijventerrein wordt globaal begrensd door de op- en afrit van de snelweg A1, de sportvelden aan de Geerenweg en de Bisschopsweg. Op bedrijventerrein “De Drie Eiken” zijn vele gerenommeerde nationaal- en internationaal opererende bedrijven en organisaties gehuisvest, waaronder Schneider Electric, ANVR, Volvo Buitenweg en Van Wijnen Groep. Baarn is voor vele ondernemingen een succesvolle locatie, nu en in het verleden. De omgeving is geliefd bij en aantrekkelijk voor ondernemers/bewoners die ruimtelijke kwaliteit belangrijk vinden. Baarn is groen, bosrijk, schoon en rustiek en ligt nabij bestemmingen zoals Paleis Soestdijk (dat momenteel wordt herontwikkeld), Kasteel Groeneveld en de Lage Vuursche.

Indeling:
Het gebouw bestaat uit 5 bouwlagen: een souterrain, begane grond en drie verdiepingen. De derde (bovenste) verdieping is een loftverdieping, en springt in ten opzichte van de ondergelegen verdiepingen. Rondom het gebouw zijn aan twee zijden eigen parkeergelegenheid voor in totaal circa 36 auto’s. Het gebouw heeft een aantrekkelijke en open uitstraling, onder andere door de rood bakstenen gevel, de glas elementen en de groenvoorzieningen rondom het gebouw. Qua afwerking voldoet het gebouw zowel inpandig als aan de buitenzijde aan alle denkbare wensen van kantoorgebruikers.

Beschikbaarheid:
Voor verhuur zijn de tweede en derde verdieping beschikbaar.

Oppervlakte:
2e verdieping: circa 832 m² (eventueel op te delen in 415 m² respectievelijk 417 m²).
3e verdieping: circa 396 m².
Genoemde oppervlakten zijn verhuurbare vierkante meters, bemeten conform NEN 2580.

Extra voorzieningen:
Bij de entree op de begane grond is een bemande receptie.
Op de souterrain verdieping zijn diverse vergader-instructiekamers/ruimten. Deze ruimten kunnen in overleg worden gebruikt voor vergaderingen en bijeenkomsten.

Parkeerplaatsen:
Rondom het gebouw zijn de parkeerplaatsen op eigen terrein gesitueerd.
De toedeling van het aantal plaatsen is als volgt:
2e verdieping: 23 plaatsen
3e verdieping: 13 plaatsen.

Huurprijzen:
Kantoorruimten: € 125,- per m² per jaar, te vermeerderen met servicekosten en BTW.
Parkeerplaatsen: € 450,- per plaats per jaar, te vermeerderen met BTW.

Servicekosten:
Kantoorruimten: € 45,- per m² per jaar, te vermeerderen met BTW. De servicekosten betreft een voorschotbedrag welke jaarlijks op basis van nacalculatie zal worden verrekend, hierbij zijn de verbruikskosten voor gas, water en elektra in opgenomen. Voor de parkeerplaatsen worden geen servicekosten in rekening gebracht.

Opleveringsniveau:
De ruimten worden turn-key opgeleverd, en zijn onder andere voorzien van:
• gemeenschappelijke entree;
• trappenhuis en personenlift;
• minder valide toilet en doucheruimte in souterrain;
• toiletgroep per verdieping;
• fietsenstalling;
• mechanische ventilatie met topkoeling;
• te openen ramen;
• kabelgoten voorzien van elektra en UTP data-bekabeling Cat-5 en glasvezel;
• systeemplafond met verlichtingsarmaturen;
• zonwering;
• vloerbedekking;
• gesausde wanden.

Er wordt overwogen om de entreepartij verder te moderniseren. In overleg is het bespreekbaar diverse meubilair te huren.

