Eemnesserweg 10 A 3741 GA Baarn

€ 3.900 /mnd

Omschrijving

Hartje Baarn, 240 m² stijlvolle, turnkey kantoorruimte met inpandig balkon en dakterras + P

Volledig gerenoveerd en geïsoleerd (energielabel C)

Stijlvol, comfortabel en energiezuinig werken op A1-zichtlocatie en op loopafstand van het gezellige dorpsplein de Brink, winkels, restaurants, terrasjes en NS-station. Het kantoor biedt een opvallend hoog voorzieningen- en afwerkingsniveau en een fraai inpandig balkon (Z/W, circa 10 m²) en verrassend dakterras (Z/O, circa 20 m²). Zeer centrale ligging op 15/20/25 autominuten van Amersfoort/Utrecht/Amsterdam.

A L G E M E E N
Gehele 1e en 2e verdieping van fraai gerenoveerde en volledig geïsoleerde, monumentale kantoorvilla met eigen entree, rondgaande oprijlaan, gazon en voldoende parkeerplaatsen op perceel van ruim 1.000 m². Zeer prominent gelegen op zichtlocatie in het hart van het gezellige dorpscentrum. Deze monumentale en representatieve villa is gebouwd rond 1895 in neo-renaissancestijl. De bijzondere sfeer wordt binnen bepaald door het contrast tussen enerzijds strakke afwerking, modern sanitair, moderne pantry’s en verlichting (Delta) en anderzijds klassieke stijlelementen als paneeldeuren, bewerkte architraven en hoge plafonds met authentieke ornamenten. Ook de techniek is modern; alle kantoorkamers zijn v.v. airconditioning, zonwering en data-aansluitpunten (UTP, Cat-6), schakelbaar via patchkasten op beide verdiepingen. Het kantoor is volledig zelfstandig m.b.t. alle voorzieningen en is bereikbaar via een eigen entreehal aan de noordzijde van de villa. Het kantoor op de begane grond is fysiek geheel afgescheiden en blijft in gebruik bij Rigter Makelaars.

T U R N K E Y
Uitgangspunt bij de Turnkey-oplevering is dat huurder een zeer representatief kantoor betrekt en dus geen kosten hoeft te maken m.b.t. zaken als stoffering, schilder- of sauswerk, verlichting, zonwering en afwerking.

B E S T E M M I N G
Volgens de vigerende bestemmingsplannen Baarn Centrum en Herziening Baarn Centrum, geldt de bestemming “kantoren”.

B E R E I K B A A R H E I D
NS-station op 10 minuten loopafstand met directe verbinding naar Utrecht, Amersfoort en Amsterdam.
Oprit snelweg A1 op enkele autominuten. Ideale verbinding met knooppunten Eemnes (A1-A27) en Hoevelaken (A1-A28).

I N D E L I N G
Eigen entree op de begane grond v.v. intercom, hal met eigen m.k., fraai, klassiek met eiken belegd trappenhuis v.v. bordessen en glas-in-lood raam.

1e verdieping: vanuit trappenhuis; glazen pui met afsluitbare deur naar centrale hal/presentatieruimte (circa 23,9 m²), patchkast/groepenkast, 3 ruime kantoorkamers (3 x 23,1 m²) waarvan 1 met openslaande deuren naar inpandig balkon (10 m², Z/W), flinke 4e kantoorkamer (18,7 m²), lunchruimte (13,5 m²) met moderne pantry v.v. keukenblok met natuurstenen blad, koelkast en vaatwasser en separate ruimte (11,2 m²) met royale garderobe en 2 moderne toiletten v.v. wandcloset en fontein. Van de centrale hal/presentatieruimte kan in overleg eventueel een 5e kantoorkamer afgesplitst worden van 8,9 m².