Bereikbaarheid:
“De Drie Eiken” is perfect bereikbaar. Het kantoorgebouw is gelegen op een prominente zichtlocatie aan de rijksweg A1. Via afslag 11 ‘Baarn/Eembrugge’, is het bedrijventerrein en het gebouw binnen 2 minuten bereikbaar. De bushalte “De Drie Eiken” is gelegen op circa 5 minuten loopafstand van het kantoorgebouw. Vanaf deze halte vertrekken op regelmatige basis bussen van en naar onder meer NS-station Baarn. De reistijd vanaf de bushalte naar voornoemd station bedraagt circa 3 minuten.

Huurbetaling:
Per kwartaal vooruit.

Bestemming:
Kantoor-/bedrijfsruimte.

Zekerheidsstelling:
Bij ondertekening van de huurovereenkomst wordt een bankgarantie of waarborgsom verlangd ter grootte van drie maanden huurbetalingsverplichting, vermeerderd met de kosten voor parkeren, de servicekosten en de verschuldigde BTW over dit bedrag.

Huurprijsindexering:
Jaarlijks, voor het eerst één jaar na de huuringangsdatum, wordt de laatst geldende huurprijs verhoogd op basis van het maandprijsindexcijfer voor de gezinsconsumptie CPI Alle Huishoudens (2015 = 100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De huurprijs zal géén daling ondergaan.

Huurovereenkomst:
De op te stellen huurovereenkomst is op basis van de overeenkomst die door de Raad voor Onroerende Zaken in februari 2015 is vastgesteld en zoals gehanteerd door de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) met de bijbehorende algemene bepalingen.

BTW-bepaling:
Huurder en verhuurder verklaren uitdrukkelijk dat bij het vaststellen van de huurprijs uitgangspunt is geweest dat huurder blijvend voldoet aan de criteria welke gesteld zijn of worden voor een belaste verhuur ex. Artikel 11, lid 1 letter b, sub 5, Wet op de omzetbelasting 1968. Indien de belaste verhuur beëindigd wordt dan wel een verzoek tot belaste verhuur niet wordt ingewilligd omdat de huurder niet meer c.q. niet aan de gestelde eisen voldoet, wordt de overeengekomen kale huurprijs, exclusief BTW, zodanig verhoogd dat de verhuurder volledig gecompenseerd wordt voor de BTW op de toerekenbare investeringen en kosten welke hij aan de fiscus moet terugbetalen c.q. niet (meer) in aftrek kan brengen.

Onder- / overmaat metrage:
Van het gebouw is een NEN 2580 meetrapport beschikbaar. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Echter, afwijkingen of interpretatieverschillen vormen geen aanleiding tot verrekening.

Gunning:
De verhuurder / eigenaar behoudt zich het recht van gunning voor.

Energielabel:
Het object heeft energielabel C.

Verhuurder is bekend met de regeling in het Bouwbesluit 2012 (als gewijzigd in oktober 2018) op grond waarvan kantoorgebouwen of gebouwen waarvan een kantoorgebouw deel uitmaakt meer dan 100 m² kantoor- en nevenfuncties heeft, uiterlijk op 1 januari 2023 minimaal moeten beschikken over een energie-index van 1,3 of beter.

Collegiale samenwerking:
Deze verhuur voeren wij in collegiale samenwerking uit met HeidaDeken Vastgoedadviseurs.
Contactpersoon: mevrouw Dominique Deken.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 125 per vierkante meter per jaar
Servicekosten
€ 45 per vierkante meter per jaar (21% BTW van toepassing)
Aangeboden sinds
2 maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1990

Oppervlakten

Oppervlakte
1.228 m² (in units vanaf 396 m²)

Indeling

Aantal bouwlagen
5 bouwlagen
Voorzieningen
Topkoeling, mechanische ventilatie, inbouwarmaturen, liften, te openen ramen, kabelgoten, systeemplafond, toilet, pantry, verwarming en kamerindeling

Energie

Energielabel
C 1,38

Omgeving

Ligging
Bedrijventerrein

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Baarnsche dijk 8

€ 125 /m²/jaar