2e verdieping: vanuit trappenhuis; afsluitbare deur naar centrale vergader-/presentatie-/kantoorruimte (42,6 m²) met moderne pantry v.v. keukenblok met natuurstenen blad, koelkast en vaatwasser, 3 kantoorkamers (23 m², 12,4 m² en 11,8 m²), berging (7,2 m²) met patchkast
en groepenkast, modern toilet met voorportaal v.v. fontein, deur naar aangrenzend dakterras (circa 20 m², ochtend- en middagzon) met buitenmeubilair en verrassend uitzicht over Baarn met onder meer de torenspits van de Pauluskerk (de Brink) en het witte kerkje aan de Kampstraat.

V O O R Z I E N I N G E N - O P L E V E R I N G - T U R N K E Y
Het gehuurde wordt in de huidige staat turnkey opgeleverd inclusief de navolgende voorzieningen:
• automatische deurbediening buitenentree met intercom
• eigen entree met hardstenen bordes en buitenverlichting
• eigen entreehal met m.k.
• monumentaal trappenhuis met bordessen en glas-in-lood raam
• royale garderobe
• moderne vloerbedekking en eiken parketvloeren
• marmeren schouwen
• paneeldeuren
• alle wanden en plafonds uitgevoerd in glad stucwerk
• plafonds v.v. originele ornamenten
• geluidwerende ondervloeren
• volledig dubbele beglazing
• volledig v.v. gevelisolatie en dakisolatie
• zonwering d.m.v. screens en zonneschermen
• gas cv installatie met eigen C.V.-ketel
• brandmeldinstallatie v.v. brand-/rookmelders en brandslanghaspel
• alarminstallatie v.v. infraroodsensoren en meldkameraansluiting
• beide verdiepingen v.v. moderne patchkast en groepenkast
• alle ruimtes v.v. moderne, energiezuinige led-verlichting (Delta)
• alle kantoorkamers v.v. aansluitpunten met moderne databekabeling (UTP,Cat-6)
• alle kantoorkamers v.v. airconditioning
• beide verdiepingen v.v. een moderne pantry met vaatwasser en koelkast
• eerste verdieping v.v. 2 moderne toiletten met wandcloset en fontein
• tweede verdieping v.v. 1 moderne toilet met wandcloset en fontein

P A R K E R E N
Op eigen terrein zijn ruime parkeervoorzieningen aanwezig. De door huurder gewenste parkeerplaatsen kunnen in overleg worden toegedeeld. De vergoeding bedraagt € 750,-- excl. 21% BTW per parkeerplaats per jaar.

H U U R P R I J S
De huurprijs bedraagt € 3.900,-- per maand, exclusief 21% omzetbelasting, servicekosten en parkeren. Levering water en energie rechtstreeks door de nutsbedrijven. Energielabel C, dus relatief lage energiekosten.

S E R V I C E K O S T E N
Lage servicekosten; € 300,-- excl. BTW per maand (€ 15,- per m²/jr) inzake de navolgende door verhuurder te verzorgen leveringen en diensten:
• glasbewassing buitenzijde;
• inspectie en onderhoud gebouw-gebonden installaties;
• glasverzekering;
• onderhoud tuin en parkeerterrein;
• administratiekosten 5%.
Verhuurder heeft het recht om het voorschotbedrag aan te passen indien blijkt dat de hoogte van het bedrag niet toereikend is en/of de omvang van het pakket van leveringen en diensten aan te passen als daartoe aanleiding bestaat.

E N E R G I E L A B E L - C
Het kantoor is v.v. dubbele beglazing, gevel- en dakisolatie (energielabel C) en v.v. eigen aansluitingen met de nutsbedrijven. Huurder voldoet de verbruikskosten van gas-, elektra- en water dus rechtstreeks aan de nutsbedrijven. Dus geen gedeeld gebruik, geen schatting of jaarlijkse verrekening en geen administratiekosten over het energieverbruik.

I N T E R N E T - T E L E C O M M U N I C A T I E
Alle kantoorkamers zijn v.v. moderne data-aansluitpunten (UTP, Cat-6) welke geschakeld kunnen worden via patchkasten op de 1e en 2e verdieping. Aansluiting en verbruik van data- en telecommunicatievoorzieningen dienen door huurder en voor rekening van huurder te worden aangevraagd.

A A N V A A R D I N G
In overleg.

H U U R T E R M I J N
In overleg.

Z E K E R H E I D S S T E L L I N G
Bij ondertekening van de huurovereenkomst wordt een bankgarantie of waarborgsom verlangd ter grootte van 2 maanden huurbetalingsverplichting, vermeerderd met de kosten voor parkeren, de servicekosten en de verschuldigde BTW over dit bedrag.

I N D E X E R I N G - H U U R P R I J S
Jaarlijks, voor het eerst één jaar na de huuringangsdatum, wordt de laatst geldende huurprijs verhoogd op basis van het maandprijsindexcijfer voor de gezinsconsumptie CPI Alle Huishoudens (2015 = 100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

H U U R O V E R E E N K O M S T
De op te stellen huurovereenkomst is conform de model-overeenkomst die door de Raad voor Onroerende Zaken in februari 2015 is vastgesteld en zoals gehanteerd door de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) met de bijbehorende algemene bepalingen.

O M Z E T B E L A S T I N G
Huurder en verhuurder verklaren uitdrukkelijk dat bij het vaststellen van de huurprijs uitgangspunt is geweest dat huurder blijvend voldoet aan de criteria welke gesteld zijn of worden voor een belaste verhuur ex. Artikel 11, lid 1 letter b, sub 5, Wet op de omzetbelasting 1968. Indien de belaste verhuur beëindigd wordt dan wel een verzoek tot belaste verhuur niet wordt ingewilligd omdat de huurder niet meer c.q. niet aan de gestelde eisen voldoet, wordt de overeengekomen kale huurprijs, exclusief BTW, zodanig verhoogd dat de verhuurder volledig gecompenseerd wordt voor de BTW op de toerekenbare investeringen en kosten welke hij aan de fiscus moet terugbetalen c.q. niet (meer) in aftrek kan brengen.

M E E T R A P P O R T - N E N 2 5 8 0
Van de kantoorruimte is een NEN 2580 meetrapport beschikbaar. Van het vloeroppervlak van de eigen entreehal op begane grond (8,2 m²) is (naar rato) 5,0 m² toegerekend aan de 1e verdieping en 3,2 m² aan de 2e verdieping. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Echter, afwijkingen of interpretatieverschillen vormen geen aanleiding tot verrekening.

G U N N I N G
De eigenaar behoudt zich het recht van gunning voor.

C O N T A C T
Rigter Makelaars, 035 – 54 15000
Kees Rigter, 0653 368 704

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs
€ 3.900 per maand
Servicekosten
€ 15 per vierkante meter per jaar (21% BTW van toepassing)
Aangeboden sinds
5 maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdfunctie
Kantoor
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1895

Oppervlakten

Oppervlakte
240 m² (in units vanaf 95 m²)

Indeling

Aantal bouwlagen
2 bouwlagen
Voorzieningen
Airconditioning, mechanische ventilatie, te openen ramen, toilet, pantry, verwarming en kamerindeling

Energie

Energielabel
C

Omgeving

Ligging
Stadscentrum/dorpskern, in woonwijk en landelijk gebied
Bereikbaarheid
Bushalte op minder dan 500 m, NS Intercitystation op 500 m tot 1000 m en snelwegafrit op 1000 m tot 1500 m
Lokale voorzieningen
Bank op minder dan 500 m, ontspanning op minder dan 500 m, restaurant op minder dan 500 m en winkel op minder dan 500 m

Parkeergelegenheid

Parkeerplaatsen
6 niet-overdekte parkeerplaatsen
Parkeerkosten
Vanaf € 750,- per parkeerplaats per jaar (21% BTW van toepassing)

Kaart

Kaart laden...

Kadastrale grens Bebouwing

Reistijd

Krijg inzicht in de bereikbaarheid van dit object vanuit bijvoorbeeld een openbaar vervoer station of vanuit een adres.

Eemnesserweg 10 A

€ 3.900 /mnd